Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Medewerker Eurosonic die 335.000 euro verduisterde moet maand cel in

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Medewerker Eurosonic die 335.000 euro verduisterde moet maand cel in
Een medewerker van het Groningse popfestival Eurosonic Noorderslag (ESNS) die tussen 2019 en 2021 meer dan 3 ton verduisterde, heeft een celstraf van een maand gekregen. Dat meldt RTV Noord.

Eerder oordeelde de rechtbank in Groningen al dat de 34-jarige man een taakstraf van 240 uur moest krijgen. Ook kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en moest hij naar de reclassering. Omdat hij zich niet aan de voorwaarden hield, werd zijn straf herzien.

Hij onderhield het contact met de reclassering niet en gaf slechts gedeeltelijk inzicht in zijn financiën, terwijl de man met een gokverslaving kampt. Ook stelde de man dat hij depressief is en dat hij een terugval had in zijn gokverslaving. Hij zegt dat hij inmiddels wel een nieuwe baan en een woning heeft kunnen vinden.

Onder invloed

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak zei de man dat hij onder invloed van zijn gokverslaving zo’n 335.000 euro bij het festival had weggesluisd. Hij werkte als controller op ESNS en kon transacties tot 1.000 euro doen. In een tijdsbestek van twee jaar tijd onttrok hij steeds kleine bedragen van het festival, wat opliep tot meer dan drie ton.

Omdat er een risico was dat de man zijn woning en huis zal verliezen als hij een jaar de cel in moet, heeft de rechtbank in Groningen bepaald dat hij deze tijd niet uit hoeft te zitten. De man betaalt ESNS elke maand 1.000 euro terug. Daartoe zal hij niet in staat zijn als hij een jaar de gevangenis in moet.

Wel wil de rechtbank een signaal afgeven aan de man. Daarom moet hij wel een maand de gevangenis in. En de voorwaarden waaraan de man moet voldoen blijven ook van kracht.

Foto: Eurosonic Noorderslag

16 september '24 (12:44)

Teddy Swims komt in februari naar Ziggo Dome

Teddy Swims komt volgend jaar weer naar Nederland. De zanger staat op 22 februari in de Ziggo Dome in Amsterdam, meldt concertorganisator MOJO maandag.

16 september '24 (11:09)

Meer dan 1,7 miljoen bezoekers tijdens Open Monumentendag

Afgelopen weekend bezochten naar schatting zo’n 1,7 miljoen mensen de ruim 5.500 gratis opengesteld monumenten en 1.500 activiteiten door het hele land tijdens de 38 editie van de Open Monumentendag. Een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 1,5 miljoen mensen op de been waren. Het is de populairste editie tot nu toe, meldt de organisatie.

16 september '24 ( 9:29)

Eerste genderneutrale Theo d'Or hoofdrol voor Maria Kraakman

Maria Kraakman is zondagavond onderscheiden met de Theo d'Or voor de meest indrukwekkende acteerprestatie van het jaar in een dragende rol. Zij kreeg de belangrijkste Nederlandse toneelprijs voor haar rol als strafrechtadvocaat die is gespecialiseerd in zedendelicten in het stuk Prima Facie van ITA. De toneelprijs werd dit jaar voor het eerst niet meer apart voor beste mannelijke en vrouwelijke rollen uitgereikt.

16 september '24 ( 9:19)

Padeltoernooi in Ahoy valt in de smaak bij fans en deelnemers

De eerste editie van het Decathlon Premier Padel Rotterdam heeft de afgelopen week 36.000 bezoekers getrokken naar Ahoy. Dat meldde oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo, die samen met oud-voetballer Rafael van der Vaart de directie vormde van het internationale P1-padeltoernooi.

16 september '24 ( 9:16)

Verfilming van wereldwijd toneelsucces Gif wint Film by the Sea

De Engelstalige verfilming van het Nederlandse toneelstuk Gif, met in de hoofdrollen Tim Roth en Trine Dyrholm, heeft zaterdag de belangrijkste prijs op het festival Film by the Sea gewonnen. De jury gaf het drama over een man en vrouw die elkaar jaren na hun scheiding weer treffen bij het graf van hun kind de Film & Literatuur Award. Poison, zoals de Engelstalige film heet, is vanaf 26 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

13 september '24 (14:17)

Bastille komt in november naar Carré

De Britse band Bastille treedt op 13 november op in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat heeft concertorganisator MOJO vrijdag gemeld. De kaartverkoop gaat op 20 september van start.

13 september '24 (11:02)

Acda en de Munnik voegen extra concert toe aan Ziggo Dome-reeks

Acda en de Munnik hebben een extra concert toegevoegd aan de reeks shows die ze in 2025 geven in de Ziggo Dome. Het duo maakte vrijdag bekend dat ze op donderdag 9 oktober een derde show in de Amsterdamse zaal geven. De kaartverkoop voor het extra concert is vrijdag direct gestart.

13 september '24 ( 8:48)

Dua Lipa in juni twee keer in de Ziggo Dome

Dua Lipa komt volgend jaar naar Nederland. De zangeres staat op 3 en 4 juni met haar Radical Optimism-tour in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO donderdag bekend. De kaartverkoop voor de optredens begint op 20 september.

12 september '24 ( 6:06)

Bezoekersaantallen podia weer op niveau van voor corona; wel moeite met hoge kosten

Podia in Nederland zitten wat betreft bezoekersaantallen bijna op het niveau van voor de coronapandemie. Dat meldt de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) op basis van jaarcijfers van 2023 bij 156 leden. Wel hebben podia volgens de branchevereniging moeite met de hoge kosten en blijft indexering van gemeentesubsidies achter.

11 september '24 (11:45)

Jim Bakkum en Soy Kroon maken line-up Disney in Concert compleet

De line-up van Disney in Concert is compleet. Onder anderen Jim Bakkum, Soy Kroon, Gaia Aikman, Bettina Holwerda en Stanley Burleson zullen tijdens de twee concerten op 4 januari in de Ziggo Dome in Amsterdam bekende hits uit Disneyfilms zingen.