Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zomerkriebels op de camping? Het kan bij Mingle the Single

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 4 min
location_on [xx]km
Zomerkriebels op de camping? Het kan bij Mingle the Single
De liefde van je leven tegenkomen kan je overal overkomen. In de supermarkt, op vakantie, of… in een kano. Eind juni is het weer tijd voor het jaarlijkse evenement Mingle the Single op camping Polderland in Hoeksche Waard. Het is de vijfde keer dat het kampeerevent voor vrijgezellen wordt georganiseerd, meldt AD.

Mede-initiatiefnemer Natascha de Ruiter vindt dat het geheim van het evenement ‘de ontspannen sfeer die de camping van nature uitstraalt’ is. Zo voelen de kampeergasten zich snel op hun gemak. Dat zorgt er volgens haar voor dat mensen zich makkelijker openstellen voor nieuwe contacten.

Dat kunnen gasten bijvoorbeeld tijdens het kanovaren doen. Maar er zijn allerlei andere activiteiten die zij kunnen bijwonen. Alhoewel kanoën een uitstekende manier is om erachter te komen ‘wat voor vlees je in de kuip hebt’. Men moet namelijk direct samenwerken met elkaar.

Groepje singles

En zo stappen op 29 juni vrijgezellen in het de (liefdes)kano en de sup om een rondvaart te maken door de polders in de Hoeksche Waard. Dit is waar het idee voor het kampeerevent ontstond en ieder jaar opnieuw wordt georganiseerd.

Zonder te hard van stapel te lopen: er moet natuurlijk eerst een slaapplek worden georganiseerd. Dus voor het varen eerst de tent opzetten. Dat doen de singles op camping Polderland in Mookhoek. Zij zijn die dag vanaf 14:00 uur welkom.

Andere activiteiten

Natuurlijk houdt niet iedereen van bootje varen. Gelukkig zijn er allerlei andere activiteiten om aan deel te nemen. Een potje pingpong, volleybal of kubben, er is van alles te doen. Ook organiseren de initiatiefnemers traditiegetrouw de Polderlandspellen, die speciaal zijn bedoeld om elkaar beter te leren kennen.

Het programma vervolgt met een barbecue en de optie om in een eigen tent op vrijdag- en zaterdagavond te overnachten.

Aanmelden kan via www.minglethesingle.nl.  

Afbeelding ter illustratie

06 september '24 (13:45)

Boommarter houdt bouw vakantiepark tegen

Bij recreatiegebied Vlietland bij Leidschendam wordt niet gestart met de bouw van een vakantiepark. Daar is namelijk een omgevingsvergunning afgewezen omdat hier een boommarter woont. Of dit een definitief einde van de plannen betekent, dat is niet duidelijk. Volgens wethouder Bianca Bremer houdt uitstel niet direct afstel in, meldt Omroep West.

05 september '24 (12:18)

Bewoners vakantiepark Prinsenmeer moeten over tien dagen weg zijn

Alle bewoners van vakantiepark Prinsenmeer van Peter Gillis moeten op 15 september weg zijn. Onder de bewoners bevinden zich drie gezinnen met jonge kinderen, die vrezen voor afsluiting van het gas, water en licht door eigenaar Oostappen. Veilig Thuis is inmiddels bij de zaak betrokken vanwege de minderjarige bewoners. Dit meldt Omroep Brabant. 

05 september '24 ( 6:03)

Btw-verhoging op hotelovernachtingen niet goed doordacht

Het kabinet overschat de inkomsten die het verwacht te halen uit een aangekondigde btw-verhoging voor overnachtingen in hotels, pensions en andere logies. Dat meldt ABN AMRO op basis van berekeningen. De maatregel is volgens de bank niet goed doordacht en kan meer schade aanrichten dan het oplevert.

04 september '24 (11:51)

Aa en Hunze gaf campingeigenaren geen eerlijke kans voor aankoop perceel

Camping De Berken mocht van gemeente Aa en Hunze een stuk natuurgrond in Gasselte kopen om daarmee de camping te vergroten. Daarmee handelde de gemeente echter in strijd met de wet. De gemeente stelde eisen voor de aankoop waar alleen De Berken aan kon voldoen. In een kort geding heeft de rechtbank in Assen bepaald dat er vooralsnog een openbare verkoop moet komen, meldt RTV Drenthe.

03 september '24 ( 9:59)

ANWB: veel campers met pech deze zomer

De ANWB heeft een druk hoogseizoen achter de rug, meldt de verkeersdienst dinsdag. De ANWB Alarmcentrale heeft in vergelijking met vorig jaar 5 procent meer autopechmeldingen uit het buitenland ontvangen en 10 procent meer verzoeken voor personenhulp, zoals bij ziekte of familieomstandigheden. Wat volgens de ANWB vooral opvalt is de toename van campers met pech: de Alarmcentrale kreeg 46 procent meer hulpvragen van campereigenaren dan vorig jaar.

02 september '24 (11:13)

Brand in stacaravan op vakantiepark in Ursem, mogelijk aangestoken

Zondag brak aan het einde van de middag een brand uit in een stacaravan op vakantiepark Ursemmerhof in Ursem. De brand was direct al groot, waardoor de brandweer opschaalde naar ‘middelbrand’, meldt OnsWestfriesland.

30 augustus '24 (14:20)

Zo proberen campingeigenaren recreanten in het hele land te helpen

Vaak worden campings verkocht aan grote vakantieparkketens, die de kampeerterrein vaak ombouwen tot luxe vakantieparken. In het Noord-Drentse Matsloot ging het echter andersom. Anderhalf jaar geleden werd de camping namelijk teruggekocht door de recreanten. Zij willen campinggasten door het hele land waar de investeerders van af willen helpen. Vanavond is er daarom een actie onder de noemer ‘Red de camping’, meldt RTV Drenthe.

29 augustus '24 (15:33)

Gordon gaat naar waarschijnlijkheid Blushing-hotel openen op Bonaire

Gordon gaat "waarschijnlijk" een Blushing-hotel openen op Bonaire. Dat zegt de 56-jarige presentator in gesprek met het ANP. Gordon heeft momenteel al twee koffiezaken die ook Blushing heten.

29 augustus '24 (12:32)

Oud-chef moet achterstallig loon krijgen van Gillis

Vakantieparkeigenaar Peter Gillis moet een voormalig werknemer uit Deurne alsnog ruim 1600 overuren uitbetalen, heeft een rechter in Den Bosch bepaald. Daarnaast was de man volgens de rechtbank een salarisschaal te laag ingedeeld en heeft hij om die reden recht op meer achterstallig loon.

29 augustus '24 (11:16)

Politieactie op camping in Lathum

Op woensdagavond heeft de politie een actie uitgevoerd op een camping aan de Marsweg in Lathum, naar aanleiding van een geweldsincident. De politie werd tussen 19:00 en 20:00 uur opgeroepen voor het incident, waarna agenten zich verzamelden bij het tankstation naast de Rivierweg om zich voor te bereiden. Dit meldt de Gelderlander.