Fietshelmenactie provincie Utrecht wegens succes herhaald

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
3 min
Inwoners van de provincie Utrecht kunnen sinds deze week weer 25 euro korting krijgen op een fietshelm bij deelnemende fietswinkels en ANBW-winkels. Voor de actie zijn duizend helmen beschikbaar gesteld voor kinderen, volwassenen en ouderen. Dit meldt de provincie Utrecht.

Afgelopen mei organiseerden de provincie en het programma Doortrappen de eerste fietshelmkortingsactie. Binnen 16 dagen waren de duizend helmen met 25 euro korting verkocht. De actie wordt nu herhaald zodat zoveel mogelijk mensen een fietshelm willen kopen.

Verschillende fietsen met verschillende snelheden

Fietsen is goed voor de gezondheid, geeft ons vrijheid en maakt mooie ritjes door de natuur mogelijk. Maar er zijn steeds meer verschillende soorten fietsen, waardoor het overal drukker wordt. Sommige fietsen gaan ook nog eens sneller dan andere fietsen, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Mensen die veiligheid hoog in het vaandel hebben en zeker op de fiets willen zitten, worden gestimuleerd op een fietshelm op te zetten. Ook kinderen in een kinderzitje of in de bakfiets. Voor de jongsten zijn er speciale kinderhelmen beschikbaar. "Als jonge kinderen leren fietsen en daarbij een helm dragen weten ze op oudere leeftijd niet beter of een fietshelm hoort bij je vaste uitrusting. Een fietsongeval voorkom je door veel te oefenen en altijd met een helm op!", zegt sportarts Frank Backx.

De actie loopt nog tot en met 13 oktober of zolang de voorraad strekt.