Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Treinverkeer van en naar Schiphol weer op gang

Door ANP
schedule 1 min
location_on [xx]km
schiphol airport treinstation
Het treinverkeer van en naar Schiphol is weer op gang gekomen nadat er daar eerder dinsdag een probleem was met een bovenleiding. De verwachting was dat de dienstregeling rond 23.00 uur weer kon worden hervat en bij de reisinformatie is de storing iets na 23.00 uur ook niet meer te zien.

Door een defecte bovenleiding kon een deel van de sporen en perrons bij Schiphol dinsdagavond niet gebruikt worden. Ook op andere trajecten had het defect gevolgen. Zo reden er tussen Schiphol Airport en Hilversum geen Intercity's en tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal minder Intercity's.

Een trein van Eurostar had problemen bij Schiphol en die situatie moest opgelost worden.

27 september '24 (14:17)

Bewoners vakantiepark Peter Gillis moeten nu toch echt weg, oordeelt rechter

De bewoners die nog op het vakantiepark wonen van realityster Peter Gillis moeten binnen 48 uur vertrekken. De gemeente Asten besloot in maart al dat er na half september niemand meer mag wonen op vakantiepark Prinsenmeer, maar negen bewoners wilden niet weg. In een kort geding heeft de rechter in Den Bosch beslist dat ze toch echt moeten gaan.

26 september '24 ( 8:48)

Just Eat Takeaway gaat naast eten ook seksspeeltjes bezorgen

Klanten van Just Eat Takeaway in drie verschillende landen kunnen naast een maaltijd voortaan ook seksspeeltjes en glijmiddel laten bezorgen. Het Nederlandse bedrijf is daarvoor een samenwerking aangegaan met de Britse seksspeeltjesfabrikant Lovehoney, heeft het donderdag bekendgemaakt.

25 september '24 (15:34)

Arriva mag treinritten uitvoeren op spoor Zwolle-Groningen, maar start wel bezwaarprocedure

Arriva mag treinritten uitvoeren op het spoor tussen Zwolle en Groningen. Dat bevestigt een woordvoerster van de vervoersmaatschappij na berichtgeving van Treinreiziger.nl. Als de Arriva-treinen gaan rijden, is het voor het eerst dat reizigers kunnen kiezen voor een andere vervoerder dan NS op het traject. Maar zover is het nog niet, want het aantal toegewezen ritten ligt ver onder het aantal dat is aangevraagd. Daarom is Arriva een bezwaarprocedure gestart bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

25 september '24 (15:30)

Doorstart Game Mania in Nederland mogelijk door 35 geïnteresseerden

Voor een mogelijke doorstart van de failliete Belgische gamewinkelketen Game Mania in Nederland hebben 35 geïnteresseerden zich gemeld. Dit zegt advocaat Steven van Kerkhof van advocatenkantoor Lawwise, die samen met curator Marjolein Oonk-Pallandt het faillissement van de Nederlandse onderdelen afhandelt.

25 september '24 (14:20)

Storing bij PostNL zorgt ervoor dat track- en tracecodes niet werken

Mensen die een pakketje verwachten van PostNL, kunnen momenteel niet zien waar die is. Een woordvoerster van PostNL meldt dat er een storing is, waardoor de track-and-tracecode het niet doet.

25 september '24 ( 8:59)

Defecte bovenleiding zorgt nog altijd voor problemen rondom Schiphol

Twee op de drie treinen op de trajecten die via Schiphol lopen, rijden woensdagochtend niet. Dat komt doordat dinsdagavond een bovenleiding en trein stuk gingen bij Schiphol. Een woordvoerder van de NS zegt dat er nog wel treinverkeer mogelijk is in alle richtingen. "Op elk station waar normaal wordt gestopt, stoppen de treinen nu ook, en vanaf elk station kun je op Schiphol komen, maar het is wel langer wachten helaas."

24 september '24 (14:18)

Muziekstreamingsdienst Tiktok Music stopt

Socialemediabedrijf TikTok is van plan om in november te stoppen met zijn eigen muziekstreamingdienst TikTok Music. Daarmee komt een jarenlang experiment om te concurreren met vergelijkbare diensten van Spotify en Apple ten einde.

24 september '24 (11:47)

Gemeente Asten dwingt Peter Gillis tot betalen boete van 50.000 euro

Peter Gillis moet een dwangsom van 50.000 euro betalen aan de gemeente Asten, omdat er nog altijd illegaal mensen wonen op het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Bij een controle vorige week maandag trof de gemeente de illegale bewoning aan. Om hoeveel mensen het toen ging, kon een woordvoerster van de Noord-Brabantse gemeente nog niet zeggen.

24 september '24 ( 9:30)

Schoenenwinkels in Nederland in vijf jaar tijd met kwart afgenomen

Het aantal schoenenwinkels in Nederland is flink afgenomen, volgens cijfers van de Kamer van Koophandel (KVK). In de afgelopen vijf jaar daalde het aantal schoenenwinkels met bijna een kwart. Er waren na het eerste halfjaar van dit jaar nog 1853 schoenenwinkels over in Nederland, waar dat er in 2019 nog 2403 waren.