Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Museum Beeld & Geluid in Den Haag definitief gesloten

Door ANP
schedule 1 min
location_on [xx]km
Museum Beeld & Geluid in Den Haag definitief gesloten
Beeld & Geluid in Den Haag heeft zondagmiddag definitief zijn deuren gesloten. Op de laatste dag werd een plaquette onthuld aan de voorkant van het monumentale pand aan de Zeestraat, meldt het museum in een persbericht.

"Dit was een gedenkwaardige afsluiting die past bij deze bijzondere plek. Het voelt goed om onze tijd hier op deze manier, met onze vrijwilligers die hier al tientallen jaren ongelooflijk werk hebben verzet, zo af te sluiten", zegt Beeld & Geluid-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer.

Beeld & Geluid Den Haag is voortgekomen uit het Postmuseum en het Museum voor Communicatie, dat sinds 1929 in het pand aan de Zeestraat zat. Het museum sluit omdat het de begroting niet meer kon rondkrijgen door teruglopende bezoekersaantallen en te hoge exploitatiekosten.

Museum Hilversum

De collectie wordt overgedragen aan Beeld & Geluid in Hilversum. Medewerkers beginnen dinsdag met de verhuizing van de meer dan 80.000 objecten over nieuws en journalistiek.

18 juli '24 (12:48)

Musical Soldaat van Oranje in nieuwe vorm in september in première

De vernieuwde versie van Soldaat van Oranje gaat op 8 september in première. In de dagen daarvoor zijn de try-outs en vanaf 11 september wordt hij zes keer per week opgevoerd.

18 juli '24 (11:49)

Aviodrome organiseert Fly-in-dagen: zeldzame toestellen zien aankomen en vertrekken

Op zaterdag 20 juli gaan de Fly-in-dagen van Luchtvaarmuseum Aviodrome van start. De eerste zaterdag staat in het teken van les- en trainingstoestellen die het terrein zullen bezoeken. Zo kunnen bezoekers onder meer de DA-40 van de KLM Flight Academy uit Eelde. Ook zijn er Saab Safirs en Piper Super Cubs en komt de DA-40 simulator in actie. Dit meldt Aviodrome. 

17 juli '24 (12:12)

Literatuurmuseum verwerft archief van presentator Anil Ramdas

Het Literatuurmuseum heeft het archief verworven van essayist, columnist en televisiepresentator Anil Ramdas. Het gaat om een verzameling notitieboekjes, agenda's en boeken, maar ook om persoonlijke spullen als oude paspoorten, een asbak en een leesbril, maakte het museum woensdag bekend.

17 juli '24 (11:00)

Zuid-Holland verstrekt 3,55 miljoen euro voor restauratie rijksmonumenten

Ook dit jaar stelt Zuid-Holland subsidie beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten in de provincie. Voor deze ronde zijn 16 aanvragers goedgekeurd en er wordt in totaal 3,55 miljoen euro uitgekeerd. Tussen 1 december 2023 en 1 maart 2024 hebben 33 aanvragers een subsidieaanvraag ingediend, waarmee het beschikbare budget flink is overstegen. De helft van de aanvragen is goedgekeurd, meldt Zuid-Holland.

17 juli '24 ( 8:48)

Actrice en zangeres Wieteke van Dort overleden op 81-jarige leeftijd

Actrice en zangeres Wieteke van Dort is overleden. Dat bevestigt haar zoon na berichtgeving van De Telegraaf. Van Dort overleed in haar woonplaats Den Haag. Ze werd 81 jaar oud. Van Dort maakte eind mei bekend dat ze uitgezaaide kanker had. De tumoren in haar lever waren uitgezaaid naar haar longen en hersenen. De actrice stierf maandag, een week nadat haar haar man Theo Moody was overleden.

16 juli '24 (14:47)

Museum de Fundatie voor komende twee jaar uit financiële perikelen

Een dalend bezoekers aantal en gestegen kosten hebben ertoe geleid dat Museum de Fundatie in Zwolle het hoofd niet meer boven water kon houden. De provincie Overijssel had al toegezegd om extra steun aan het museum te bieden. Nu is ook de gemeente over de burg, meldt NRC.

16 juli '24 ( 8:47)

Stedelijk Museum in Amsterdam trekt 200.000 bezoekers naar tentoonstelling Abramović

De overzichtstentoonstelling van de Servische performancekunstenares Marina Abramović heeft ruim 200.000 bezoekers getrokken naar het Stedelijk Museum Amsterdam. Op de tentoonstelling waren ruim zestig werken, waaronder foto's, video's en sculpturen, van de 77-jarige kunstenares te zien. Ook voerden performers, die door haar zijn opgeleid, liveperformances op.

15 juli '24 (11:43)

Na 12,5 jaar is Stefan Pop weer te zien in het theater

Hij is lange tijd niet meer in het theater geweest, maar gaat nu weer toeren met een voorstelling. Cabaretier Stefan Pop doet weer een ronde langs een aantal theaters met een nieuwe solovoorstelling. Deze is getiteld ‘Het moest een keer gebeuren’, meldt Theater.nl.

15 juli '24 ( 9:11)

Onthulling monument ter ere van Peter R. de Vries in Amsterdam

Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

12 juli '24 ( 9:31)

Provincie Groningen verhoogt budget cultuursubsidies

Begin dit jaar konden alle professionele cultuur- en erfgoedinstellingen subsidie aanvragen voor de periode van 2025-2028 bij de provincie en gemeente Groningen, via de zogenoemde Cultuurnota. In december 2023 werd het subsidieplafond vanuit de provincie Groningen voor de Cultuurnota vastgesteld op 1,8 miljoen euro. Het college besloot om dit bedrag te verhogen tot 3,1 miljoen euro, meldt de provincie Groningen.