Aankomende zaterdag unieke wandeling over de Groningse ringweg

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Groningers (en andere geïnteresseerden) die zaterdag 31 augustus een unieke kans willen pakken, kunnen die dag tussen 10:00 uur en 16:00 uur een wandeling maken op de ringweg. Je kunt te voet door de verdiepte ligging van de vernieuwde ringweg, van het Julianaplein tot aan de Europaweg, lopen. Je kunt er op twee plekken op en af: bij zwembad de Papiermolen en bij de oprit vanaf de Europapaweg. Er worden pendelbussen ingezet vanaf Martiniplaza heen en weer naar de opstapplaatsen, meldt Aanpak ring zuid.

Het lijkt wel een autovrije zondag, maar dan op zaterdag. Die dag is de weg volledig autovrij en kun je dus midden over de weg lopen. Je kunt lopen over ring zuid, van het nieuwe Julianaplein tot de Europaweg. Het biedt een uniek kijkje op de vernieuwde ringweg, waar vanaf september weer autoverkeer over rijdt.

Geflitst

Wanneer je over de ringweg loopt, moet je niet opschrikken als je ineens geflitst wordt. Het is namelijk geen verkeerscamera, maar eentje van een van de fotografen die het bijzondere moment vastleggen. Je krijgt dus geen boete. Het is de bedoeling om een kunstwerk te maken met de foto’s.

Om de ringweg te bewandelen hoef je je niet aan te melden en de toegang is gratis. De totale afstand bedraagt zo’n drie kilometer. De route is rolstoelvriendelijk, maar houd er rekening mee dat de ringweg ‘een behoorlijk hoogteverschil kent’. 

Foto: Aanpak Ring Zuid