Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Landgoed bij Leusden weer open voor bezoekers

Door ANP
schedule 0 min
location_on [xx]km
Landgoed bij Leusden weer open voor bezoekers
Het deel van landgoed Den Treek bij Leusden dat was afgesloten na enkele incidenten met wolven, is sinds maandag weer toegankelijk voor publiek. Dat meldt een woordvoerster van de gemeente Leusden. Het noodbevel dat als instrument werd gebruikt voor het afsluiten van het gebied, is vervallen.

"Vanuit de provincie Utrecht is er geen dringend advies gekomen om het noodbevel te verlengen", zegt de gemeentewoordvoerster. "De verwachting is dat in de loop van de dag wordt begonnen met het weghalen van de afzettingen. Dat gebeurt in overleg met de beheerder van Den Treek."

16 september '24 (10:40)

Nieuwe mountainbikeroute geopend in Bentwoud

In het natuur- en recreatiegebied Bentwoud bij Zoetermeer is een nieuwe mountainbikeroute geopend. Op 13 september opende gedeputeerde Anne Koning samen met Paul Laudy van Staatsbosbeheer de nieuwe Hildamroute. Die langverwachte mountainbikeroute is geschikt voor zowel beginnende als ervaren mountainbikers, meldt Provincie Zuid-Holland.

13 september '24 (14:25)

Alternatief natuurplan: boeren moeten slechtste natuur herstellen

Het kabinet wil dat vooral boeren gaan helpen bij het herstellen van de meest kwetsbare natuur in Nederland. Het zogeheten agrarisch natuurbeheer moet een belangrijke rol spelen in het herstellen van beschadigde natuur, stelt het kabinet in het regeerprogramma. Hier is 500 miljoen euro per jaar voor uitgetrokken.

13 september '24 (10:55)

Experiment met geautomatiseerde veerponten naar Waddeneilanden van start

Er wordt de komende drie jaar getest met zelfvarende boten op de Waddenzee. Meerdere Nederlandse en Duitse bedrijven van ondernemersvereniging FME slaan de handen in elkaar voor het experiment, dat donderdag van start ging. Dat meldt NOS.

12 september '24 (12:27)

Deelnemers Jan Janssen Classic zetten zich in voor inclusiever sportlandschap

Sport moet toegankelijk worden gemaakt voor iedereen, dat is dit jaar een belangrijk streven van de Jan Janssen Classic. Het wielerevenement dat op zaterdag 14 september alweer voor de 36 keer plaatsvindt werkt hiervoor samen met Fonds Gehandicaptensport. Dit meldt het fonds. 

12 september '24 (10:33)

Ruim 16.000 illegale fatbikes in beslag genomen door ILT

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft sinds juli beslag gelegd op 16.500 fatbikes uit China. Volgens de inspectie gaat het om illegale bromfietsen met het uiterlijk van een fatbike. De ILT heeft de invoer van de voertuigen in de Rotterdamse haven tegengehouden. Ook zijn er ongeveer duizend fatbikes in beslag genomen bij distributiecentra van een Nederlandse aanbieder.

11 september '24 (12:30)

Bronstperiode edelherten aangebroken: activiteiten op Hoge Veluwe

Het einde van de zomer nadert en dat betekent dat je weer burlende edelherten in de Hoge Veluwe kunt zien, en vooral horen! De mannetjes gaan weer op zoek naar een partner en maken daarbij het kenmerkende burlgeluid. Natuurorganisaties nemen je mee het Park De Hoge Veluwe in vanuit de wildobservatiehut de bronstige edelherten te spotten.

11 september '24 (11:19)

Door stekelige plant verhuist kudde konikpaarden van Lelystad naar Groningen

Dinsdag zijn alle konikpaarden door Staatsbosbeheer uit het Oostvaardersveld bij Lelystad gehaald en naar natuurgebied Lauwersmeer gebracht. Het gaat om 55 paarden die zijn verhuisd, uit een kudde van 70. De overige 15 paarden worden geslacht, meldt Omroep Flevoland.

10 september '24 (11:02)

Woensdag code geel om hagel, onweer en windstoten

Voor woensdag heeft het KNMI code geel afgegeven in alle provincies behalve Limburg. Het weerinstituut verwacht dan flinke onweersbuien, plaatselijke windstoten, hagel en veel regen, meldt Hart van Nederland.

10 september '24 ( 9:50)

Volgende week gedeeltelijke supermaansverduistering

Op woensdag 18 september is er sprake van een gedeeltelijke supermaansverduistering. Dan beweegt de maan zich door de schaduw van de aarde, zodat op een deel van het maanoppervlak geen direct zonlicht meer valt. Ook staat de maan dan dicht bij de aarde en is er dus sprake van een supermaan. Om de maansverduistering te zien moet je wel vroeg je wekker zetten, meldt Weeronline.

09 september '24 ( 9:06)

60 bruinvissen geteld tijdens eerste Walvistelling

Ruim tweehonderd vrijwilligers hebben zaterdag tijdens de allereerste Nationale Walvistelling in totaal zestig bruinvissen gespot, waaronder een moeder met een kalf. Ook is er mogelijk een dolfijn, die ook tot de walvisachtigen behoort, waargenomen, laat de Stichting Rugvin zondag weten.