Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Marcouch mocht horecavergunningen Vakantiepark Arnhem intrekken

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Marcouch mocht horecavergunningen Vakantiepark Arnhem intrekken
Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem mocht vorige maand de horecavergunningen van Oostappen Vakantiepark Arnhem met onmiddellijke ingang intrekken. De horeca op het vakantiepark van televisiebekendheid Peter Gillis blijft daarom voorlopig gesloten, hoewel de gevolgen voor de gasten op het park groot zijn. Dat heeft de rechter woensdag bepaald. De raadsman van Gillis had gevraagd om het besluit van Marcouch te schorsen in afwachting van een rechtszaak die tegen het intrekken van de vergunningen is aangespannen.

In diverse gemeenten lopen onderzoeken naar de handel en wandel van Gillis en zijn horecavergunningen van zijn vakantieparken ingetrokken. Arnhem ligt ook al heel lang in de clinch met de parkeigenaar. Er is onder meer een Bibob-onderzoek ingesteld naar de achtergrond van eigenaar Gillis en het concern. Het Landelijk Bureau Bibob (LBB) schreef in een advies aan de gemeente dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen worden gebruikt om "geld te benutten dat is verkregen uit gepleegde strafbare feiten". Gillis wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van belastingfraude.

Volgens het voorlopige oordeel van de voorzieningenrechter heeft een bezwaar tegen het intrekken van de vergunningen voor de snackbar en het restaurant geen redelijke kans van slagen. De burgemeester mag een horecavergunning intrekken als de integriteit in gevaar is en hij mocht op basis van het Bibob-advies tot die conclusie komen.

Annuleringen

De horecafaciliteiten op het park blijven dus voorlopig dicht nu er geen vergunningen zijn. Het park lapte dat in eerste instantie aan zijn laars en opende de voorzieningen toch gewoon. Toen Marcouch dat hoorde, stuurde hij handhavers naar het park, die proces-verbaal hebben opgemaakt. De site van Oostappen meldt nu dat de horeca door omstandigheden dicht is en dat naar een alternatief wordt gezocht. Volgens het concern regent het annuleringen.

Oostappen Vakantiegroep won woensdag wel een zaak tegen de gemeente Terneuzen bij de Raad van State. Terneuzen legde het concern in 2018 een dwangsom van 100.000 euro op voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten in vakantiehuisjes op Marina Beach bij het Zeeuwse dorpje Hoek. De hoogste bestuursrechter vindt het terecht dat de gemeente optrad tegen niet-recreatief verblijf in de huisjes, maar oordeelt ook dat Terneuzen te lang heeft gewacht met het innen van de dwangsom. Dat had binnen een jaar moeten gebeuren, aldus de rechter. De dwangsom hoeft daarom niet betaald te worden.

06 september '24 (13:45)

Boommarter houdt bouw vakantiepark tegen

Bij recreatiegebied Vlietland bij Leidschendam wordt niet gestart met de bouw van een vakantiepark. Daar is namelijk een omgevingsvergunning afgewezen omdat hier een boommarter woont. Of dit een definitief einde van de plannen betekent, dat is niet duidelijk. Volgens wethouder Bianca Bremer houdt uitstel niet direct afstel in, meldt Omroep West.

05 september '24 (12:18)

Bewoners vakantiepark Prinsenmeer moeten over tien dagen weg zijn

Alle bewoners van vakantiepark Prinsenmeer van Peter Gillis moeten op 15 september weg zijn. Onder de bewoners bevinden zich drie gezinnen met jonge kinderen, die vrezen voor afsluiting van het gas, water en licht door eigenaar Oostappen. Veilig Thuis is inmiddels bij de zaak betrokken vanwege de minderjarige bewoners. Dit meldt Omroep Brabant. 

05 september '24 ( 6:03)

Btw-verhoging op hotelovernachtingen niet goed doordacht

Het kabinet overschat de inkomsten die het verwacht te halen uit een aangekondigde btw-verhoging voor overnachtingen in hotels, pensions en andere logies. Dat meldt ABN AMRO op basis van berekeningen. De maatregel is volgens de bank niet goed doordacht en kan meer schade aanrichten dan het oplevert.

04 september '24 (11:51)

Aa en Hunze gaf campingeigenaren geen eerlijke kans voor aankoop perceel

Camping De Berken mocht van gemeente Aa en Hunze een stuk natuurgrond in Gasselte kopen om daarmee de camping te vergroten. Daarmee handelde de gemeente echter in strijd met de wet. De gemeente stelde eisen voor de aankoop waar alleen De Berken aan kon voldoen. In een kort geding heeft de rechtbank in Assen bepaald dat er vooralsnog een openbare verkoop moet komen, meldt RTV Drenthe.

03 september '24 ( 9:59)

ANWB: veel campers met pech deze zomer

De ANWB heeft een druk hoogseizoen achter de rug, meldt de verkeersdienst dinsdag. De ANWB Alarmcentrale heeft in vergelijking met vorig jaar 5 procent meer autopechmeldingen uit het buitenland ontvangen en 10 procent meer verzoeken voor personenhulp, zoals bij ziekte of familieomstandigheden. Wat volgens de ANWB vooral opvalt is de toename van campers met pech: de Alarmcentrale kreeg 46 procent meer hulpvragen van campereigenaren dan vorig jaar.

02 september '24 (11:13)

Brand in stacaravan op vakantiepark in Ursem, mogelijk aangestoken

Zondag brak aan het einde van de middag een brand uit in een stacaravan op vakantiepark Ursemmerhof in Ursem. De brand was direct al groot, waardoor de brandweer opschaalde naar ‘middelbrand’, meldt OnsWestfriesland.

30 augustus '24 (14:20)

Zo proberen campingeigenaren recreanten in het hele land te helpen

Vaak worden campings verkocht aan grote vakantieparkketens, die de kampeerterrein vaak ombouwen tot luxe vakantieparken. In het Noord-Drentse Matsloot ging het echter andersom. Anderhalf jaar geleden werd de camping namelijk teruggekocht door de recreanten. Zij willen campinggasten door het hele land waar de investeerders van af willen helpen. Vanavond is er daarom een actie onder de noemer ‘Red de camping’, meldt RTV Drenthe.

29 augustus '24 (15:33)

Gordon gaat naar waarschijnlijkheid Blushing-hotel openen op Bonaire

Gordon gaat "waarschijnlijk" een Blushing-hotel openen op Bonaire. Dat zegt de 56-jarige presentator in gesprek met het ANP. Gordon heeft momenteel al twee koffiezaken die ook Blushing heten.

29 augustus '24 (12:32)

Oud-chef moet achterstallig loon krijgen van Gillis

Vakantieparkeigenaar Peter Gillis moet een voormalig werknemer uit Deurne alsnog ruim 1600 overuren uitbetalen, heeft een rechter in Den Bosch bepaald. Daarnaast was de man volgens de rechtbank een salarisschaal te laag ingedeeld en heeft hij om die reden recht op meer achterstallig loon.

29 augustus '24 (11:16)

Politieactie op camping in Lathum

Op woensdagavond heeft de politie een actie uitgevoerd op een camping aan de Marsweg in Lathum, naar aanleiding van een geweldsincident. De politie werd tussen 19:00 en 20:00 uur opgeroepen voor het incident, waarna agenten zich verzamelden bij het tankstation naast de Rivierweg om zich voor te bereiden. Dit meldt de Gelderlander.