Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De Brabantse Winter keert in kerstvakantie terug naar Brabanthallen

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
schedule 2 min
location_on [xx]km
De Brabantse Winter keert in kerstvakantie terug naar Brabanthallen
Zeventien dagen winterse magie, gezelligheid en optredens. De Brabantse Winter was vorig jaar een groot succes en keert deze kerstvakantie daarom weer terug naar de Brabanthallen. Bezoekers kunnen van 20 december tot en met 25 januari wederom door het gezellige winterdorp lopen, schaatsen, après-skiën, genieten van livemuziek en attracties, biertjes drinken in de Biergarten en lekker eten bij foodtrucks. Nieuw dit jaar is het pop-uprestaurant Zuiderlicht. Dit meldt Brabanthallen. 

Het winterparadijs heeft er dit jaar twee extra hallen bij, voor nog meer activiteiten en attracties. Het pop-uprestaurant Zuiderlicht is een nieuwkomer en ontwikkeld in samenwerking met Spijsbereiders en Eetbar DIT. Op het menu staan allerlei shared dining-gerechten. Boeken voor de openingsavond is inmiddels al niet meer mogelijk.

Winterwonderland

Traditiegetrouw kunnen bezoekers er schaatsen op de grote schaatsbaan en zijn er zeven curling banen. De Biergarten en wijnbar zijn ook bekenden van de Brabantse Winter. Net als het winterwonderland voor kinderen, waar ze kunnen genieten van een draaimolen, zweefmolen en rups.

Het Winterpodium en de Après-Ski XXL zijn dit jaar nóg groter. Het uitgebreide programma hiervoor maakt Brabanthallen op 23 september bekend.

Tickets kopen? Dat kan vanaf woensdag 25 september om 19.00 uur. 

19 september '24 (10:33)

Zangeres Numidia volgend jaar special guest bij Ladies of Soul-concerten

Zangeres Numidia is volgend jaar een speciale gast tijdens de Ladies of Soul-concerten in de Ziggo Dome. Zij zal meezingen op 4 en 5 april, maakte de groep donderdag bekend.

19 september '24 ( 9:02)

Iron Maiden in 2025 naar Gelredome met nieuwe tour

Iron Maiden komt in 2025 naar Nederland. De groep treedt op 23 juli op in het GelreDome in Arnhem. Het is een concert in het kader van de Run For Your Lives World Tour, maakte concertorganisator MOJO donderdag bekend.

19 september '24 ( 8:50)

Lenny Kuhr gaat weer op toernooi, wel maatregelen na verstoring optreden

Zangeres Lenny Kuhr gaat het komende seizoen weer op tournee. Dat maakt de 74-jarige zangeres bekend in De Telegraaf. Zij wist niet of zij nog een grote tournee wilde doen nadat activisten in maart een optreden van haar in Waalwijk verstoorden. Zij riepen pro-Palestijnse leuzen en scholden Kuhr uit.

17 september '24 (13:18)

Europese radiostations beslissen: Personal Trainer en Baby Lasagna naar Eurosonic Noorderslag (ESNS)

Personal Trainer en Baby Lasagna zijn samen met andere nieuwe acts geselecteerd door verschillende Europese radiostations voor Eurosonic Noorderslag (ESNS) in januari. Dat heeft de organisatie van het festival dinsdag bekendgemaakt.

17 september '24 (13:15)

Bekendmaking populairste wereld dj's als 'vanouds' tijdens ADE

De bekendmaking van de lijst van populairste dj's ter wereld is dit jaar als 'vanouds' weer tijdens AMF op het Amsterdam Dance Event (ADE). De ontknoping van de DJ Mag Top 100 keert na twee jaar afwezigheid terug op het podium in de Johan Cruijff ArenA.

17 september '24 ( 8:40)

Green Day komt naar Europese festivals: optreden Pinkpop onzeker

Green Day komt volgend jaar naar Europa. De Amerikaanse band van frontman Billie Joe Armstrong heeft de eerste Europese festivalshows voor de zomer van 2025 aangekondigd. Het eerste optreden is in Duitsland.

16 september '24 (12:44)

Teddy Swims komt in februari naar Ziggo Dome

Teddy Swims komt volgend jaar weer naar Nederland. De zanger staat op 22 februari in de Ziggo Dome in Amsterdam, meldt concertorganisator MOJO maandag.

16 september '24 (11:09)

Meer dan 1,7 miljoen bezoekers tijdens Open Monumentendag

Afgelopen weekend bezochten naar schatting zo’n 1,7 miljoen mensen de ruim 5.500 gratis opengesteld monumenten en 1.500 activiteiten door het hele land tijdens de 38 editie van de Open Monumentendag. Een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen 1,5 miljoen mensen op de been waren. Het is de populairste editie tot nu toe, meldt de organisatie.

16 september '24 ( 9:29)

Eerste genderneutrale Theo d'Or hoofdrol voor Maria Kraakman

Maria Kraakman is zondagavond onderscheiden met de Theo d'Or voor de meest indrukwekkende acteerprestatie van het jaar in een dragende rol. Zij kreeg de belangrijkste Nederlandse toneelprijs voor haar rol als strafrechtadvocaat die is gespecialiseerd in zedendelicten in het stuk Prima Facie van ITA. De toneelprijs werd dit jaar voor het eerst niet meer apart voor beste mannelijke en vrouwelijke rollen uitgereikt.