Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Leuke activiteiten voor op een regenachtige dag: tips voor herfst 2024

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
schedule 13 min
location_on [xx]km
Leuke activiteiten voor op een regenachtige dag: tips voor herfst 2024
Regen en een grijze lucht maken het zeer verleidelijke om binnen te blijven en op de bank te kruipen met een dekentje en warm drankje. Maar gelukkig zijn ondernemers in ons land goed voorbereid op druilerige dagen en zijn er genoeg leuke indooractiviteiten die je met enthousiasme van de bank halen. Niet alleen voor kinderen is er binnen allerlei leuks te beleven, ook voor volwassen zijn er genoeg creatieve, gezellige, originele en níeuwe activiteiten om uit te kiezen dit jaar. Dit zijn enkele ideeën voor een fijne regenachtige herfstdag. 

GlowGolf in het donker

Ken je GlowGolf al? Meestal midgetgolfen we gezellig buiten als het een beetje mooi weer is, maar inmiddels kunnen we dat ook binnen door. GlowGolf is een indoor minigolfparcours dat zich volledig afspeelt in het donker, maar wel is voorzien van neonlichten en glow-in-the-dark decoraties. Een zeer sfeervolle activiteit dus! Dit jaar hebben meerdere locaties nieuw, speciale thema’s zoals een futuristische ruimtestation en onderwaterwereld. GlowGolf kun je gezellig met een partner doen, een groep vrienden of je oudere kinderen.

GlowGolf heeft welgeteld 22 locaties in Nederland. Het maakt dus eigenlijk niet uit waar je woont, er is bijna altijd een locatie in de buurt te vinden.

Escaperooms met nieuwe thema’s

Escaperooms zijn nog altijd onverminderd populair en bij uitstek geschikt voor een regenachtige ochtend, middag of zelfs avond. Een aantal gloednieuwe escaperooms openen dit jaar hun deuren, met allerlei originele thema’s zoals sciencefictionverhalen geinspireerd op recente films of geschiedenis-escaperooms gebaseerd op Nederlandse monumenten. Het is maar net waar je interesse ligt. Een escaperoom is spannend, zet je hersenen aan het werk en maakt van een saaie regenachtige dag een heus succes.

Op Escaperooms Nederland vind je een overzicht van alle escaperooms. Zoek er eentje in de buurt of zoek een escaperoom die past bij het thema dat je superleuk vindt.

Hypermoderne, immersieve kunstexposities

Het is misschien niet heel origineel om een museum te bezoeken als het regent, maar wist je er flink wat hypermoderne, immersieve kunstexposities zijn die digitale kunst combineren met interactieve installaties en geluidservaringen. Ken je bijvoorbeeld Fabrique des Lumières in Amsterdam? Daar loop je letterlijk door beroemde schilderijen heen, omring je je met geluiden en beelden die tot leven komen. Dus ja, er bestaan nog wel degelijk nieuwe en originele museumuitjes.

Indoor waterpark

Wil je niet alleen zitten en eten? Dan kun je ook iets actiefs doen, bijvoorbeeld in een indoor waterpark van Duinrell of Slagharen. In Duinrell vind je namelijk het Tikibad en Aqua Mexicana in Slagharen is zelfs vernieuwd. Ga lekker zwemmen, van glijbanen af en geniet van de warme temperaturen die je buiten niet meer vindt.

Seizoensgebonden workshops

Ben je meer van de leerzame uitjes, dan kun je ook de allernieuwste workshops volgen, zoals het maken van eigen duurzame kerstdecoraties. Maar natuurlijk kun je ook nog altijd leren pottenbaken, kaarsen maken en sieraden ontwerpen. De workshopopties zijn eindeloos.

Luxe bioscoopbeleving

Een bezoekje aan de bioscoop is altijd goed, maar in steeds meer steden zijn luxere bioscopen te vinden die net even een andere dimensie geven aan een simpel bioscoopbezoekje. Zo zijn deze voorzien van liggende stoelen en kun je op sommige locaties zelfs eten en drinken bestellen zonder daarvoor uit je stoel te hoeven komen. Een heerlijke bioscoopervaring waarbij je op je wenken bediend wordt, soms verdienen we dat.

Gamecenters met virtual reality

Voor een futuristische ervaring kun je terecht bij enkele nieuw virtual reality-centers die dit jaar hun deuren openen in Nederland. Bezoekers stappen daar een virtuele wereld in waar ze puzzels kunnen oplossen of aliens kunnen verslaan. Voor ieder wat wils. Deze gamecenters zijn net even wat anders dan de bestaande gamecenters zonder VR. De technologie van virtual reality helpt je ook nog eens vergeten dat het buiten regent of stormt.

Bezoek bijvoorbeeld eens The VR Room in Utrecht of VR Gamehouse in Amsterdam.

Overdekte winkelcentra met speurtochten

Wist je dat Hoog Catharijne in Utrecht en Mall of the Netherlands in Leidschendam naast winkelen en eten ook interactieve activiteiten organiseren? Fijn voor ouders van kinderen die zich snel vervelen. De overdekte winkelcentra organiseren dit jaar ook speurtochten, waarbij kinderen samen met hun ouders verborgen schatten kunnen vinden, opdrachten uitvoeren en prijzen kunnen winnen. Combineer het praktische met het aangename, maar houd de websites wel in de gaten voor wanneer de speurtochten zijn.

Westfield Mall of the Netherlands is sowieso een goede plek om te zijn als het buiten regent. Er is namelijk ook een bioscoop, Peppa Pig World en bowlingbaan. En als je echt even ongestoord wilt winkelen zónder kinderen, staan daar nanny's klaar om ze op te vangen.

Genoeg te doen in 2024

Vroeger waren we bij regenachtige dagen misschien gebonden aan huis, maar tegenwoordig is dat allang niet meer zo. Er zijn genoeg leuke en originele activiteiten te doen die een saaie dag kunnen omtoveren tot een gezellige en ontspannende dag voor iedereen.

01 oktober '24 (14:18)

Jaarlijkse sinterklaasspecial Sint & de Leeuw op Omroep MAX

De jaarlijkse sinterklaasspecial van Paul de Leeuw is dit jaar op 5 december op NPO 1 te zien bij Omroep Max. Dat heeft de omroep dinsdag bekendgemaakt in een bericht waarin kijkers worden opgeroepen om verlanglijstjes in te sturen. Eind augustus werd ook de theatershow 60? We zien wel! van De Leeuw al uitgezonden bij Omroep Max.

01 oktober '24 (12:48)

Striptekenaar Robert van der Kroft stopt

Striptekenaar Robert van der Kroft stopt volgend jaar met tekenen. Van der Kroft maakte dinsdag bekend dat het tijd is voor andere dingen, zoals een theatervoorstelling over strips. De tekenaar is bekend van onder meer Sjors en Sjimmie, zijn eigen creatie Claire en zijn tekeningen in de Donald Duck.

01 oktober '24 ( 9:16)

Dit zijn de kanshebbers voor de Sonja Barend Award

Margriet van der Linden, Renze Klamer en Özcan Akyol behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award, de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar. Op de longlist van negen genomineerden staan verder Twan Huys, Kefah Allush, Cornald Maas, Paul de Leeuw, Tim Hofman en Hanneke Groenteman, werd maandagavond bekendgemaakt in de NPO 1-talkshow Bar Laat.

30 september '24 ( 9:00)

Concertgebouwpenning voor pianist Ronald Brautigam

Pianist Ronald Brautigam heeft de Concertgebouwpenning gekregen. Dat gebeurde zondag na een optreden in het Concertgebouw, waar Brautigam onder meer Beethovens Pianoconcert nr. 3 speelde met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Lawrence Renes.

30 september '24 ( 8:49)

Taalboekenprijs 2024 voor historicus en journalist Philip Dröge met De Tawl

Historicus en journalist Philip Dröge wint de Taalboekenprijs 2024 voor zijn boek De Tawl. Dat is zaterdag bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma De Taalstaat.

30 september '24 ( 8:45)

Door renovatie en uitbreiding sluit Haags Historisch Museum deuren tot 2027

Het Haags Historisch Museum aan de Hofvijver gaat dicht voor renovatie en uitbreiding. De klus gaat naar verwachting duren tot in het voorjaar van 2027. Dit weekeinde, op 28 en 29 september, is het museum voorlopig voor het laatst te bezoeken en voor de gelegenheid kan dat gratis.

30 september '24 ( 8:40)

Gouden Kalveren: De Terugreis beste film, Hardcore Never Dies meeste Kalveren

De Terugreis heeft vrijdagavond bij de uitreiking van de Gouden Kalveren de belangrijkste prijs gewonnen. De tragikomische film van Jelle de Jonge werd uitgeroepen tot beste film. Hoofdrolspeelster Leny Breederveld kreeg het Kalf voor beste hoofdrol.

27 september '24 (13:12)

‘Mauritshuis komt afspraken over tentoonstellen werken Abrham Bredius niet na’

Omdat het Mauritshuis de gemaakte afspraken over het tentoonstellen van de werken van wijlen kunsthistoricus Abraham Bredius niet zou nakomen, eisen de erfgenamen de kunstwerken terug. Het Mauritshuis maakte voor zijn overlijden in 1946 al afspraken over 25 van zijn kunstwerken. Dit meldt NOS. 

27 september '24 ( 8:50)

Auteur Annejan Mieras wint Gouden Griffel

Annejan Mieras heeft de Gouden Griffel gewonnen voor haar boek Het kleine heelal. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Mieras neemt de juryprijs voor het best geschreven Nederlandse kinderboek van het jaar vrijdagavond in ontvangst op het Kinderboekenbal in Amsterdam.