Drenthe dit weekend in het teken van de Fiets4Daagse

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
1 min
Stap jij liever op je stalen ros en zoek je een alternatief voor de Wandelvierdaagse? Dan kun je het komende weekend naar Drenthe voor de Drentse Fiets4Daagse. De ‘fietsprovincie’ van het land organiseert elk jaar een vierdaags fietsevenement, waarmee je door de provincie fietst. Met routes van 40, 60 en 80 kilometer is er voor zowel de recreatieve fietser als de doorgewinterde wielrenner een route die past. 

Met Diever, Westerbork, Dalen en Meppel als startplaatsen kun je vanuit diverse locaties beginnen met de fietstocht. Voor de langste route, van 80 kilometer, kun je alleen in Meppel starten. Naast fietsen organiseert Drenthe allerlei activiteiten langs de route en in de startplaatsen. Zo kun je naast fietsen ook genieten van

Je kunt je opgeven om alle vier de dagen een route te fietsen, maar als je één of twee dagen mee wilt doen dan kan dat ook. Je ontvangt een deelnemerskaart waar je de stempels op kunt verzamelen die langs de route worden uitgedeeld. Die stempelposten zijn ingericht als beleefpost, waar je mee kunt doen aan allerlei activiteiten op vertoon van de deelnemerskaart.

De Drentse Fiets4Daagse wordt van 25 tot en met 28 juli georganiseerd.