Illegale bewoners park Prinsenmeer van Gillis hebben acht maanden om te vertrekken
Dat de bewoners van het park moeten vertrekken, is al sinds begin december van vorig jaar bekend. Het park van Peter Gillis komt niet door het Bibob-onderzoek. Er is het idee dat het park namelijk wordt gebruikt voor criminele doeleinden. Daarom krijgt de parkeigenaar onder andere geen horecavergunning van de burgemeester, Anke van Extel-Van Katwijk.
In eerste instantie was het niet duidelijk onder de bewoners wanneer zij van het park moeten verdwijnen. Die duidelijkheid is er nu wel. De gemeente heef besloten dat bewoners van het park van Oostappen Groep tot 15 september de tijd krijgen om een nieuwe woning te zoeken. Daarmee moet er een eind komen aan de illegale bewoning van het park.
Voorgenomen besluit
Officieel gaat het overigens om een voorgenomen besluit. Dat betekent dat het nog niet definitief is: mensen die bezwaar hebben kunnen dit indienen bij de gemeente. Het definitieve besluit over permanente bewoning op Prinsenmeer volgt op 12 maart.
Wonen op een vakantiepark is officieel niet toegestaan. Wel wordt het vaak gedoogd door gemeenten. In dit geval niet meer dus. “Met dit besluit en de einddatum tot en met 15 september 2024 geven wij duidelijkheid aan Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer en de illegale bewoners”, aldus de burgemeester.
Controles
Al meerdere malen waarschuwde de burgemeester dat het einde van de permanente bewoning op het park eraan zat te komen. Mensen die staan ingeschreven voor het vakantiepark krijgen altijd een waarschuwingsbrief. Hierin staat dat zij niet meer op het vakantiepark mogen wonen.
Daarnaast zijn er de afgelopen maanden meerdere controles op het park uitgevoerd. Tijdens deze controles zijn alle woningen bekeken. Ook is er op 3 oktober 2023 een waarschuwingsbrief gestuurd naar alle vakantiewoningen waarin werd gewaarschuwd dat men hier niet mag wonen en dat er wordt opgetreden door de gemeente.
Vervangende woonruimte
In de brief wordt een advies gegeven aan de bewoners van het park om op zoek te gaan naar een andere woonst. Twee bewonersgroepen hebben dit besluit te horen gekregen, met het verzoek om dit ook door te spelen aan de leden. Vorig jaar kwam een van deze groepen in het nieuws omdat zij de auto van een wethouder hadden ingesloten.