Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ecomare zet vraagtekens bij nut opvang zeehonden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km

OUDESCHILD (Novum) - Zeehondenopvang Ecomare op Texel vraagt zich af of het zinvol is door te gaan met het opvangen van zeehonden. Het aantal zeehonden in de Waddenzee zou nog steeds toenemen. De vele zeehonden die deze winter moeten worden opgevangen jagen Ecomare op hoge kosten. Het centrum luidt maandag daarom de noodklok.

In totaal verzorgen medewerkers van Ecomare op het moment ongeveer veertig zeehonden. Bijna dagelijks worden zieke en gewonde zeehonden binnengebracht. "Ze moeten onder dwang gevoerd worden, omdat ze te ziek zijn om zelf te eten. De medicijnen tegen de longworm worden in de vis gestopt", aldus het centrum.

Met verschillende noodvoorzieningen heeft het centrum de opvangcapaciteit kunnen vergroten. "De noodmaatregelen en de zorg voor de dieren kosten enorm veel geld", laat Ecomare weten. Het roept mensen op om geld te doneren voor de opvang van de zeehonden.

Ecomare gaat graag de discussie aan over het nut van het opvangen van zeehonden. Tot er andere afspraken komen zegt het centrum zich 'moreel verantwoordelijk' te voelen voor de opvang van de dieren. Daarom gaat het centrum daarmee door.

Veel zeehonden kwamen in de problemen door de storm die zo'n twee weken geleden over het land raasde. Ook de zeehondencrèche in Pieterburen kwam daardoor met meer dan 350 zeehonden overvol te zitten. Het Dolfinarium in Harderwijk stuurde daarop een medewerker voor minstens een week naar Groningen.

18 oktober '24 ( 9:35)

Mooie outfits op Televizier Gala: Art Rooijakkers in trouwpak

Art Rooijakkers heeft voor goed geluk het pak aangetrokken naar het Gouden Televizier-Ring waarin hij kortgeleden trouwde met zijn grote liefde Karlijn. "Een maand geleden leverde dit een ring op, dus wie weet nu ook", zei hij donderdagavond voorafgaand aan de uitreiking van de prestigieuze televisieprijzen tegen het ANP. Donderdagavond maakt zijn programma B&B Vol Liefde kans op de Gouden Televizier-Ring.

18 oktober '24 ( 9:30)

Unicum in geschiedenis van het Televizier-Gala met gast Janny van der Heijden

Janny van der Heijden was donderdagavond verantwoordelijk voor een unicum in de geschiedenis van het Televizier-Gala. Volgens een woordvoerder van het evenement was het "voor het eerst sinds mensenheugenis" dat een hond de rode loper betrad.

18 oktober '24 ( 9:20)

Tim Hofman winnaar van Televizier-Ring Presentator

Tim Hofman is dit jaar de winnaar van de Televizier-Ring Presentator. Hij versloeg in deze categorie collega's André van Duin en Ewout Genemans. Hofman kreeg de prijs in Theater Carré waar het Televizier-Gala plaatsvindt.

18 oktober '24 ( 9:15)

Merel Ek neemt Televizier-Ring Talent in ontvangst

SBS6-verslaggeefster Merel Ek heeft donderdagavond de Televizier-Ring Talent gewonnen. De politiek journaliste versloeg SBS6-presentatrice Estavana Polman en Videoland-presentatrice Monica Geuze. Zij kreeg de prijs tijdens het Televizier-Gala in Theater Carré in Amsterdam.

18 oktober '24 ( 9:10)

Televizier-Ring Acteur gaat naar...

De Televizier-Ring Acteur is donderdagavond naar acteur Frank Lammers gegaan. Hij was samen met Elise Schaap en Pierre Bokma genomineerd in de categorie. Lammers kreeg de prijs in Theater Carré waar het Televizier-Gala plaatsvindt.

18 oktober '24 ( 9:05)

Televizier-Ring Impact voor serie De Joodse Raad

De serie De Joodse Raad heeft donderdagavond op het Televizier-Gala in Amsterdam de Televizier-Ring Impact gewonnen. De serie was samen met het Eurovisie Songfestival (AVROTROS) en Ewout in de Verslavingskliniek (Videoland) genomineerd.

18 oktober '24 ( 9:00)

Gouden Televizier-Ring 2024 voor Dwars door de Lage Landen

Het tv-programma Dwars door de Lage Landen heeft donderdagavond de Gouden Televizier-Ring 2024 gewonnen. De prijs werd uitgereikt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het programma kreeg meer stemmen dan de andere twee genomineerden, B&B Vol Liefde (RTL4) en Denkend aan Holland (Omroep MAX).

18 oktober '24 ( 8:35)

Janny van der Heijden en André van Duin per boot naar Televiziergala

André van Duin en Janny van der Heijden zijn donderdagavond per boot bij Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gearriveerd. Het tweetal kan donderdagavond de eerste Gouden Televizier-Ring voor Omroep MAX in de wacht slepen, voor hun programma Denkend aan Holland. Hierin reizen zij per boot door Nederland.

17 oktober '24 (15:28)

Organisatie marathon Amsterdam vreest vooral voor wind

De organisatie van de marathon van Amsterdam vreest zondag vooral de wind. Die kan het lopen van toptijden lastig maken, zei raceleider Jurrie van der Velden op een persconferentie. "De voorspelling is veel wind, uit het zuiden. Dat is nadelig voor snelle tijden. De lopers hebben dan wel wind mee op het open stuk langs de Amstel terug naar de stad en dat kan gunstig uitpakken."

17 oktober '24 ( 9:20)

Jeugd van Tegenwoordig viert twintig jarig jubileum in Ziggo Dome

De Jeugd van Tegenwoordig bestaat volgend jaar twintig jaar en viert dat met een concert in de Ziggo Dome. Het is de eerste keer dat de vierkoppige hiphopformatie de Amsterdamse concerthal aandoet.