Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de kanshebbers voor de Sonja Barend Award

Door ANP
schedule 1 min
location_on [xx]km
margriet van der linden
Margriet van der Linden, Renze Klamer en Özcan Akyol behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award, de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar. Op de longlist van negen genomineerden staan verder Twan Huys, Kefah Allush, Cornald Maas, Paul de Leeuw, Tim Hofman en Hanneke Groenteman, werd maandagavond bekendgemaakt in de NPO 1-talkshow Bar Laat.

Van der Linden en Groenteman zijn beiden genomineerd voor hun 'invalklus' bij het programma Zomergasten. Zij vervingen afgelopen zomer Adriaan van Dis, die om gezondheidsredenen moest afzeggen. Van der Linden maakte haar uitzending met mensenrechtenadvocaat Liesbeth Zegveld, Groenteman sprak met acteur Pierre Bokma. Klamer maakt kans met zijn interview met Pieter Omtzigt in zijn talkshow Renze en Akyol voor zijn gesprek met Dwight van van de Vijver in De Geknipte Gast.

De lijst met kandidaten werd onthuld door tweevoudig winnaar Jeroen Pauw. Allush en Huys zijn de enige kanshebbers die de award, een initiatief van de VARAgids, al eens eerder wisten te winnen. De winnaar wordt op 21 oktober bekendgemaakt.

01 oktober '24 (16:02)

Minder kinderen geïnteresseerd in theaterbezoeken

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar hebben het afgelopen jaar iets minder interesse gekregen om naar het theater te gaan. Dat blijkt aan de vooravond van de Nationale KinderTheaterWeek uit onderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy, in opdracht van het Nationaal Theater Fonds.

01 oktober '24 (14:18)

Jaarlijkse sinterklaasspecial Sint & de Leeuw op Omroep MAX

De jaarlijkse sinterklaasspecial van Paul de Leeuw is dit jaar op 5 december op NPO 1 te zien bij Omroep Max. Dat heeft de omroep dinsdag bekendgemaakt in een bericht waarin kijkers worden opgeroepen om verlanglijstjes in te sturen. Eind augustus werd ook de theatershow 60? We zien wel! van De Leeuw al uitgezonden bij Omroep Max.

01 oktober '24 (12:48)

Striptekenaar Robert van der Kroft stopt

Striptekenaar Robert van der Kroft stopt volgend jaar met tekenen. Van der Kroft maakte dinsdag bekend dat het tijd is voor andere dingen, zoals een theatervoorstelling over strips. De tekenaar is bekend van onder meer Sjors en Sjimmie, zijn eigen creatie Claire en zijn tekeningen in de Donald Duck.

01 oktober '24 (11:46)

Leuke activiteiten voor op een regenachtige dag: tips voor herfst 2024

Regen en een grijze lucht maken het zeer verleidelijke om binnen te blijven en op de bank te kruipen met een dekentje en warm drankje. Maar gelukkig zijn ondernemers in ons land goed voorbereid op druilerige dagen en zijn er genoeg leuke indooractiviteiten die je met enthousiasme van de bank halen. Niet alleen voor kinderen is er binnen allerlei leuks te beleven, ook voor volwassen zijn er genoeg creatieve, gezellige, originele en níeuwe activiteiten om uit te kiezen dit jaar. Dit zijn enkele ideeën voor een fijne regenachtige herfstdag. 

30 september '24 ( 9:00)

Concertgebouwpenning voor pianist Ronald Brautigam

Pianist Ronald Brautigam heeft de Concertgebouwpenning gekregen. Dat gebeurde zondag na een optreden in het Concertgebouw, waar Brautigam onder meer Beethovens Pianoconcert nr. 3 speelde met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Lawrence Renes.

30 september '24 ( 8:49)

Taalboekenprijs 2024 voor historicus en journalist Philip Dröge met De Tawl

Historicus en journalist Philip Dröge wint de Taalboekenprijs 2024 voor zijn boek De Tawl. Dat is zaterdag bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma De Taalstaat.

30 september '24 ( 8:45)

Door renovatie en uitbreiding sluit Haags Historisch Museum deuren tot 2027

Het Haags Historisch Museum aan de Hofvijver gaat dicht voor renovatie en uitbreiding. De klus gaat naar verwachting duren tot in het voorjaar van 2027. Dit weekeinde, op 28 en 29 september, is het museum voorlopig voor het laatst te bezoeken en voor de gelegenheid kan dat gratis.

30 september '24 ( 8:40)

Gouden Kalveren: De Terugreis beste film, Hardcore Never Dies meeste Kalveren

De Terugreis heeft vrijdagavond bij de uitreiking van de Gouden Kalveren de belangrijkste prijs gewonnen. De tragikomische film van Jelle de Jonge werd uitgeroepen tot beste film. Hoofdrolspeelster Leny Breederveld kreeg het Kalf voor beste hoofdrol.

27 september '24 (13:12)

‘Mauritshuis komt afspraken over tentoonstellen werken Abrham Bredius niet na’

Omdat het Mauritshuis de gemaakte afspraken over het tentoonstellen van de werken van wijlen kunsthistoricus Abraham Bredius niet zou nakomen, eisen de erfgenamen de kunstwerken terug. Het Mauritshuis maakte voor zijn overlijden in 1946 al afspraken over 25 van zijn kunstwerken. Dit meldt NOS.