Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Domtoren in Utrecht wordt komende maand een tattoostudio

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 1 min
location_on [xx]km
Domtoren in Utrecht wordt komende maand een tattoostudio / Foto: "Panorama Utrecht met op de voorgrond de Buurkerk en op de achtergrond de Domtoren." door CumulusNL
In oktober kun je in de Utrechtse Domtoren terecht voor een nieuwe tatoeage. Artiesten zetten daar een plaatje van het iconische Utrechtse gebouw op het lichaam van liefhebbers, meldt RTV Utrecht. 

Wil je een plakplaatje van de Domtoren, dan heb je een selecte keuze. De tatoeages zijn tussen de 8 en 12 centimeter groot en worden alleen op armen, benen en voeten gezet. Ze kosten tussen 80 en 150 euro.

Loting

Omdat de organisatie er van uit gaat dat er veel belanghebbenden zullen komen, is er een voorinschrijving om je aan te melden. Dat kan tot en met 15 september. Vervolgens wordt er een loting gehouden. Daarna wordt je ingeloot voor een tijdslot op 4 oktober.

Overigens kun je op vertoning van de tatoeage gratis de Domtoren beklimmen. 

16 september '24 (15:51)

Rabo: brede welvaart afgenomen, vooral bij ondernemers

De "brede welvaart" die Nederlanders ervaren is dit jaar licht afgenomen, na een stabilisatie vorig jaar. Nederlanders zijn met name negatiever geworden over thema's als milieu, veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid, melden onderzoekers van RaboResearch. Vooral onder ondernemers is de ervaren brede welvaart hard gedaald. In 2023 kenden ondernemers nog de hoogste brede welvaart in vergelijking met werknemers, niet-werkenden en werklozen.

16 september '24 (14:03)

FNV wil 7 procent loonsverhoging en vierdaagse werkweek

Vakbond FNV wil in cao-onderhandelingen komend jaar inzetten op 7 procent loonsverhoging, een minimumloon van 16 euro en een vierdaagse werkweek van 32 uur. Met die looneis en onderhandelingsinzet is de bond maandag naar buiten gekomen.

13 september '24 ( 9:02)

CNV wil loonsverhoging tot 6 procent en kortere werkweek

CNV zet in op een loonsverhoging tussen de 3,5 procent en 6 procent in het komende cao-seizoen. Daarnaast pleit de vakbond voor een arbeidsduurverkorting van twee uur per week. Ook wil CNV afspraken maken over meer zekerheid voor werknemers en dienen ze na een jaar dienstverband een vast contract te krijgen.

12 september '24 (11:11)

Bewoners Prinsenmeer woest op Peter Gillis

Eigenaar Peter Gillis van vakantiepark Prinsenmeer heeft van de laatste bewoners geëist dat ze vóór zaterdag vertrokken zijn. Anders wordt de politie ingeschakeld. Bewoners voelen zich in de steek gelaten, door Gillis en door de gemeente Asten. De eigenaar van het park had hen lang geleden op de onzekere toekomst van Prinsenmeer moeten attenderen. De nieuwste bewoners zijn van mening dat Gillis nog even snel geld heeft binnengehaald door hen op het park toe te laten. En nu zijn zij straks thuisloos. Dit meldt Omroep Brabant. 

11 september '24 (14:39)

HISWA-RECRON: mkb-bedrijven in grensregio’s zullen veel merken van btw-verhoging

Veel Nederlanders verwachten met de voorgenomen btw-verhoging dat zij voortaan minder in Nederland op vakantie gaan. In opdracht van branchevereniging HISWA-RECRON heeft onderzoeksinstituut Ipsos I&O hier onderzoek naar gedaan. Hun conclusie: de btw-verhoging kan ervoor zorgen dat vakantiegangers naar het buitenland wijken. 

11 september '24 (10:14)

Scheveningse pier mogelijk op de schop: wellness, hotel en congrescentrum

Herontwikkelingsplannen voor de Scheveningse pier moeten ervoor zorgen dat het weer rendabel wordt. In de plannen die gisteravond zijn gepresenteerd komen onder andere een hotel, wellnesscentrum en congrescentrum aan bod. Wel blijft het iconische reuzenrad staan en moet in de toekomst energiezuinig worden, meldt NOS.

10 september '24 ( 9:26)

Artiesten spannen rechtszaak aan tegen Universal om streaminggeld

De Kunstenbond/Ntb en BAM! Popauteurs hebben namens Henk Westbroek, Arriën Molema (Room Eleven) en Marinus de Goederen (a balladeer) rechtszaken aangespannen tegen platenmaatschappij Universal Music. De vakbond en beroepsvereniging claimen dat er oneerlijke afspraken in de contracten met deze artiesten staan over de verdeling van inkomsten uit streaming.

09 september '24 (11:05)

Steeds minder werknemers lid van vakbond

Vorig jaar was 15 procent van de werknemers tussen 15 en 75 jaar aangesloten bij een vakbond. De daling van het aantal leden zet hiermee dus door. In 2018 was nog 18 procent van de werknemers lid van een vakbond. Mannen zijn vaker lid dan vrouwen: 17 procent tegenover 14 procent. Dat meldt CBS.

06 september '24 ( 9:58)

Subsidie voor duurzaam toerisme in Zuid-Holland geopend

De provincie Zuid-Holland hecht waarde aan het verduurzamen van de toerismesector in de provincie en wil ondernemers tegemoetkomen. Daarom stelt het een subsidie open voor duurzaam toerisme, meldt Zuid-Holland.

06 september '24 ( 9:45)

ABN AMRO: shoppende jongere hecht waarde aan winkelervaring

Bijna de helft van de jongeren bezoekt steeds minder vaak een winkel dan voorheen. Dat meldt ABN AMRO op basis van onderzoek, waaruit blijkt dat de voorkeur voor online winkelen blijft groeien. Desondanks zegt een op de vijf generatie Z'ers, geboren tussen 2001 en 2015, juist vaker naar een winkel te gaan. Zij zien een winkelbezoek als vorm van ontspanning, waarbij de 'experience' vooropstaat.