Nieuwe online vogelcursus van Vogelbescherming: leer de vogels in jouw tuin kennen

Door Nationale Recreatiegids / Fleur Zomer
3 min
Vogelbescherming Nederland introduceert een gloednieuwe online vogelcursus getiteld "Fluitend je tuin in!", die is ontworpen om zowel beginners als meer ervaren vogelspotters te boeien. Deze cursus biedt een diepgaande blik op de vogels die je in de Nederlandse tuinen en parken kunt vinden, ideaal voor iedereen die zijn vogelkennis wil verrijken. Dit meldt de organisatie op haar website.

De cursus bestrijkt twaalf vaak geziene vogelsoorten in Nederland, zoals de huismus, koolmees, pimpelmees, merel, vink, kauw, ekster, roodborst, spreeuw, heggenmus, winterkoning en de grote bonte specht. Elke module verschaft uitgebreide details over hun gedrag, zang, kenmerken en voedingsgewoonten.

Interactieve leerervaring

"Fluitend je tuin in!" maakt het leerproces boeiend en interactief door een combinatie van beeldmateriaal, geluidsopnamen, video's en interactieve quizvragen. Aan het eind van de cursus kunnen deelnemers hun verworven kennis testen met een uitgebreide quiz bestaande uit vijftig vragen, plus tien extra uitdagingen gericht op vogelgeluiden.

Extra cursusaanbod

Naast deze cursus biedt Vogelbescherming Nederland ook andere cursussen aan, waaronder een speciale cursus over de zes meest voorkomende uilen in Nederland, zoals de bosuil, kerkuil, oehoe, ransuil, steenuil en velduil. Deze bevat ook nuttige overzichten en een kennistoets.

Aanmelden en bijdragen

Deelname aan de cursus vereist een kleine bijdrage, waarvan de opbrengsten direct ten goede komen aan de bescherming van vogels. Voor meer informatie of om je aan te melden, bezoek de website van Vogelbescherming Nederland.