Met verplichting exploitatievergunning vakantiepark Marina Beach wordt Bibob-onderzoek mogelijk
Afgelopen donderdag besloot de gemeenteraad om een exploitatievergunning op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening. Dit geldt voor vakantieparken en campings die meer dan 35 verblijfsplekken hebben. De invoering hiervan is voornamelijk gericht op het vakantiepark van Peter Gillis, Marina Beach.
Gevolgen
Dat een exploitatievergunning gevolgen kan hebben, dat heeft Gillis al eerder gemerkt. De gemeente Asten had naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek besloten om het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel te sluiten. Daar zou sprake zijn van illegale bewoning. Ook bij andere parken werden sancties opgelegd. Zo is bij een aantal parken van Gillis de horecavergunning al ingetrokken omdat deze een negatief Bibob-beoordeling kregen.
Dat is nog niet het geval in Terneuzen. Daar moet nog een Bibob-onderzoek worden gedaan. Dat kan pas op het moment dat Gillis een exploitatievergunning aanvraagt, die dus binnenkort verplicht wordt gesteld. Wel wil de SP wel dat er naar de gevolgen van een eventuele sluiting wordt gekeken. Vooral met betrekking tot de mensen die langdurig op het park verblijven. Burgemeester Erik van Merrienboer geeft aan dat hij nu nog niet kijkt naar een sluiting. “Belangrijk is nu dat we een exploitant krijgen die zich gaat houden aan de redelijke voorwaarden van de exploitatievergunning”, aldus burgemeester.