Deelnemers Jan Janssen Classic zetten zich in voor inclusiever sportlandschap

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
2 min
Sport moet toegankelijk worden gemaakt voor iedereen, dat is dit jaar een belangrijk streven van de Jan Janssen Classic. Het wielerevenement dat op zaterdag 14 september alweer voor de 36 keer plaatsvindt werkt hiervoor samen met Fonds Gehandicaptensport. Dit meldt het fonds. 

Deelnemers kunnen zaterdag op Sportcentrum Papendal kiezen voor vier routelengtes: 50, 100, 150 of 200 kilometer. De routes worden gereden op de weg maar ook op gravel en gaan gepaard met mooie uitzichten, sportieve uitdagingen en zijn een eerbetoon aan de eerste Nederlandse Tour de France-winnaar Jan Janssen.

Handbikers

Dit jaar doen voor het eerst handbikers mee op de 50-kilometer-route. Jetze Plat, paralympisch kampioen en gouden medaillewinnaar, geeft het startschot en voormalig kampioen Johan Reekers heet de deelnemers na afloop welkom bij de finish.

Inschrijven voor deelname kan nog steeds! Kosten zijn 25 euro op individueel- en groepsniveau (per lid). Bedrijven die willen meedoen betalen 110 euro exclusief btw per deelnemer met een minimale afname van zes tickets. 

Afbeelding: Fonds Gehandicaptensport/Jan Janssen Classic