Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ernst Daniël Smid 'geeft leven nu weer een 7, misschien wel een 8'

Door ANP
schedule 1 min
location_on [xx]km
Ernst Daniël Smid 'geeft leven nu weer een 7, misschien wel een 8'
Het gaat naar omstandigheden goed met Ernst Daniël Smid. Sinds de voormalig operazanger is geopereerd vanwege de ziekte van Parkinson kan hij prima functioneren. "Ik geef het leven nu weer een 7, misschien wel een 8", zegt Smid donderdag in het AD. "Parkinson is een destructieve ziekte, maar ik kan de verschijnselen ervan nu behoorlijk beteugelen."

De 71-jarige Smid kreeg een apparaatje in zijn lichaam dat elektroden in de hersenen van de zanger aanstuurt. "Hoge frequenties zijn beter tegen het trillen, lage frequenties zijn beter voor het lopen. Lopen gaat minder soepel, het verschilt van dag tot dag. Maar beter dat dan dat gebibber. Dat is vreselijk."

Theater

Smid gaat dit najaar het theater in om zijn verhaal te vertellen. "Ik hoop dat ik de mensen in het theater kan inspireren, ik wil bewijzen dat je niet afgeschreven bent met deze ziekte. Al is het natuurlijk ook niet zo dat ik er niets van merk. Ik lijk enorm op Joe Biden, ik moet soms naar woorden zoeken."

20 september '24 (12:48)

Ook deze gezichten te zien in Gooische Vrouwen

Robert de Hoog en Kasper van Kooten zijn te zien in het nieuwe seizoen van Gooische Vrouwen. Dat heeft Videoland vrijdag bekendgemaakt.

20 september '24 ( 9:33)

Cabaretier Sara Kroos na vier jaar weer op tour

Cabaretier Sara Kroos gaat komend seizoen weer op tournee. Zij speelt het komende seizoen de voorstelling Prikkelarme Kermis, maakte impresariaat De Keet vrijdag bekend. Kroos speelde vorig seizoen een aantal leesvoorstellingen en heeft besloten deze uit te bouwen tot een volwaardige tournee.

20 september '24 ( 9:19)

Nieuwe presentatrice maandag van start bij radiozender KINK

Isabelle Brinkman gaat programma's maken voor radiozender KINK. De presentatrice is vanaf maandag al te horen.

20 september '24 ( 9:19)

'KAMERADEN' nieuwe nummer van Jan Smit, Jan Keizer en groep Ancora

Jan Smit en Jan Keizer hebben een nummer gemaakt met de groep Ancora. Het lied KAMERADEN komt volgende week uit.

20 september '24 ( 8:45)

Joost Klein steekt opnieuw draak met organisatie achter Eurovisie Songfestival

Joost Klein lijkt opnieuw de draak te steken met de organisatie achter het Eurovisie Songfestival. Op zijn Instagram Stories vraagt de 26-jarige artiest donderdag zijn volgers zich "een South Park-aflevering over Eurovisie 2024" voor te stellen. Klein kwam de voorbije maanden al vaker terug op zijn diskwalificatie tijdens de afgelopen editie van het liedjesfestijn door de European Broadcasting Union (EBU).

20 september '24 ( 8:40)

Najib Amhali gaat door met podcastreeks over gok-, drank- en drugsverslaving

Van de podcastreeks Wat kan er nou gebeuren? van Najib Amhali verschijnen vanaf 25 september nieuwe afleveringen. Dat meldt de 53-jarige comedian woensdag op zijn Instagram Stories. Amhali begon de reeks, waarin hij BN'ers bevraagt over hun gok-, drank en drugsverslaving, in 2022 met een aflevering over zijn eigen verslavingsverleden.

20 september '24 ( 8:22)

Na zes seizoenen einde aan serie Mocro Maffia: hoofdrolspelers nemen afscheid

Na zes seizoenen komt er een einde aan de populaire Videoland-serie Mocro Maffia. Volgens hoofdrolspelers Walid Benmbarek en Zineb Fallouk is het mooi geweest. "Je moet stoppen op het hoogtepunt", zeggen ze in gesprek met het ANP.

19 september '24 (14:03)

Rechtbank Lelystad wil niet dat zanger en producent Bolland doorstart maakt met rechtszaak

De rechtbank in Lelystad wil niet dat zanger en producent Rob Bolland een doorstart maakt met zijn rechtszaak tegen muziekuitgever Willem van Kooten. De advocaat van Van Kooten heeft een bericht hierover van RTL Z bevestigd. De rechtbank is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

19 september '24 (13:03)

Omroep MAX gaat serie maken van Hendrik Groen-boek 'Rust en Vreugde'

Omroep MAX gaat weer een boek verfilmen van schrijver Hendrik Groen. Eind 2025 zal de serie Rust en Vreugde bij de NPO te zien zijn, maakte de omroep donderdag bekend. De hoofdrollen zijn voor Annet Malherbe, Jaap Spijkers, Nazanin Taheri en Arjan Ederveen.

19 september '24 ( 9:15)

Tim Hofman pleit in rechtbank niet voor hoge straf, maar goede behandeling en zorg voor verdachte

Tim Hofman heeft woensdag in de rechtbank van Lelystad via zijn advocaat Maarten Pijnenburg gebruikgemaakt van zijn spreekrecht. In een verklaring pleitte de presentator niet voor een hoge straf, maar voor een goede behandeling voor Chris T., die verdacht wordt van een poging tot moord op de presentator.