Mogelijk flinke stijging tarieven veerdienst Texel

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Een officieel besluit moet nog volgen, maar het lijkt erop alsof de veerdienst naar Texel, Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO), de prijzen flink gaat verhogen. Het bedrijf kampt vanwege toegenomen kosten en slechts een lichte stijging van het aantal passagiers met een verlies van ruim 1,6 miljoen euro, meldt NH Nieuws.

Op dit moment kost een retourtje met een auto 42,50 euro. Op de doordeweekse dagen dinsdag, woensdag en donderdag is er een goedkoper tarief van 28,30 euro. Het maakt TESO de goedkoopste veerdienst naar een Waddeneiland.

Ook hebben bewoners van Texel een goedkoper alternatief. Dat wil president-commissaris Franck van den Broeck ook behouden. Maar als het daltarief (waarmee de prijs voor Texelaars wordt berekend) stijgt, dan gaat ook voor hen de prijs omhoog.

Tegenvallende cijfers

Op 27 september is de algemene vergadering voor aandeelhouders, waaronder veel Texelaars, om hen op de hoogte te stellen van de nieuwe tarieven. Die gaan in op 1 januari.

 Het afgelopen jaar steeg het aantal vervoerde voertuigen met slechts 0,4 procent. Dat is flink minder dan TESO had verwacht. Wel nam het aantal personen toe met 2,5 procent en het aantal fietsen met 1,1 procent.

Er moet nog wel een goede analyse worden gemaakt voordat de tarieven ook daadwerkelijk worden verhoogd.