Bronstperiode edelherten aangebroken: activiteiten op Hoge Veluwe

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Het einde van de zomer nadert en dat betekent dat je weer burlende edelherten in de Hoge Veluwe kunt zien, en vooral horen! De mannetjes gaan weer op zoek naar een partner en maken daarbij het kenmerkende burlgeluid. Natuurorganisaties nemen je mee het Park De Hoge Veluwe in vanuit de wildobservatiehut de bronstige edelherten te spotten.

De edelherten strijden tijdens de bronsttijd om de hinden, door het imponeren van de concurrenten, onder andere door het burlen. Dat is een indrukwekkend schouwspel om eens mee te maken. Daarom kunnen geïnteresseerden met gidsen mee naar de wildobservatiehutten in Park De Hoge Veluwe. Je kunt natuurlijk ook zelf op avontuur gaan.

Activiteiten

Op 13, 14 en 16 tot en met 30 september zijn er natuuractiviteiten met een gids. Die duren een uurtje, van 18:00 uur tot 19:00 uur. Ze beginnen bij De Millelamel of bij de Schuilkelder. Meegaan is gratis, maar je moet er wel rekening mee houden dat het vol is. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Ook wordt het aangeraden om een verrekijker mee te nemen. Meer informatie vind je via deze link.

Zit het vol? Dan kun je ook nog een kijkje nemen bij een andere wildobservatieplek