Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kockelmann met "ontzettend veel plezier" bij omroep WNL, maar zwijgt over Bert Huisjes

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
sven kockelmann
Sven Kockelmann zit met "ontzettend veel plezier" bij omroep WNL. Maar hij gaat niets zeggen over de kwestie Bert Huisjes. Dat stelde de WNL-coryfee maandag in het programma Van Roosmalen & Groenteman.

"Ik werk met een ontzettend leuk clubje jonge mensen, met ontzettend veel plezier, ik heb het ontzettend naar mijn zin", beklemtoonde Kockelmann. Over de terugkeer van Bert Huisjes bij de omroep gaat Kockelmann zich echter niet uitlaten: "Ik ga daar niets over zeggen, ik vind dat niet bijdragen aan de hele kwestie."

De interviewer wilde ook geen extra toelichting meer geven op zijn eerdere uitlatingen over de kwestie: "Als je allemaal vragen hebt voor Bert Huisjes, dan moet je Bert Huisjes uitnodigen."

Onwenselijk

De raad van toezicht van WNL meldde vrijdag dat Huisjes stopt als hoofdredacteur, maar voorlopig nog wel bestuurder blijft. Dit besloot de raad na een onderzoek, na tientallen meldingen over het gedrag van Huisjes. De raad van toezicht stelde dat er geen sprake was van "juridisch verwijtbaar grensoverschrijdend gedrag" maar wel dat zijn "té directieve stijl en soms horkerige manier van leidinggeven" bij medewerkers tot verdriet, gevoelens van onveiligheid en onzekerheid hebben geleid.

In het AD stelden negen oud-medewerkers van WNL verbaasd te zijn over het besluit van de rvt. Zij noemen de terugkeer van Huisjes "onwenselijk".

19 september '24 (14:03)

Rechtbank Lelystad wil niet dat zanger en producent Bolland doorstart maakt met rechtszaak

De rechtbank in Lelystad wil niet dat zanger en producent Rob Bolland een doorstart maakt met zijn rechtszaak tegen muziekuitgever Willem van Kooten. De advocaat van Van Kooten heeft een bericht hierover van RTL Z bevestigd. De rechtbank is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

19 september '24 (13:03)

Omroep MAX gaat serie maken van Hendrik Groen-boek 'Rust en Vreugde'

Omroep MAX gaat weer een boek verfilmen van schrijver Hendrik Groen. Eind 2025 zal de serie Rust en Vreugde bij de NPO te zien zijn, maakte de omroep donderdag bekend. De hoofdrollen zijn voor Annet Malherbe, Jaap Spijkers, Nazanin Taheri en Arjan Ederveen.

19 september '24 ( 9:15)

Tim Hofman pleit in rechtbank niet voor hoge straf, maar goede behandeling en zorg voor verdachte

Tim Hofman heeft woensdag in de rechtbank van Lelystad via zijn advocaat Maarten Pijnenburg gebruikgemaakt van zijn spreekrecht. In een verklaring pleitte de presentator niet voor een hoge straf, maar voor een goede behandeling voor Chris T., die verdacht wordt van een poging tot moord op de presentator.

19 september '24 ( 8:45)

Nieuwe single van Jill Helena na betrokkenheid als slachtoffer Ali B

Jill Helena brengt vrijdag voor het eerst in lange tijd weer een single uit. De zangeres, die afgelopen zomer groot in het nieuws was door haar betrokkenheid als een van de slachtoffers bij de zedenzaak rond Ali B, zingt in het nummer Through The Fire over het einde van een tijdperk en 'helende littekens'.

19 september '24 ( 8:30)

Gastrol Opa Cor voor Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk is een van de vele bekende Nederlanders die een gastrolletje spelen in de film Opa Cor van Martin van Waardenberg. Ook onder anderen Carice van Houten, Elise Schaap, Thekla Reuten, Anniek Pheifer, Freek de Jonge, Johan Derksen, Jochem Myjer, Theo Maassen en Rob Kemps zijn in het vervolg van Ome Cor te zien, heeft Sodeknetters Filmproducties gemeld.

18 september '24 ( 9:00)

Makers The Sims bevestigen komst film

De makers van The Sims hebben bevestigd dat er een film komt die is gebaseerd op de succesvolle videogamereeks. Gamebedrijf Electronic Arts (EA) maakte in een bericht op de website bekend dat het samen met filmstudio Amazon MGM Studios aan de film werkt.

18 september '24 ( 8:35)

Man die Tim Hofman wilde vermoorden vandaag voor rechter

In de rechtbank van Lelystad vindt woensdag de inhoudelijke behandeling plaats van de zaak rond de man die tv-presentator Tim Hofman wilde vermoorden. De 42-jarige Chris T. uit Breda wordt verdacht van poging tot moord op Hofman met een terroristisch oogmerk.

17 september '24 ( 9:30)

Actrice Carice van Houten te horen in animatiefilm klimaatcrisis

Actrice Carice van Houten heeft haar medewerking verleend aan Quotum, de nieuwe animatiefilm van het Utrechtse trio Job, Joris en Marieke. De film wordt onder meer vertoond op het Nederlands Film Festival, dat eind september plaatsvindt, en op het festival Cinekid.

17 september '24 ( 9:15)

Dit is het TV Moment van het Jaar

Het interview dat Cornald Maas gaf na de diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival is door vakmediaplatform Spreekbuis uitgeroepen tot TV Moment van het Jaar. De commentator haalde in het gesprek met Nederlandse pers woedend uit naar songfestivalorganisator European Broadcasting Union (EBU). "Ik zou bijna zeggen, fuck de EBU. Maar dat zeg ik nu ook", zei Maas destijds.