Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Overstap Gerard Ekdom naar Radio Veronica pakt goed uit voor zender

Door ANP
schedule 1 min
location_on [xx]km
Overstap Gerard Ekdom naar Radio Veronica pakt goed uit voor zender
De komst van dj Gerard Ekdom naar Radio Veronica lijkt goed uit te pakken voor de zender. In zijn eerste uitzendweek groeide het marktaandeel van het radiostation van 3,2 naar 3,9 procent. Dat is het hoogste percentage voor Veronica in 2024, blijkt uit het NMO Luisteronderzoek.

Ekdom stapte deze zomer over van Radio 10 naar Veronica. Net als bij zijn oude werkgever maakt hij opnieuw een ochtendshow.

Marktleider is nog steeds NPO Radio 2 met 11,6 procent. De zender verliest daarmee 0,4 procentpunt, maar blijft Qmusic (11,3) voor. De derde zender van het land is Radio 538, die weer een sprong vooruit maakt. Het station noteerde vorige week een winst van 1 procentpunt en heeft nu een marktaandeel van 10,2 procent.

18 september '24 ( 9:00)

Makers The Sims bevestigen komst film

De makers van The Sims hebben bevestigd dat er een film komt die is gebaseerd op de succesvolle videogamereeks. Gamebedrijf Electronic Arts (EA) maakte in een bericht op de website bekend dat het samen met filmstudio Amazon MGM Studios aan de film werkt.

18 september '24 ( 8:35)

Man die Tim Hofman wilde vermoorden vandaag voor rechter

In de rechtbank van Lelystad vindt woensdag de inhoudelijke behandeling plaats van de zaak rond de man die tv-presentator Tim Hofman wilde vermoorden. De 42-jarige Chris T. uit Breda wordt verdacht van poging tot moord op Hofman met een terroristisch oogmerk.

17 september '24 ( 9:30)

Actrice Carice van Houten te horen in animatiefilm klimaatcrisis

Actrice Carice van Houten heeft haar medewerking verleend aan Quotum, de nieuwe animatiefilm van het Utrechtse trio Job, Joris en Marieke. De film wordt onder meer vertoond op het Nederlands Film Festival, dat eind september plaatsvindt, en op het festival Cinekid.

17 september '24 ( 9:15)

Dit is het TV Moment van het Jaar

Het interview dat Cornald Maas gaf na de diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival is door vakmediaplatform Spreekbuis uitgeroepen tot TV Moment van het Jaar. De commentator haalde in het gesprek met Nederlandse pers woedend uit naar songfestivalorganisator European Broadcasting Union (EBU). "Ik zou bijna zeggen, fuck de EBU. Maar dat zeg ik nu ook", zei Maas destijds.

17 september '24 ( 9:00)

Kockelmann met "ontzettend veel plezier" bij omroep WNL, maar zwijgt over Bert Huisjes

Sven Kockelmann zit met "ontzettend veel plezier" bij omroep WNL. Maar hij gaat niets zeggen over de kwestie Bert Huisjes. Dat stelde de WNL-coryfee maandag in het programma Van Roosmalen & Groenteman.

17 september '24 ( 8:35)

Eventuele terugkeer voor advocaat Natacha Harlequin bij Shownieuws

Advocaat Natacha Harlequin is in gesprek met het programma Shownieuws over een eventuele terugkeer als expert in het programma. Dat meldde zij dinsdag in het NPO Radio 1-programma MISCHA!. "Shownieuws en ik zijn in gesprek", bevestigt ze. Meer wil Harlequin er niet over kwijt. "Ik vind het niet netjes, als ik in gesprek ben, om het daarover te hebben."

16 september '24 (15:48)

Film met Henry van Loon en Ellen Parren wereldwijd te zien

De korte film Ik ben geen robot met rollen voor Ellen Parren en Henry van Loon, is vanaf 26 september wereldwijd in bioscopen te zien. De zwart-komische sciencefictionfilm is geselecteerd voor de 27e editie van het Manhattan Shorts Festival. Dit prestigieuze festival vertoont de tien beste korte films van het jaar gedurende een week in vijfhonderd bioscopen wereldwijd, voor een publiek van ruim 100.000 bezoekers.

16 september '24 (10:23)

Efteling maakt familiemusical over Joris en de Draak

Al sinds 2010 kunnen bezoekers van de Efteling kennismaken met het sprookje van Joris en de Draak bij de gelijknamige achtbaan in het pretpark. Vanaf december 2025 kun je die in het hele land bezoeken. Het Kaatsheuvelse attractiepark reist met een nieuwe familiemusical Efteling vertelt: Joris en de Draak langs theaters in Nederland en België, meldt de Efteling.

16 september '24 ( 9:25)

Harrie Jekkers maakt carnavalslied over Geert Wilders

Harrie Jekkers heeft een carnavalsliedje over PVV-leider Geert Wilders geschreven. Dat vertelde de 73-jarige cabaretier zondagavond in het radioprogramma Dijkstra & Evenblij ter plekke.

16 september '24 ( 9:11)

RTL: mogelijk winterse variant Te land, ter zee en in de lucht

Te land, ter zee en in de lucht krijgt mogelijk een wintereditie. RTL onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor zo'n variant, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving hierover in RTL Boulevard.