In televisieserie Natuurlijk! krijg je een kijkje in de uitdagingen van Zeeuwse natuur

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Hoe combineer je recreatie en natuurbehoud, en wat doe je tegen de opmars van een exotische diersoort zoals de Aziatische hoornaar? Dat en andere vragen en onderwerpen komen aan bod in een nieuw televisieprogramma van de Provincie Zeeland en Omroep Zeeland. In de serie komen de stand van zaken in de Zeeuwse natuur en de uitdagingen omtrent natuur in de provincie aan bod, meldt Provincie Zeeland.

In de acht afleveringen tellend serie neemt presentatrice Frédérique Spigt je me door de provincie en ontdekt zij hoe die zich inzet om de natuur in stand te houden en op orde te krijgen. Er wordt aandacht besteed aan de invloed van stikstof op de duinen en de innovatieve manieren waarop de natuur zichzelf kan herstellen. Want heel goed met de Nederlandse natuur gaat het niet.

Agrarisch sector en natuurbeheer

Een ander onderwerp waar de serie aandacht aan geeft is het agrarische natuurbeheer. Het laat zien wat de invloed is van de agrarische sector op natuurbeheer en natuurbehoud.

Vanaf 3 september is er op elke dinsdag een nieuwe aflevering van de serie Natuurlijk! te zien op Omroep Zeeland. Ook is het programma terug te zien op het YouTube-kanaal van de Provincie Zeeland.

Foto: Provincie Zeeland