Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Worsteling religie en homoseksualiteit onderwerp van nieuwe docu Robbert Rodenburg en Linda Hakeboom

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
robbert rodenburg
In zijn nieuwe documentaire God, ik ben gay wordt Robbert Rodenburg gevolgd door regisseur Linda Hakeboom in zijn worsteling met religie en homoseksualiteit. De documentaire is op donderdag 12 december om 21.30 uur te zien op NPO 3.

Rodenburg groeide op in een conservatief-christelijke gemeenschap. Op school leerde men hem dat het beter was geen homo te zijn. Toen hij uit de kast kwam, was dit een grote schok voor zijn omgeving. In de documentaire gaat hij de confrontatie aan met de gebeurtenissen uit zijn verleden, die hij jarenlang diep heeft weggestopt. Zo gaat Rodenburg in gesprek met zijn familie en brengt hij een bezoek aan zijn oude middelbare school en voormalige kerkgemeente.

"Deze documentaire beschouw ik als een groot cadeau aan mezelf, omdat ik eindelijk deal met ervaringen uit mijn verleden. Het was een ingewikkelde reis, een therapiesessie met publiek. Heel confronterend", stelt Rodenburg. "Maar ik vind het belangrijk om mijn verhaal te delen, omdat ik hoop dat ik mensen die met dezelfde vragen worstelen kan inspireren en het gevoel kan geven dat ze niet alleen zijn."

Veilige plek

Naar aanleiding van de documentaire slaan KRO-NCRV en COC de handen ineen om een veilige plek te creëren voor de lhbtiq+-gemeenschap. Een lesbrief over God, ik ben gay maakt deel uit van het Paarse Vrijdag-pakket van COC. Daarnaast lanceert KRO-NCRV in december, in samenwerking met COC, een onlineplatform met tips en inspirerende verhalen.

Sandra Hilster, mediadirecteur KRO-NCRV zegt: "In God, ik ben gay zien we hoe belangrijk het is om te leven in een omgeving waar je jezelf kunt zijn, binnen het geloof en daarbuiten. Niet iedereen is zich daarbij bewust van de rol die je kunt spelen in het creëren van die veilige plek en daarom gaan we de samenwerking aan met COC. Samen willen we bewustwording creëren, handvatten geven en bouwen aan een toekomst waarin iedereen zich thuis en verbonden voelt."

23 december '24 (13:15)

Al ruim 30.000 tickets verkocht voor nieuwe voorstelling met Anne WIl Blankers en Lies Visschedijk

Voor de nieuwe voorstelling Galerie The Waverly, met Anne Wil Blankers en Lies Visschedijk, zijn inmiddels al meer dan 30.000 tickets verkocht. Dat heeft producent MORE Theater Producties zondag gemeld. Volgens een woordvoerder is het "fantastisch dat de verkoop zo kort na de première al zo goed loopt".

23 december '24 (11:15)

Achtergebleven XR-activisten uit Rijksmuseum gehaald door politie

De negen klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) die na een grotere protestactie waren achtergebleven in de Eregalerij van het Rijksmuseum zijn rond 18.30 uur uit het pand gehaald. Dat laat een woordvoerster van de klimaatactiegroep weten en wordt bevestigd door de politie. De negen demonstranten hadden zich aan elkaar vastgelijmd. Volgens XR heeft de politie de lijm met cola verwijderd.

23 december '24 (11:00)

Activisten Extinction Rebellion weigeren te vertrekken na sluitingstijd Rijksmuseum

De klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) die zich zaterdagmiddag na een protestactie in het Rijksmuseum op een bankje in de Eregalerij hebben verschanst, weigeren ook na sluitingstijd te vertrekken. Het gaat om negen mensen, ziet een verslaggever van het ANP. Sommigen hebben zich aan elkaar vastgelijmd.

23 december '24 (10:45)

Enkele demonstranten vastgelijmd achtergebleven na demonstratie

Nadat een groot deel van de betogers van Extinction Rebellion (XR) was vertrokken uit het Rijksmuseum na hun actie, zijn nog enkele demonstranten achtergebleven in de Eregalerij met de topstukken van het museum. Zeven activisten zaten op een bankje en zes van hen hadden zich in duo's aan elkaar vastgelijmd, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse.

23 december '24 (10:30)

Activisten Extinction Rebellion hebben in eregalerij Rijksmuseum betoogd tegen sponsoring ING

Activisten van Extinction Rebellion (XR) hebben in de eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam betoogd tegen de sponsoring door ING van het museum. Dat meldt een ANP-verslaggever ter plaatse. Bij de actie, in de ruimte waar de topstukken van het museum te zien zijn, waren ook kinderen betrokken die een statement voorlazen.

23 december '24 (10:00)

Arjen Lubach denkt dat hij en zijn team "het wel reden bij de commerciëlen"

Arjen Lubach denkt dat hij en zijn team "het wel redden bij de commerciëlen". Dat zegt de cabaretier zaterdag in de podcast U bevindt zich hier van RTV Noord. Lubach nam na het najaarsseizoen van De Avondshow afscheid van de NPO en gaat dit voorjaar aan de slag bij de commerciële zender.

23 december '24 ( 9:40)

Halina Reijn wilde vlak voor eerste draaidag Babygirl liefst wegrennen

Halina Reijn wilde vlak voor de eerste draaidag van Babygirl in New York het liefst wegrennen. Dat bekent de regisseur zaterdag in De Telegraaf. Babygirl gaat over een succesvolle zakenvrouw (Nicole Kidman) die een affaire begint met haar jongere stagiair. De film won al diverse prijzen en wordt getipt voor de Oscars.

23 december '24 ( 9:35)

Boek van cabaretier Tim Fransen staat op nominatielijst Socratesbeker

Het boek In onze tijd: Leven in het Calamiteitperk van cabaretier Tim Fransen staat op de nominatielijst voor de Socratesbeker, de prijs voor het beste Nederlandse filosofieboek van het jaar. Dat meldt Filosofie Magazine, die de prijs sinds 2002 uitreikt, op haar website. Het boek van Fransen is een van de twintig titels op de lijst.

23 december '24 ( 9:10)

Johan Nijenhuis maakt dramaserie over leven buiten de Randstad

Na de regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond en de film De Beentjes van Sint-Hildegard, heeft Johan Nijenhuis met Woeste Grond een dramaserie gemaakt die zich opnieuw in het oosten van het land afspeelt. "De verhalen over het dagelijks leven buiten de Randstad blijven vaak onderbelicht", zegt de regisseur, die zelf uit Twente komt, in gesprek met het ANP.

23 december '24 ( 8:50)

Namenlijst verdachten collaboratie Duitse bezetter alsnog online in januari

Op 2 januari verschijnt een lijst met namen van mensen die in de Tweede Wereldoorlog werden verdacht van collaboratie met de Duitse bezetter en die inmiddels zijn overleden. De verdachten op de lijst komen allemaal voor in het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR), dat vanaf dan eigenlijk volledig openbaar zou worden en deels digitaal doorzoekbaar.