Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Merelzang is weer het favoriete natuurgeluid

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 1 min
location_on [xx]km

HILVERSUM (ANP) - Het mooiste natuurgeluid is de zang van de merel. Dat blijkt uit een grote verkiezing die het VARA-natuurprogramma Vroege Vogels hield. Op de tweede plaats staat het geluid van de branding, de derde plaats is voor de zang van de nachtegaal.

De merel werd twee jaar terug ook al uitgeroepen tot het favoriete natuurgeluid. In totaal werden bijna 20.000 stemmen uitgebracht, zo meldden presentatoren Janine Abbring en Menno Bentveld zondagochtend. De redactie van Vroege Vogels had een voorselectie gemaakt van 67 natuurgeluiden.

17 oktober '24 (15:28)

Organisatie marathon Amsterdam vreest vooral voor wind

De organisatie van de marathon van Amsterdam vreest zondag vooral de wind. Die kan het lopen van toptijden lastig maken, zei raceleider Jurrie van der Velden op een persconferentie. "De voorspelling is veel wind, uit het zuiden. Dat is nadelig voor snelle tijden. De lopers hebben dan wel wind mee op het open stuk langs de Amstel terug naar de stad en dat kan gunstig uitpakken."

17 oktober '24 ( 9:20)

Jeugd van Tegenwoordig viert twintig jarig jubileum in Ziggo Dome

De Jeugd van Tegenwoordig bestaat volgend jaar twintig jaar en viert dat met een concert in de Ziggo Dome. Het is de eerste keer dat de vierkoppige hiphopformatie de Amsterdamse concerthal aandoet.

17 oktober '24 ( 9:07)

De Gouden Televizier-Ring 2024 uitgereikt

Het Gouden Televizier-Gala vindt donderdagavond plaats in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tijdens het gala worden de winnaars van de prestigieuze televisieprijzen bekendgemaakt.

16 oktober '24 (14:33)

Bevrijdingsfestivals in Zuid-Holland krijgen hogere subsidie van provincie

Zuid-Holland wil de twee bevrijdingsfestivals in de provincie structureel een hogere subsidie geven. Het college van Gedeputeerde Staten stelt in de begroting voor 2025 voor om het provinciale bevrijdingsfestival in Rotterdam 60.000 euro toe te kennen, een verdubbeling van de huidige bijdrage. Het stedelijke festival in Den Haag krijgt nu nog geen structurele financiële steun, maar kan jaarlijks bijna 30.000 euro tegemoetzien.

16 oktober '24 (12:33)

Bodybuilder en acteur Olivier Richters op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Olivier Richters komt naar de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. Dat heeft de organisatie van het tweedaagse evenement woensdag gemeld. Bezoekers kunnen op 23 en 24 november op de foto met 'The Dutch Giant', hem vragen stellen en zijn handtekening krijgen.

16 oktober '24 (10:55)

Doutzen Kroes deed weer mee met Victoria's Secret Fashion Show

Doutzen Kroes heeft dinsdag weer meegelopen tijdens een Victoria's Secret Fashion Show in New York. Het 39-jarige model was tussen 2008 en 2014 een zogenoemde 'Angel' van het merk. Kroes besloot in 2022 dat ze zou stoppen met modellenwerk omdat ze zich "geleefd" voelde. Maar recent kondigde ze toch aan terug te keren in het vak.

16 oktober '24 ( 9:09)

Metropole Orkest wil met opening ADE "onderdeel zijn van de muzikale ontwikkeling"

Het Metropole Orkest verzorgt sinds 2016 de jaarlijkse opening van het Amsterdam Dance Event (ADE) met een bijzondere samenwerking en wil daarmee "onderdeel zijn van de muzikale ontwikkeling en niet alleen een museum". Dat zegt artistiek manager Robert Soomer tegen het ANP naar aanleiding van de start van de 29e editie van ADE woensdag.

16 oktober '24 ( 8:55)

Organisatie ADE waarschuwt voor nepbandjes

De organisatie van Amsterdam Dance Event (ADE) waarschuwt organisatoren van evenementen in de hoofdstad voor nepbandjes die in omloop zijn. De centrale organisatie van ADE doet dit in een mail aan de vooravond van de 29e editie, die woensdag begint.

16 oktober '24 ( 8:35)

Ziggo Dome show voor Australische metalband Parkway Drive

De Australische metalband Parkway Drive treedt volgend jaar op in de Ziggo Dome. De band toert door Europa ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan. Volgens MOJO gaat het om het "meest ambitieuze project tot nu toe". "Bekend van legendarische energieke optredens en spectaculaire producties, dit is de tour die alle verwachtingen voorbij gaat", aldus de concertorganisator.

15 oktober '24 (12:47)

Ziggo Dome host concert rond muziek Marvel-superhelden

Muziek uit de films van Marvel Studios staat op 27 mei 2025 centraal tijdens een concert in de Ziggo Dome. Dat meldt concertorganisator Friendly Fire dinsdag. De show valt onder de naam Infinity Saga Concert Experience.