Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

DierenPark Amersfoort lid van vereniging voor dagattracties

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
DierenPark Amersfoort lid van vereniging voor dagattracties
Sinds 1 september is DierenPark Amersfoort aangesloten bij de Club van Elf, de brancheorganisatie voor dagattracties. Daarmee is de dierentuin het vierentwintigste lid van de vereniging, waar onder andere musea, dierentuinen, attractieparken en stadsattracties bij zijn aangesloten, meldt de Club van Elf.

De Club van Elf, opgericht in 1973 door elf parken, is inmiddels meer dan verdubbeld in het aantal leden. Zij helpen elkaar met het verbeteren van de bedrijfsvoering, onder andere door het uitwisselen van kennis en ervaringen. Ook doet de vereniging aan lobbyen in Den Haag.

Voorzitter van de Club van Elf en directeur van de Efteling, Fons Jurgens, kijkt uit naar een samenwerking met de dierentuin. “DierenPark Amersfoort is met haar professionaliteit en passie een welkome aanvulling op waar wij als Club van Elf voor staan: bezoekers een onbezorgd dagje uit beiden om samen te zijn en op te laden.”

Astrid Wassenaar, algemeen directeur bij DierenPark Amersfoort, is erg verheugd dat de dierentuin lid is van de brancheorganisatie. Zij kijkt ernaar uit om ‘gezamenlijk doelen te bereiken’. Ze ziet kansen om expertises te delen en te leren van de inzichten van andere leden. “Samen zetten we grote stappen richting een mooie toekomst voor mens, dier en natuur.”

De andere leden van de Club van Elf zijn de Apenheul, ARTIS, Burgers’ Zoo, Diergaarde Blijdorp, de Efteling, Duinrell, Heineken Experience, Van Gogh Museum, GaiaZoo, Avonturenpark Hellendoorn, Keukenhof, Madurodam, Merlin Entertainments, Nederlands Openluchtmuseum, Ouwehands Dierenpark, Paleis het Loo, Attractiepark Slagharen, Stromma, het Scheepvaartmuseum, Spoorwegmuseum, Attractiepark Toverland, Walibi Holland en Wildlands.

13 september '24 (15:04)

Julianatoren na bijna een eeuw overgenomen

Kinderpretpark Julianatoren is overgenomen. Vandaag is het personeel ingelicht over de overname van Goudkuil Groep. Directeur Jeroen Buter geeft aan dat hiermee de continuïteit van het pretpark is gewaarborgd, meldt AD.

13 september '24 (12:14)

Flinke toename van dagbezoeken in Gelderland

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen constateert een flinke toename in het aantal dagbezoeken aan de provincie. Dit zijn de organisatie aan hand van de Visitor Data Monitor. Vooral bezoeken aan attracties zitten in de lift: het bureau zag een groei van 14,1 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. 

12 september '24 (11:01)

Diergaarde Blijdorp verwelkomt nog eens vier babystokstaartjes

Diergaarde Blijdorp heeft een familie-uitbreiding: er zijn onlangs nog eens vier stokstaartjes geboren. Afgelopen voorjaar kwam er ook al een vierling ter wereld, laat de dierentuin weten. Dit meldt BN de Stem. 

11 september '24 (10:43)

DierenPark Amersfoort verwelkomt zeldzaam zebraveulen

Afgelopen zondag is een nieuwe bewoner geboren in DierenPark Amersfoort. Daar bracht een zeldzame Grévy zebra een veulen ter wereld. “Het gaat goed met moeder Lulu en haar jong”, vertelt hoofd-dierverzorger Willem Verdonck. Verrassend genoeg werd het zebraveulen onder toeziend oog van dierverzorgers en bezoekers op klaarlichte dag geboren. Doorgaans bevallen zebra’s tijdens de schemering op een rustige plek, meldt DierenPark Amersfoort. 

10 september '24 (11:24)

Man gearresteerd na zware mishandeling op kermis Edam

Een man van 29 jaar uit Anna Paulowna is afgelopen zaterdag gearresteerd omdat hij ervan wordt verdacht iemand te hebben mishandeld. Dat zou zijn gebeurd op de kermis in Edam, in de nacht van 31 augustus op 1 september. Hij zou zijn herkend op camerabeelden, meldt NH Nieuws.

10 september '24 (10:07)

Domper voor dierentuin Diergaarde Blijdorp: leeuwin overleden

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft een tegenslag moeten verduren. De leeuwin Reena is op 5-jarige leeftijd overleden. Ze had een progressieve neurologische aandoening genaamd ataxie. Daarom besloot de dierentuin om de leeuwin in te laten slapen, meldt Hart van Nederland.

09 september '24 (10:19)

Uitkijktoren bij Binnenhof is succes: 100.000 bezoekers in twee maanden

De uitkijktoren bij het Binnenhof is een groot succes. Na nog geen twee maanden hebben al 100.000 mensen de toren beklommen om te genieten van het uitzicht over de stad. Afgelopen woensdag verwelkomde wethouder Saskia Bruines de 100.000 bezoeker. Die werd ontvangen met een bosjes bloemen en kaartjes voor het Mauritshuis, meldt Rodi.

06 september '24 (15:06)

Dolfinarium verliest lidmaatschap branchevereniging: voldoet niet aan eisen

Dolfinarium in Harderwijk heeft het lidmaatschap bij de internationale branchevereniging voor zeezoogdieren, European Association for Aquatic Mammals (EAAM), niet verlengd. Het park heeft voldoet niet aan de eisen van de vereniging, meldt de Stentor.

06 september '24 (13:12)

Preview van nieuw pretpark in Achterhoek te zien bij attractievakbeurs

De initiatiefnemer heeft plannen voor meer dan 20 attracties, kasteeltorens en een overdekte hal met een oppervlakte van 9.000 vierkante meter. Het heeft al de bijnaam ‘Efteling van de Achterhoek’. Attractiepark Bommelwereld moet in 2025 in Groenlo open gaan, meldt de Gelderlander.

06 september '24 (11:37)

Amsterdamse Hortus heeft plannen voor eigen waterbuffer

De botanische tuin in Amsterdam gebruikt jaarlijks zo’n 5.000 kubieke meter water. Om zo min mogelijk een beroep te doen op het al schaarse drinkwater wil De Hortus daarom zelf water opslaan. De daarvoor gebruikte technieken en berekeningen zouden ook toegepast kunnen worden op parken, daktuinen en sportvelden in de stad, meldt Het Parool.