De mooiste bestemmingen in Europa voor ballonvaarten

Door Van onze klanten
6 min
Een ballonvaart is een unieke manier om Europa vanuit een ander perspectief te ontdekken. Zwevend door de lucht krijg je een uitzicht over de meest adembenemende landschappen en steden. Van de glooiende heuvels in de Toscaanse zon tot de historische architectuur in Brugge, heeft Europa talloze plekken die geschikt zijn voor ballonvaart. In dit artikel nemen we de vijf mooiste plekken met je door.

Cappadocië, Turkije 

Cappadocië, gelegen in Centraal-Anatolië, staat bekend om zijn unieke landschap met prachtige rotsformaties en uitgestrekte valleien. Tijdens een ballonvaart over deze regio zweef je over de beroemde "fairy chimneys". Dit zijn rotspieken die gevormd zijn door eeuwenlange erosie. De zonsopkomst boven dit maanlandschap is een beeld dat je nooit meer vergeet. Met Greetzz ballonvaarten kun je zelf ook zo’n tocht maken met je vrienden of familie.

Toscane, Italië 

De glooiende heuvels en zonnebloemvelden van Toscane vormen het perfecte decor voor een ballonvaart. Terwijl je zachtjes over het platteland zweeft, zie je de iconische landhuizen, wijngaarden en olijfboomgaarden. De historische steden zoals Florence, Siena en Pisa liggen aan je voeten, en je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de beroemde Duomo en de scheve toren. Een ballonvaart over Toscane is een romantische ervaring die je nog lang zal bijblijven.

Brugge, België 

Brugge, ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd, is een sprookjesachtige stad met middeleeuwse charme. Tijdens een ballonvaart zweef je over de kronkelende grachten, sierlijke bruggen en pittoreske huizen met trapgevels. De historische binnenstad, wat UNESCO Werelderfgoed is, ontvouwt zich onder je als een levend schilderij. Vanuit de lucht bewonder je de Belfort-toren, het Begijnhof en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Een ballonvaart boven Brugge is een reis die je meeneemt naar vervlogen tijden.

Alpen, Oostenrijk 

De Oostenrijkse Alpen bieden een spectaculair landschap voor een ballonvaart. Terwijl je over de besneeuwde bergtoppen zweeft, strekt het adembenemende berglandschap zich eindeloos voor je uit. Kristalheldere bergmeren weerspiegelen de lucht en groene valleien nodigen uit tot ontspanning. Vanuit de ballon heb je een prachtige kijk op de bergketens en de pittoreske Alpendorpjes. 

Loire-vallei, Frankrijk 

De Loire-vallei in Frankrijk staat bekend om zijn kastelen en weelderige wijngaarden. Een ballonvaart over deze regio biedt een adembenemend uitzicht op de kastelen zoals Château de Chambord en Château de Chenonceau. Terwijl je zachtjes over de wijngaarden en bossen zweeft, ervaar je de historische charme van dit UNESCO Werelderfgoed. De zonsopkomst boven de mistige valleien creëert bovendien een magisch tafereel dat je nog lang zal bijblijven.