Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Roompot opent nieuwe ‘glamping’ bij Lauwersmeer

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Roompot opent nieuwe ‘glamping’ bij Lauwersmeer / Foto: Roompot
Vrijdag 30 juni opent Roompot een nieuwe camping op Lauwersmeer: Roompot Glamping Lauwersmeer. Deze staat bij het Nationaal Park Lauwersmeer. Het resort bevindt zich vlakbij uitgestrekte weilanden en bossen in een regio die bekend staat om de mooie sterrenhemel en het veelzijdige landschap, meldt Roompot.

Vrijdag kunnen de eerste gasten een kijkje komen nemen bij de nieuwe ‘glamping’ van Roompot. Een glamping is een combinatie van glamour en camping. Het komt neer op luxe kamperen: de tenten zijn voorzien van allerlei gemakken, zoals een keuken en badkamer. Vanuit deze safaritenten kunnen gasten de natuur van het Park Lauwersmeer verkennen of een duik nemen in het meer.

Voorzieningen

De Roompot Glamping Lauwersmeer telt 76 luxe safaritenten, die geschikt zijn voor twee tot zes personen. Deze zijn allemaal voorzien van een zithoek, eethoek, keuken, badkamer en een veranda. Er is gratis WiF aanwezig en ook heeft het resort een Service Point en een mini markt in de oude herberg.

Duurzaamheid

De glamping is gevormd aan de hand van de uitgangspunten van de Green Key Certificering. Dat houdt in dat het park op duurzame wijze is gemaakt en opereert. Roompot heeft een duurzaamheidsprogramma en wil deze ook doorvoeren in het vakantiepark bij het Lauwersmeer. Zo is er gebouwd met duurzame materialen en voert het een duurzaam inkoopbeleid, waarbij zoveel mogelijk producten lokaal worden ingekocht.

Ook zijn de safaritenten volledig elektrisch. Deze worden elektrisch verwarmd, koken op inductie en zijn voorzien van elektrische boilers.

17 oktober '24 (11:33)

Samenwerking Albron en Center Parcs verlengd: focus op gastbeleving en duurzaamheid

Albron en Center Parcs hebben hun samenwerking verlengd tot 2035, waarbij de focus komt te liggen op de verbetering van de gastbeleving en verdere verduurzaming van horecaconcepten. Albron, die sinds 2010 alle horecavoorzieningen verzorgt op tien parken in Nederland en België, zal zich in de toekomst blijven inzetten voor een gevarieerd en vernieuwd horeca-aanbod. Dit meldt Albron.

15 oktober '24 (11:55)

Populaire vakantieparken en trends voor 2024: wat vinden Nederlanders belangrijk?

Uit het recente Onderzoek Vakantieparken Consumentenbeleving & Trends 2024 blijkt dat vakantieparken in Nederland onverminderd populair zijn. 80 procent van de ruim 2.500 ondervraagden vierde de afgelopen twee jaar vakantie in een vakantiepark, waarbij Nederland veruit de favoriete bestemming blijft. Hierbij scoort Limburg het hoogst als populairste provincie, met Drenthe en Gelderland vlak daarachter. Dit meldt Parkvakanties. 

14 oktober '24 (11:26)

Laatste blok Domtoren gelegd door kinderen

De laatste werkzaamheden aan de Domtoren in Utrecht zijn maandagochtend afgerond. Een groep uitzinnige scholieren van een school achter de Domtoren duwde samen met de verantwoordelijk wethouder het laatste blok natuursteen terug in de voet. Daarmee is er een einde gekomen aan de restauratie van het bouwwerk.

11 oktober '24 (10:24)

Illegale filmpjes Danse Macrabre in Efteling door twee jongens gemaakt

De nieuwe attractie van de Efteling, Danse Macabre, is tot eind oktober gesloten voor publiek. Toch wisten twee jongens er binnen te komen, filmpjes te maken én deze te delen op social media. De Efteling wil graag contact met de jongens en vraagt zich af met wie ze de video’s hebben gedeeld. Dit melden het Jeugdjournaal en Looopings.

08 oktober '24 (10:28)

Groen licht voor vakantiepark Bovensluis: vergunning verleend

Camping Bovensluis heeft op 1 oktober 2024 de omgevingsvergunning gekregen om een nieuw vakantiepark te bouwen aan de Oostdijk in Willemstad. Het park zal een restaurant en een buitenzwembad krijgen. De vergunning is inmiddels beschikbaar voor inzage. Dit meldt de gemeente Moerdijk.

04 oktober '24 (11:20)

Overlast op vakantieparken in Hardenberg aangepakt

Permanente bewoning, overlast of criminaliteit. Vakantieparken zijn wat dat betreft enigszins controversieel geworden. Zo ook in Hardenberg en omgeving. Op bungalowpark De Haar in Balkbrug heeft men al jaren last van overlast door criminelen en is een chalet daar hun enige onderkomen. Op bungalowpark Het Stoetenslagh in Rheezerveen kampt met soortgelijke problemen, al dan niet op kleinere schaal. Daarom gaat de gemeente Hardenberg hier ingrijpen. De leefbaarheid op en rondom deze parken moet worden verbeterd, aldus de gemeente en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). 

02 oktober '24 (12:21)

Gemeente Dronten en politie samen tegen ondermijning op vakantieparken en campings

In de eerste week van september hebben de gemeente Dronten en de politie gezamenlijk campings, vakantieparken en havens bezocht om ondermijnende activiteiten tegen te gaan. Tijdens deze bezoeken werden eigenaren en havenmeesters op een laagdrempelige manier ingelicht over de risico’s en signalen van ondermijning, een groeiend probleem in dergelijke recreatiegebieden. Dit maakt de gemeente Dronten bekend.

01 oktober '24 (11:21)

Vakantiepark Prinsenmeer vrij van bewoners en hun chalets

Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel heeft officieel geen vaste bewoners meer. Ze zijn allemaal vertrokken, uit angst voor de hoge dwangsom die de rechter hen anders zou opleggen. Door er te blijven wonen riskeerden ze namelijk een boete van maximaal 50.000 euro. Drie bewoners zijn hiervan uitgesloten, omdat zij nog voor de rechterlijke uitspraak een overeenstemming bereikten met campingeigenaar Oostappen Groep. Zij mogen hun chalet onder voorwaarden laten staan. Dit meldt PeelBelang. 

30 september '24 (10:24)

Hotel Albergen nu toch echt officieel geopend als asielzoekerscentrum

De afgelopen twee jaar is er veel gedoe geweest rondom de komst van een asielzoekerscentrum in ’t Elshuys – een voormalig hotel. Veel omwonenden voerden er actie tegen en hebben voor het hotel geprotesteerd. Twee jaar geleden stond het pand zelfs even in de fik en is het pand mogelijk beschoten met een luchtbuks. Maar nu is het toch echt zover: het asielzoekerscentrum met plek voor maximaal 150 personen is officieel geopend. De eerste vijftig mensen zullen daar deze week een plekje krijgen. Dit meldt NOS.

27 september '24 (11:40)

Soap rondom Prinsenmeer nog niet ten einde: rechter mag uitzetting bepalen

Het leek er even op dat de eigenaar van Prinsenmeer, Oostappen Groep van Peter Gillis, en bewoners van het vakantiepark een compromis konden sluiten, maar er komt toch echt een rechterlijke uitspraak over de eventuele uitzetting van de overgebleven bewoners van het gesloten park. Zes van de negen bewoners die er een chalet bezitten, zeggen gechanteerd te zijn door de advocaten van Gillis. Dit meldt Omroep Brabant.