Vrijdag veel regen en zware windstoten verwacht

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
3 min
Een wandeling aan zee wordt vrijdag letterlijk een uitwaai-sessies, want er worden zware windstoten verwacht. Ook in de kustprovincies is er kans op zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. In de rest van het land is het eveneens herfstachtig met veel regen. De natste regio’s zijn de westkust en het noorden van het land. Van woensdag tot en met vrijdag kan er 50 tot 70 millimeter regen vallen. Dit meldt Weeronline. 

Wil je na je drukke werkweek even uitwaaien op het strand, wees dan voorzichtig. Want vrijdag gaat er een storing over het land. Over de sterkte en timing van de wind is nog enige onzekerheid, maar er komen zeker fikse buien aan en gaat de wind vanaf dan van zuidwest naar noordwest. Hierdoor gaan de temperaturen ook omlaag, met een maximum van 16 graden.

Zware windstoten aan de kust

Vermoedelijk zal de zuidwestenwind al vroeg op de dag beginnen, met matig tot vrij kracht landinwaarts en vrij krachtig tot hard aan zee. Voorzichtigheid is vooral geboden aan de kust van Noord-Holland en rond de Waddenzee. De ochtend en begin van de middag wordt wind van 8Bft verwacht. De kustprovincies staan zware windstoten te wachten met zeer lokaal tot meer dan 100 kilometer per uur. Windstoten kunnen gevaarlijk zijn voor het verkeer, met name voor lege vrachtwagens en auto’s met aanhangers. Zodra de wind naar noordwest is gedraaid, zal de windkracht afnemen maar desondanks fors blijven.

Zondag naar buiten

Het weekend ziet er wat rooskleuriger uit met zon en middagtemperaturen van 13 tot 15 graden op zaterdag en 15 tot 16 graden op zondag. Volgens Weeronline is de zondagmiddag bij uitstek geschikt om lekker naar buiten te gaan.