Prijs elektrische fiets grootste drempel voor aanschaf

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
2 min
De meeste mensen zijn huiverig om een elektrische fiets te kopen vanwege de prijs. Hoewel gebruikers veelal heel positief zijn over e-bike, is niet meer dan 51 procent van de associaties met elektrische fietsen positief. Dit meldt Multiscope. 

Voor 39 procent van de 5.500 ondervraagde Nederlanders is de prijs een grote drempel om een e-bike aan te schaffen. Ook een gebrek aan inspanning, diefstalgevoeligheid en gevaar spelen een rol bij de aarzeling om zo’n fiets te kopen. Voor 8 procent speelt gebrek aan ruimte een rol. Minder vaak worden het regelmatige opladen en de negatieve invloed op het milieu genoemd.

Trapondersteuning

Gebruikers van elektrische fietsen zijn hier zeer over te spreken. Zij beoordelen hun e-bike gemiddeld met een 8,4. Bijna 20 procent geeft een lager cijfer dan een 8 voor hun e-bike. Gebruikers zijn vooral te spreken over de trapondersteuning, het gebruiksgemak en comfort.

Negatieve associaties

Bij 22 procent van de ondervraagden komen nog altijd negatieve associaties over e-bikes voor. Dan gaat het vooral over de hoge prijs en de gevaren op de weg. De meest genoemde positieve associatie is snelheid.