Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Scheveningse pier mogelijk op de schop: wellness, hotel en congrescentrum

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Scheveningse pier mogelijk op de schop: wellness, hotel en congrescentrum
Herontwikkelingsplannen voor de Scheveningse pier moeten ervoor zorgen dat het weer rendabel wordt. In de plannen die gisteravond zijn gepresenteerd komen onder andere een hotel, wellnesscentrum en congrescentrum aan bod. Wel blijft het iconische reuzenrad staan en moet in de toekomst energiezuinig worden, meldt NOS.

Dit staat in de plannen van de projectontwikkelaar en mede-eigenaar Re:born. Die heeft omwonenden, ondernemers en bezoekers betrokken bij het opstellen van de plannen, die dinsdagavond zijn gepresenteerd.

Staat van de pier

Na een bouwkundig onderzoek over de staat van de pier in 2022 werd duidelijk dat er op de korte termijn iets moest veranderen. Of de pier moet voor een groot deel woorden vervangen of gerepareerd worden. Anders kon de veiligheid van de bezoekers niet worden gewaarborgd. Het eerste stuk van de pier is er volgens de ontwikkelaar slecht aan toe. “Hoe langer we wachten met de herontwikkeling, hoe hoger de kosten van het herstellen van de constructie”, aldus Saman Mohammadi van Re:born.

Dus ging de ontwikkelaar aan de slag met het maken van de plannen. Die moeten wel nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Onder andere moet het bestemmingsplan worden gewijzigd om hier een hotel te kunnen bouwen. Wel vallen de plannen van Re:born goed bij de raad.

Tientallen miljoenen

De pier van Scheveningen is in 1901 gebouwd op een houten constructie. In 1943 werd deze gesloopt door de Duitse bezetter. De huidige pier werd in 1961 door prins Bernhard heropend.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe plannen worden tientallen miljoenen euro’s geraamd. Re:born hoopt in 2026 te kunnen starten met de uitwerking van de plannen. Die hoopt dat de herontwikkeling zo’n twee jaar in beslag zal nemen.

18 september '24 ( 9:10)

Verkoop ingestort: Tupperware vraagt faillissement aan

Het bedrijf Tupperware Brands, bekend van zijn plastic vershoudbakjes en kookaccessoires, heeft faillissement aangevraagd. Het concern, dat ooit furore maakte met de beroemde Tupperware-party's, kampte al jarenlang met teruglopende verkoopcijfers en toenemende concurrentie, en wist uiteindelijk het tij niet te keren. Het beursgenoteerde bedrijf gaf in 2022 al aan te twijfelen over het voortbestaan van de onderneming door de hoge schulden van de onderneming.

17 september '24 (12:49)

OV bezuinigt 110 miljoen op ov in deze grote steden

Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag moet het vanaf 2026 doen met 110 miljoen euro minder. Dat bevestigt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat na berichtgeving door het AD. Hoewel de bezuiniging pas over ruim een jaar ingaat, moeten de regio's komend jaar al rekening houden met het krimpende budget.

17 september '24 (10:46)

Rechter: vakantiepark kreeg terecht boete voor illegaal huisvesten arbeidsmigranten

Volgens de rechtbank heeft een vakantiepark in het Drentse Hoogersmilde terecht met een boete van 20.000 euro gedreigd voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten. De gemeente Midden-Drenthe legde de last onder dwangsom op nadat deze ontdekte dat de eigenaar zonder vergunning arbeidsmigranten op zijn park liet wonen. Dit meldt RTV Drenthe. 

16 september '24 (15:51)

Rabo: brede welvaart afgenomen, vooral bij ondernemers

De "brede welvaart" die Nederlanders ervaren is dit jaar licht afgenomen, na een stabilisatie vorig jaar. Nederlanders zijn met name negatiever geworden over thema's als milieu, veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid, melden onderzoekers van RaboResearch. Vooral onder ondernemers is de ervaren brede welvaart hard gedaald. In 2023 kenden ondernemers nog de hoogste brede welvaart in vergelijking met werknemers, niet-werkenden en werklozen.

16 september '24 (14:03)

FNV wil 7 procent loonsverhoging en vierdaagse werkweek

Vakbond FNV wil in cao-onderhandelingen komend jaar inzetten op 7 procent loonsverhoging, een minimumloon van 16 euro en een vierdaagse werkweek van 32 uur. Met die looneis en onderhandelingsinzet is de bond maandag naar buiten gekomen.

13 september '24 ( 9:02)

CNV wil loonsverhoging tot 6 procent en kortere werkweek

CNV zet in op een loonsverhoging tussen de 3,5 procent en 6 procent in het komende cao-seizoen. Daarnaast pleit de vakbond voor een arbeidsduurverkorting van twee uur per week. Ook wil CNV afspraken maken over meer zekerheid voor werknemers en dienen ze na een jaar dienstverband een vast contract te krijgen.

12 september '24 (11:11)

Bewoners Prinsenmeer woest op Peter Gillis

Eigenaar Peter Gillis van vakantiepark Prinsenmeer heeft van de laatste bewoners geëist dat ze vóór zaterdag vertrokken zijn. Anders wordt de politie ingeschakeld. Bewoners voelen zich in de steek gelaten, door Gillis en door de gemeente Asten. De eigenaar van het park had hen lang geleden op de onzekere toekomst van Prinsenmeer moeten attenderen. De nieuwste bewoners zijn van mening dat Gillis nog even snel geld heeft binnengehaald door hen op het park toe te laten. En nu zijn zij straks thuisloos. Dit meldt Omroep Brabant. 

11 september '24 (14:39)

HISWA-RECRON: mkb-bedrijven in grensregio’s zullen veel merken van btw-verhoging

Veel Nederlanders verwachten met de voorgenomen btw-verhoging dat zij voortaan minder in Nederland op vakantie gaan. In opdracht van branchevereniging HISWA-RECRON heeft onderzoeksinstituut Ipsos I&O hier onderzoek naar gedaan. Hun conclusie: de btw-verhoging kan ervoor zorgen dat vakantiegangers naar het buitenland wijken. 

10 september '24 ( 9:26)

Artiesten spannen rechtszaak aan tegen Universal om streaminggeld

De Kunstenbond/Ntb en BAM! Popauteurs hebben namens Henk Westbroek, Arriën Molema (Room Eleven) en Marinus de Goederen (a balladeer) rechtszaken aangespannen tegen platenmaatschappij Universal Music. De vakbond en beroepsvereniging claimen dat er oneerlijke afspraken in de contracten met deze artiesten staan over de verdeling van inkomsten uit streaming.