Komend weekend zomers weer op Zwarte Cross, wel kans op buien

Door ANP
2 min
Het wordt komende week overwegend droog tijdens festivals Zwarte Cross in de Achterhoek en Tomorrowland in Belgiƫ. Volgens Weeronline blijft het van donderdag tot en met zaterdag waarschijnlijk droog. Zondag wordt de slechtste dag van het festivalweekend, met van tijd tot tijd buien.

Zwarte Cross gaat donderdag van start en het blijft naar verwachting droog. Het is in de middag 27 graden en het wordt vrij zonnig. Ook vrijdag wordt het er mooi weer met opnieuw veel zon bij 29 graden. In het weekend wordt het iets koeler met meer buien. Volgens Weeronline verloopt zaterdag grotendeels droog en wordt het 29 graden, maar neemt de kans op buien aan het einde van de dag toe. Zondag is de kans op buien nog groter en wordt het 24 graden.

Ook op Tomorrowland bij het Belgische Boom verloopt de donderdag en vrijdag droog. De middagtemperatuur ligt tussen 26 en 29 graden, in de nacht is het met 13 tot 15 graden een stuk koeler. Het weekend begint droog met zon en temperaturen richting 30 graden, maar vanaf zaterdagavond stijgt de kans op regen- en onweersbuien. Zondag is het er minder warm met 21 tot 23 graden en ook is het wisselvallig met af en toe buien.