Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Netflix werkt al aan tweede seizoen Amsterdam Empire

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
famke janssen
Netflix werkt al aan een tweede seizoen van de nieuwe serie Amsterdam Empire, waarvan het eerste seizoen pas in 2025 te zien is. Dat heeft hoofdrolspeelster Famke Janssen maandag gemeld aan het ANP.

Het is de eerste Nederlandse productie waarin de Hollywoodactrice te zien is. Janssen spreekt van een "heel unieke ervaring, ik heb heel veel geleerd. En we hebben sowieso een tweede seizoen erbij gekregen. Dus Nederland zit in mijn toekomst."

Amsterdam Empire gaat over Jack van Doorn (Jacob Derwig), de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshopimperium Jackal. Hij heeft zijn hele carrière moeten vechten tegen criminelen, concurrenten en absurde Nederlandse wetten om de grootste te worden. Wanneer zijn affaire met een bekende journaliste uitkomt, blijkt dat zijn gevaarlijkste vijand al die tijd onder zijn dak woonde: zijn verraden vrouw Betty (Janssen), die al zijn zwakke plekken en geheimen kent en niet zal rusten voor ze hem alles heeft afgepakt.

Behalve Derwig en Janssen spelen Elise Schaap, Yannick van de Velde, Jade Olieberg, Jesse Mensah, Romana Vrede en Raymond Thiry grote rollen in de serie. Het is nog niet bekend wanneer de serie precies te zien zal zijn.

17 oktober '24 (11:19)

ANWB waarschuwt voor Europese verschillen in laadtarieven en -snelheid

Door heel Europa zijn grote verschillen in laadkosten van elektrische auto's. Dat meldt de ANWB op basis van eigen dataonderzoek. Vakantiegangers die met de elektrische auto op reis gaan, zijn het best af met snelladen, stelt de verkeersdienst. Het laden van de elektrische auto is in Noorwegen het goedkoopst.

16 oktober '24 (12:34)

Nieuwe treindienst tussen Amsterdam en Brussel

De NS en de Belgische vervoerder NMBS gaan beginnen met een nieuwe treindienst van Amsterdam naar Brussel, genaamd EuroCity Direct. Deze trein gaat vanaf 15 december zestien keer per dag rijden tussen beide hoofdsteden. Onderweg wordt gestopt op Schiphol, Rotterdam en Antwerpen. De rit duurt iets meer dan 2 uur, aldus NS.

15 oktober '24 ( 9:56)

Kringloopwinkels draaien op volle toeren: recordaantal spullen ingezameld

Kringloopwinkels draaien op volle toeren: ze hebben vorig jaar een recordhoeveelheid spullen ingezameld voor hergebruik, meldt Branchevereniging Kringloop Nederland (BKN). Per vestiging die bij de vereniging is aangesloten werd gemiddeld 784.907 kilo aan spullen ingezameld, schat de branche. Vooral meubels en elektrische apparaten werden vaker ingenomen voor een 'tweede ronde'.

15 oktober '24 ( 9:35)

Spotify lanceert mogelijkheid tot beluisteren audioboeken in Nederland

Streamingdienst Spotify is begonnen met de uitrol van de functie Audioboeken. Gebruikers in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk kunnen sinds maandag ruim 200.000 luisterboeken vinden bij Spotify.

15 oktober '24 ( 8:55)

Acteur Frans Lammers na series en films nog niet klaar met Ferry

Acteur Frank Lammers is na drie series en twee films nog niet klaar met zijn personage Ferry Bouman. Dat vertelde de 52-jarige ster maandag in gesprek met het ANP. Als het aan Lammers ligt, komen er nog meer producties rond de Brabantse drugsbaron.

14 oktober '24 ( 9:00)

Omroepen halen met Giro555 meer dan 1,1 miljoen euro op voor slachtoffers conflict Midden-Oosten

Via Giro555 is al meer dan 1,1 miljoen euro opgehaald voor slachtoffers van het conflict in het Midden-Oosten. De actie werd donderdag bekendgemaakt. Het geld is bedoeld voor noodhulp in Libanon, Gaza, de Westelijke Jordaanoever, Israël en Syrië.

14 oktober '24 ( 8:35)

Curator ziet "goede kansen" voor doorstart koffie- en donutketen Dunkin'

Curator Derk van Geel van de in Nederland failliete koffie- en donutketen Dunkin' denkt dat er "goede kansen" zijn voor een succesvolle doorstart. Hij verwacht enkele weken nodig te hebben voor dit "complexe proces". In de tussentijd blijven de filialen open en worden er nog steeds donuts gemaakt.

11 oktober '24 ( 8:39)

Meer faillisementen in september ten opzichte van augustus

Het aantal faillissementen is in september weer toegenomen, na een sterke afname in augustus. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vorige maand 35 meer bedrijven failliet verklaard dan in augustus. Dat is een stijging van bijna 11 procent. De trend van het aantal faillissementen is volgens het CBS al ruim twee jaar stijgend. In de eerste negen maanden van 2024 zijn bijna 40 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode een jaar eerder.

11 oktober '24 ( 8:35)

Mega Jackpot Staatsloterij gevallen in gemeente Koggenland

Bij de Staatsloterij-trekking van donderdag 10 oktober heeft een abonneespeler uit de Noord-Hollandse gemeente Koggenland de Mega Jackpot van 18,3 miljoen euro belastingvrij gewonnen. Het winnende lotnummer is HI 97457. Dat maakte Staatsloterij donderdagavond bekend.