Nieuwe mountainbikeroute geopend in Bentwoud

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
In het natuur- en recreatiegebied Bentwoud bij Zoetermeer is een nieuwe mountainbikeroute geopend. Op 13 september opende gedeputeerde Anne Koning samen met Paul Laudy van Staatsbosbeheer de nieuwe Hildamroute. Die langverwachte mountainbikeroute is geschikt voor zowel beginnende als ervaren mountainbikers, meldt Provincie Zuid-Holland.

Er waren al langer plannen om een mountainbikeroute in het Bentwoud aan te leggen. Een stuk land aan de Alphense kant van het bos bleek de beste plek te zijn voor een uitdagende route met halfverharde paden. Provincie Zuid-Holland stelde samen met Staatsbosbeheer dit stuk land beschikbaar voor de route en financierde de brug om de route te bereiken. De Hildamroute, genoemd naar de vroeger nabijgelegen Hildam en schutsluis, is 3 kilometer lang en gerealiseerd met oog voor de natuur en rekening houdend met andere recreanten. De provincie noemt het een ‘familieroute’, geschikt voor kinderen en beginnende mountainbikers.

Behoefte aan recreatie

MTB Bentwoud gaat het onderhoud van de route verzorgen met behulp van vrijwilligers. Staatsbosbeheer, als beheerder van het gebied, faciliteerde de aanleg van de route. De organisatie merkt op dat de druk op recreatie en de natuur groot is. Met deze route voldoet het voor een deel aan de behoefte voor recreatie.

Foto: Provincie Zuid-Holland