Onrust onder bewoners Camping de Witte Plas: camping moet sluiten maar gemeente plaatst extra caravans
Vertegenwoordiger van het buurtpreventieteam in het dorp Peter Clarijs zegt dat niemand ergens van afweet. Bewoners worden nergens van op de hoogte gesteld. Wel zien ze dat er flink wat bomen zijn gekapt en dat er allerlei voorzieningen zoals elektriciteit aan zitten te komen op het terrein naast de camping.
'Waar moeten wij straks heen?'
Ook de vaste bewoners van de camping weten niet wat er gaande is. Zij moeten per 2029 een nieuw onderkomen vinden, terwijl er naast hun deur een heel nieuw vakantiepark lijkt te komen. “Dat is toch te bizar voor woorden? Voor ons wordt niks ondernomen, want waar moeten wij straks heen?”, vragen ze zich af.
Rucphen heeft Camping de Witte Plas opgekocht, samen met perceel dat ernaast staat. De huuropbrengsten zijn nog tot 1 juli 2029 voor de voormalige eigenaar van het park waar ongeveer vierhonderd arbeidsmigranten wonen. Het dorp ervaart veel overlast en de vrees is dat dit alleen maar zal toenemen met de komst van meer arbeidsmigranten. Er vinden straatraces plaats, mensen worden op straat geïntimideerd, winkels melden diefstallen en er is sprake van vervuiling.
Zorgen zijn niet nodig
Volgens de gemeente hoeven inwoners zich geen zorgen te maken over de permanentie van de extra caravans en chalets. Deze zijn slechts tijdelijk en gaan tegelijkertijd met de sluiting van de camping weer dicht. Omdat er veel onduidelijkheden zijn, zal de Rucphen een Q&A hierover plaatsen op haar website.