Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ouwehands Dierenpark vraagt aandacht voor klimaat met ‘ijsbeerpad’

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Omdat Ouwehands Dierenpark te Rhenen 90 jaar bestaat vraagt de dierentuin aandacht voor klimaatverandering. Dat doet het park door middel van een wit zebrapad met een duidelijke milieuboodschap. Dit meldt MarketingTribune. 

Activistisch

Het zogenaamde ‘ijsbeerpad’ is duidelijk geïnspireerd door de regenboogzebrapaden. In het geval van de regenboogpaden pleit men voor meer inclusiviteit voor de lhbti-gemeenschap. In hetzelfde kader probeert het ijsbeerpad aandacht te vragen voor het smeltende leefgebied van de arctische beren. Of de paden daadwerkelijke verandering teweeg brengen is nog maar de vraag maar de intentie erachter is goed bedoeld.

Natuurbehoud

Op het pad staat de tekst: ”Sta even stil bij de ijsbeer. Zijn leefgebied wordt steeds kleiner.” Ouwehands zet zich al sinds 2009 in voor het behoud van onze kwetsbare natuur. Over de jaren is hun boodschap alleen maar belangrijker geworden. De stichting Ouwehand Zoo Foundation haalde al meer dan 5 miljoen euro op voor natuurbeschermingsprojecten. 

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Marketing Tribune, Ouwehands Dierenpark

17 oktober '24 (12:07)

Ouwehands Dierenpark organiseert unieke sponsorloop voor berenwelzijn

Ouwehands Dierenpark en de stichtingen Bears in Mind en Ouwehand Zoo Foundation slaan de handen ineen voor een bijzondere sponsorloop op zaterdagavond 12 april 2025: de Beregoeie Run. Het doel van deze run is geld inzamelen voor het welzijn van beren wereldwijd. Deelnemers rennen door het dierenpark langs ijsberen en Het Berenbos, waarbij ze bijdragen aan natuurbescherming. Dit meldt Ouwehands Dierenpark.

14 oktober '24 (10:00)

Brand op terrein Safaripark Beekse Bergen

De brandweer is uitgerukt voor een zeer grote brand in een gebouw op het terrein van Safaripark Beekse Bergen. De brand werd maandag even na middernacht gemeld in een werkplaats van de technische dienst van het park in Hilvarenbeek, meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

10 oktober '24 (12:11)

Woezel en Pip-themapark houdt in 2026 plek voor bungalows ’t Opkikkertje

Vanaf 2026 heropent Familyland in Hoogerheide de deuren als Woezel en Pip-themapark. Het was nog even de vraag of de bungalows van Stichting ’t Opkikkertje voor mensen met een chronische ziekte of beperking mocht blijven, maar inmiddels is bekend dat de drie speciale bungalows hun plekje behouden. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

09 oktober '24 (13:10)

Bezoekers Walibi Holland ruiken verbrand metaal door wielverlies achtbaan

Afgelopen zondag werden bezoekers van de achtbaan Speed of Sound in Walibi Holland opgeschrikt door de geur van verbrand metaal. Terwijl de attractie nog volop in beweging was, verloor de achtbaan een wiel. Ondanks de schrik raakte niemand gewond, hoewel een bezoeker een deel van het wiel tegen zijn schouder kreeg. Dit meldt de Stentor.

09 oktober '24 (12:07)

Brielle schittert tussen nationale topattracties: Vestingstad in top 10 van Nederland

Het historische vestingstadje Brielle, gelegen op het eiland Voorne-Putten, heeft een plaats bemachtigd in de top 10 van Nederlandse toeristische trekpleisters. In een ranglijst samengesteld door de reismagazines Columbus Travel en In Eigen Land staat Brielle op de achtste plek. Dit meldt het AD.

04 oktober '24 (11:45)

Toverland pakt uit met vernieuwde parade tijdens de Halloween Nights

Attractiepark Toverland in Sevenum staat vanaf 5 oktober 2024 weer in het teken van Halloween, met de familievriendelijke Halloween Days én de huiveringwekkende Halloween Nights. Dit jaar is er extra aandacht voor een vernieuwde parade en rolstoeltoegankelijkheid van de populaire Haunted Experiences. Dit meldt Toverland. 

03 oktober '24 (13:39)

Plopsa Indoor Coevorden investeert 1,2 miljoen euro in splinternieuwe attractie

Plopsa Indoor Coevorden, onderdeel van de Plopsa Group, investeert in 2025 in een nieuwe attractie om haar aanbod te versterken. Het park kondigt de bouw van een Wild Swing aan, een schommelende bank met een Maya-thema, die bedoeld is om ook oudere kinderen in het gezin meer uitdaging te bieden. Met een investering van 1,2 miljoen euro speelt het park in op de groeiende vraag naar avontuurlijkere attracties voor een breder publiek. Dit meldt Plopsa.

30 september '24 (13:23)

In aanloop naar opening Danse Macabre deelt Efteling nieuwe foto’s

Danse Macabre, de nieuwste attractie van de Efteling, gaat over een maand open. Voor de echte fans deelt het pretpark alvast wat nieuwe sfeervolle beelden. Dit melden Omroep Tilburg, Efteling en Algemeen Dagblad. 

27 september '24 (11:49)

Onderhoudsmedewerker Efteling valt bij filmattractie Fabula meters omlaag

Een onderhoudsmedewerker van de Efteling is zwaar gewond geraakt na een val bij 4D-filmattractie Fabula. Hij viel meters naar beneden. Hoewel hij met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht, zou hij nog wel aanspreekbaar zijn geweest. Dit melden Omroep Brabant en NOS. 

26 september '24 (10:21)

Diergaarde Blijdorp meldt overlijden te vroeg geboren giraffe

Giraffe Anne in Diergaarde Blijdorp is te vroeg gevallen van een kalfje. Helaas was het jong al voor de geboorte overleden. Hoe dit precies heeft kunnen gebeuren, wordt door de dierentuin onderzocht. Eerder beviel ze nog van gezonde babygiraffes. Dit meldt Rijnmond.