Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Recreatieoord Hoek van Holland viert honderdjarige bestaan

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Recreatieoord Hoek van Holland viert honderdjarige bestaan / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/qMngQVRgLS6GbSEU9
Aankomende zomer kunnen bezoekers van Recreatieoord Hoek van Holland naar een speciale expositie. De expositie gaat over de geschiedenis van het vakantiepark en is te zien op het winkelpleintje van het recreatieoord. De reden: het park bestaat dit jaar precies een eeuw. Dat meldt WOS.

Recreatieoord Hoek van Holland gaat groot feest vieren. Het park bestaat dit jaar maar liefst honderd jaar. Daarom wilde het vakantiepark grootst uitpakken. Na vier maanden van intensieve voorbereiding is het dan zover: de expositie gaat dit weekend open. Daarin wordt de geschiedenis van het park verteld, onder meer met grote geprinte foto’s en oude filmopnames. Daarnaast is er een wedstrijd Maak het mooiste zwempak van Hoek van Holland van Stichting Wijkcollectie. Deelnemers kunnen hun zelfgemaakt historische badpakken inleveren.

Houten kampeerstad

Naast de wedstrijd en de expositie is ook een auteur druk bezig met het jubileum. Mario Bruijns schrijft een boek over het recreatieoord, die ook wel de naam ‘De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee’ krijgt. Bruijns vertelt in het radioprogramma De WOS van 4 tot 6 dat het niet vaak voorkomt dat een vakantiepark een eeuw bestaat. Hij stelt dat het recreatieoord wordt gezien als ‘het oudste vakantiepark van Nederland’ en een rijke geschiedenis kent. “Dat is terug te zien in de expositie”, aldus Bruijns.

Ontwikkelingen

Het vakantiepark is nooit van haar plek verschoven. Waar het ooit begon met een tentenkamp, is er inmiddels wel ruimte gemaakt voor houten huisjes. “Dat was een hele ontwikkeling”, zegt Bruijns. “We zouden nog groter kunnen worden, maar daar is geen ruimte voor.”

Een onderdeel van de geschiedenis is de voorgenomen verkoop van het recreatieoord door de gemeente Rotterdam. Bruijns stelt dat het vakantiepark dan waarschijnlijk niet meer zou bestaan. De schrijver vertelt dat er nu een proces bezig is waarin de recreanten het park in eigen beheer krijgen.

06 september '24 (13:45)

Boommarter houdt bouw vakantiepark tegen

Bij recreatiegebied Vlietland bij Leidschendam wordt niet gestart met de bouw van een vakantiepark. Daar is namelijk een omgevingsvergunning afgewezen omdat hier een boommarter woont. Of dit een definitief einde van de plannen betekent, dat is niet duidelijk. Volgens wethouder Bianca Bremer houdt uitstel niet direct afstel in, meldt Omroep West.

05 september '24 (12:18)

Bewoners vakantiepark Prinsenmeer moeten over tien dagen weg zijn

Alle bewoners van vakantiepark Prinsenmeer van Peter Gillis moeten op 15 september weg zijn. Onder de bewoners bevinden zich drie gezinnen met jonge kinderen, die vrezen voor afsluiting van het gas, water en licht door eigenaar Oostappen. Veilig Thuis is inmiddels bij de zaak betrokken vanwege de minderjarige bewoners. Dit meldt Omroep Brabant. 

05 september '24 ( 6:03)

Btw-verhoging op hotelovernachtingen niet goed doordacht

Het kabinet overschat de inkomsten die het verwacht te halen uit een aangekondigde btw-verhoging voor overnachtingen in hotels, pensions en andere logies. Dat meldt ABN AMRO op basis van berekeningen. De maatregel is volgens de bank niet goed doordacht en kan meer schade aanrichten dan het oplevert.

04 september '24 (11:51)

Aa en Hunze gaf campingeigenaren geen eerlijke kans voor aankoop perceel

Camping De Berken mocht van gemeente Aa en Hunze een stuk natuurgrond in Gasselte kopen om daarmee de camping te vergroten. Daarmee handelde de gemeente echter in strijd met de wet. De gemeente stelde eisen voor de aankoop waar alleen De Berken aan kon voldoen. In een kort geding heeft de rechtbank in Assen bepaald dat er vooralsnog een openbare verkoop moet komen, meldt RTV Drenthe.

03 september '24 ( 9:59)

ANWB: veel campers met pech deze zomer

De ANWB heeft een druk hoogseizoen achter de rug, meldt de verkeersdienst dinsdag. De ANWB Alarmcentrale heeft in vergelijking met vorig jaar 5 procent meer autopechmeldingen uit het buitenland ontvangen en 10 procent meer verzoeken voor personenhulp, zoals bij ziekte of familieomstandigheden. Wat volgens de ANWB vooral opvalt is de toename van campers met pech: de Alarmcentrale kreeg 46 procent meer hulpvragen van campereigenaren dan vorig jaar.

02 september '24 (11:13)

Brand in stacaravan op vakantiepark in Ursem, mogelijk aangestoken

Zondag brak aan het einde van de middag een brand uit in een stacaravan op vakantiepark Ursemmerhof in Ursem. De brand was direct al groot, waardoor de brandweer opschaalde naar ‘middelbrand’, meldt OnsWestfriesland.

30 augustus '24 (14:20)

Zo proberen campingeigenaren recreanten in het hele land te helpen

Vaak worden campings verkocht aan grote vakantieparkketens, die de kampeerterrein vaak ombouwen tot luxe vakantieparken. In het Noord-Drentse Matsloot ging het echter andersom. Anderhalf jaar geleden werd de camping namelijk teruggekocht door de recreanten. Zij willen campinggasten door het hele land waar de investeerders van af willen helpen. Vanavond is er daarom een actie onder de noemer ‘Red de camping’, meldt RTV Drenthe.

29 augustus '24 (15:33)

Gordon gaat naar waarschijnlijkheid Blushing-hotel openen op Bonaire

Gordon gaat "waarschijnlijk" een Blushing-hotel openen op Bonaire. Dat zegt de 56-jarige presentator in gesprek met het ANP. Gordon heeft momenteel al twee koffiezaken die ook Blushing heten.

29 augustus '24 (12:32)

Oud-chef moet achterstallig loon krijgen van Gillis

Vakantieparkeigenaar Peter Gillis moet een voormalig werknemer uit Deurne alsnog ruim 1600 overuren uitbetalen, heeft een rechter in Den Bosch bepaald. Daarnaast was de man volgens de rechtbank een salarisschaal te laag ingedeeld en heeft hij om die reden recht op meer achterstallig loon.

29 augustus '24 (11:16)

Politieactie op camping in Lathum

Op woensdagavond heeft de politie een actie uitgevoerd op een camping aan de Marsweg in Lathum, naar aanleiding van een geweldsincident. De politie werd tussen 19:00 en 20:00 uur opgeroepen voor het incident, waarna agenten zich verzamelden bij het tankstation naast de Rivierweg om zich voor te bereiden. Dit meldt de Gelderlander.