Feestelijke opening 'Dierkeuken' in DierenPark Amersfoort
Aan de hand van ingrediënten die aansluiten op het natuurlijke dieet van de brilberen ontwierp Pierre de unieke taarten. Astrid vertelt dat er veel positieve reacties op kwamen, “van zowel de beren als de gasten.” De genodigden vonden vooral de combinatie van wortel, walnoten, pompoen en chocolade een succes. Zelfs de meelwormen werden gewaardeerd. Pierre: “Insecten worden in de toekomst steeds vaker verwerkt in gerechten, een duurzame taart dus.”
Divers voeraanbod
Bezoekers die een kijkje nemen in de Dierkeuken worden meegenomen in het proces waar de maaltijden voor de dieren worden bereid. “Wij zijn het eerste dierenpark in Nederland dat de bezoeker uitnodigt om onze voedselkeuken te betreden. In de Dierkeuken krijg je letterlijk een kijkje in de keuken en ben je getuige van het hele bereidingsproces: van bereiding van diervoeding tot de afwas”, vertelt Astrid. “Ieder dier heeft een aangepast, individueel dieet. Het is dus belangrijk dat het voedsel iedere dag zorgvuldig wordt bereid.” Bezoekers kunnen het proces volgens het dierenpark ‘tot in detail’ volgen. Daarbij komt het voeraanbod van alle diersoorten voorbij. Ook het Voedselpad, het pad dat naar de Dierkeuken leidt, is onderdeel van de beleving. Via dit pad ontdekken kinderen wat er op het menu staat voor de verschillende diersoorten. “Van kinderen krijgen wij regelmatig de vraag wat de dieren dagelijks eten. Deze nieuwsgierigheid wakkert ons aan om hierover in de Dierkeuken te vertellen.”
De nieuwe Dierkeuken is te vinden achter Restaurant de Buitenplaats in de dierentuin.