Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Scary Prairie en Western Nightmares terug in Attractiepark Slagharen

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 5 min
location_on [xx]km
Scary Prairie en Western Nightmares terug in Attractiepark Slagharen
De Halloween-evenementen in Attractie- en Vakantiepark Slagharen waren een succes vorig jaar, en keren daarom weer terug naar het pretpark. Vorig jaar was de eerste keer dat Slagharen het evenement organiseerde. Dit jaar gaat het park het evenement uitbreiden met een overdekte Crows Nest en een Monsterwalk, meldt Attractiepark Slagharen. 

Overdag is de Scary Prairie vooral gericht op gezinnen met kinderen. Wanneer het park in duisternis wordt gehuld verandert het park in Western Nightmares, geschikt voor oudere kinderen en volwassenen. “De acteurs staan klaar om jou de nachtmerrie van je leven te bezorgen”, aldus Slagharen. Vorig jaar won het park twee Scare Awards, waaronder de publieksprijs voor Western Nightmares.

Tijdens de Western Nightmares zijn zeventig scare actors in het park om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Dit jaar is de Monsterwalk nieuw in het park. om 18:00 uur begint een speciale wandeltocht door het park. Het pretpark is in de avonduren geschikt voor bezoekers ouder dan 14 jaar. “Bereid je voor op een angstaanjagende tocht. Sta oog in oog met de donkere kant van het Wilde Westen”, aldus een woordvoerder van het park.

Western Nightmares

Er zijn drie walkthroughs en drie scare zones in het park. In The Manor kun je een angstaanjagende tocht maken, terwijl in Crows Nest duistere kraaien de scepter zwaaien. In Outcast Camp kun e het kamp van de verschoppelingen bezoeken. Vorig jaar werden bezoekers verrast met een bruiloft in de kerk van Slagharen. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer worden verrast op een ‘bijzondere locatie’.

Scary Prairie

Overdag is het attractiepark ingericht voor kinderen. Het bestaat uit drie gebieden: Pumpkin Market, Main Street en dit jaar ook de Lost Trail. “Ontmoet hier de bijzondere bewoners allen met hun eigen verhalen en opdrachten”, aldus Slagharen. Randy en Rosie – de mascottes van het park – presenteren hun halloweenshow in de Music Hall. In Outcast Camp is het mogelijk om Western Reizigers te ontmoeten, terwijl je in Crows Nest kan dwalen in het strodoolhof. Crows Nest is dit jaar compleet anders dan vorig jaar, het doolhof wordt geheel overdekt. De familie Bones, vorig jaar al onderdeel van Scary Prairie, keert dit jaar terug naar The Manor.

Nieuw karakter

Voor Scary Prairie is dit jaar een nieuw ‘harig karakter’ ontwikkeld. Dit personage gaat hét gezicht worden van het familievriendelijke Halloween festival. Binnenkort wordt het karakter gepresenteerd via de sociale mediakanalen van het pretpark.

Foto: Attractiepark Slagharen

13 september '24 (15:04)

Julianatoren na bijna een eeuw overgenomen

Kinderpretpark Julianatoren is overgenomen. Vandaag is het personeel ingelicht over de overname van Goudkuil Groep. Directeur Jeroen Buter geeft aan dat hiermee de continuïteit van het pretpark is gewaarborgd, meldt AD.

13 september '24 (12:14)

Flinke toename van dagbezoeken in Gelderland

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen constateert een flinke toename in het aantal dagbezoeken aan de provincie. Dit zijn de organisatie aan hand van de Visitor Data Monitor. Vooral bezoeken aan attracties zitten in de lift: het bureau zag een groei van 14,1 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. 

12 september '24 (11:01)

Diergaarde Blijdorp verwelkomt nog eens vier babystokstaartjes

Diergaarde Blijdorp heeft een familie-uitbreiding: er zijn onlangs nog eens vier stokstaartjes geboren. Afgelopen voorjaar kwam er ook al een vierling ter wereld, laat de dierentuin weten. Dit meldt BN de Stem. 

11 september '24 (10:43)

DierenPark Amersfoort verwelkomt zeldzaam zebraveulen

Afgelopen zondag is een nieuwe bewoner geboren in DierenPark Amersfoort. Daar bracht een zeldzame Grévy zebra een veulen ter wereld. “Het gaat goed met moeder Lulu en haar jong”, vertelt hoofd-dierverzorger Willem Verdonck. Verrassend genoeg werd het zebraveulen onder toeziend oog van dierverzorgers en bezoekers op klaarlichte dag geboren. Doorgaans bevallen zebra’s tijdens de schemering op een rustige plek, meldt DierenPark Amersfoort. 

10 september '24 (11:24)

Man gearresteerd na zware mishandeling op kermis Edam

Een man van 29 jaar uit Anna Paulowna is afgelopen zaterdag gearresteerd omdat hij ervan wordt verdacht iemand te hebben mishandeld. Dat zou zijn gebeurd op de kermis in Edam, in de nacht van 31 augustus op 1 september. Hij zou zijn herkend op camerabeelden, meldt NH Nieuws.

10 september '24 (10:07)

Domper voor dierentuin Diergaarde Blijdorp: leeuwin overleden

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft een tegenslag moeten verduren. De leeuwin Reena is op 5-jarige leeftijd overleden. Ze had een progressieve neurologische aandoening genaamd ataxie. Daarom besloot de dierentuin om de leeuwin in te laten slapen, meldt Hart van Nederland.

09 september '24 (10:19)

Uitkijktoren bij Binnenhof is succes: 100.000 bezoekers in twee maanden

De uitkijktoren bij het Binnenhof is een groot succes. Na nog geen twee maanden hebben al 100.000 mensen de toren beklommen om te genieten van het uitzicht over de stad. Afgelopen woensdag verwelkomde wethouder Saskia Bruines de 100.000 bezoeker. Die werd ontvangen met een bosjes bloemen en kaartjes voor het Mauritshuis, meldt Rodi.

06 september '24 (15:06)

Dolfinarium verliest lidmaatschap branchevereniging: voldoet niet aan eisen

Dolfinarium in Harderwijk heeft het lidmaatschap bij de internationale branchevereniging voor zeezoogdieren, European Association for Aquatic Mammals (EAAM), niet verlengd. Het park heeft voldoet niet aan de eisen van de vereniging, meldt de Stentor.

06 september '24 (13:12)

Preview van nieuw pretpark in Achterhoek te zien bij attractievakbeurs

De initiatiefnemer heeft plannen voor meer dan 20 attracties, kasteeltorens en een overdekte hal met een oppervlakte van 9.000 vierkante meter. Het heeft al de bijnaam ‘Efteling van de Achterhoek’. Attractiepark Bommelwereld moet in 2025 in Groenlo open gaan, meldt de Gelderlander.

06 september '24 (11:37)

Amsterdamse Hortus heeft plannen voor eigen waterbuffer

De botanische tuin in Amsterdam gebruikt jaarlijks zo’n 5.000 kubieke meter water. Om zo min mogelijk een beroep te doen op het al schaarse drinkwater wil De Hortus daarom zelf water opslaan. De daarvoor gebruikte technieken en berekeningen zouden ook toegepast kunnen worden op parken, daktuinen en sportvelden in de stad, meldt Het Parool.