Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eigenaren vakantiepark in Lochem in onzekerheid door permanente bewoning

Door Nationale Recreatiegids / Fleur Zomer
schedule 3 min
location_on [xx]km
caravan en bungalow park
Eigenaren van vakantiehuisjes op park Ruighenrode in Lochem voeren al jaren een juridische strijd om een einde te maken aan permanente bewoning. Dit probleem zorgt niet alleen voor overlast, maar brengt ook financiële risico’s met zich mee. Dit meldt de Stentor.

De huisjeseigenaren zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het park, inclusief verzekeringen. Dit betekent dat als de huisjes niet als vakantiewoningen worden gebruikt, de opstalverzekering na dertig dagen kan vervallen. In dat geval lopen de eigenaren het risico om gezamenlijk aansprakelijk te worden gesteld voor maar liefst 22 miljoen euro.

Nieuwe zaak, bekend probleem

De rechtszaak draait deze keer om een specifiek huisje dat eerder al door de gemeente werd aangepakt wegens permanente bewoning. Nu blijkt dat er opnieuw iemand lijkt te wonen, een gescheiden vrouw die zich heeft uitgeschreven op haar vorige adres.

De gemeente Lochem geeft aan dat permanente bewoning lastig te bewijzen is, omdat bewoners kunnen claimen dat ze enkel recreëren. Hoewel de gemeente de situatie controleert, is er vaak onvoldoende bewijs om handhavend op te treden.

Koerswijziging gemeente

Om het probleem structureel aan te pakken, wil de gemeente voortaan niet alleen boetes opleggen aan de huurder, maar ook aan de eigenaar van een huisje bij illegale bewoning. Dit zou het verhuren aan vaste bewoners minder aantrekkelijk maken.

De rechter moet binnen zes weken een uitspraak doen over de huidige zaak. De eigenaren hopen dat de nieuwe aanpak een einde maakt aan de reeks handhavingsverzoeken en rechtszaken, maar blijven waakzaam. 

11 april '25 (15:51)

Onderhandelingen Jumbo en Heineken lopen stroef: bepaalde bieren niet meer ingekocht door supermarkt

Ook de onderhandelingen tussen Jumbo en Heineken lopen zo stroef dat de supermarktketen bepaalde bieren van het concern niet meer inkoopt. Dat bevestigt de brouwer na berichtgeving van Distrifood en De Telegraaf. In de schappen lijkt onder andere Amstel, een merk van Heineken, schaars geworden.

11 april '25 (10:26)

'Ongekend druk' in failliete Gerry Weber

Het is "ongekend druk" in de 38 winkels van de failliete vrouwenkledingketen Gerry Weber, meldt het bedrijf zelf. Volgens curator Marc van Zanten ziet een potentiële doorstarter daardoor dat er veel vraag is naar de kleding van Gerry Weber. "Het is een belangrijke steun in de rug om een doorstart te bewerkstelligen."

11 april '25 ( 9:10)

Aantal faillisementen in maart gedaald naar laagste niveau in ruim 1,5 jaar

Het aantal faillissementen is in maart gedaald naar het laagste niveau in ruim anderhalf jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vorige maand 271 bedrijven failliet verklaard. In vergelijking met maart 2024 zijn er daarmee een vijfde minder faillissementen uitgesproken. Ten opzichte van februari dit jaar daalde het aantal faillissementen met een kwart.

11 april '25 ( 8:50)

CASA betaalt toch salarissen personaal na aanvraag failissement

Winkelketen CASA heeft na een faillissementsaanvraag namens het personeel wel salarissen over de afgelopen maand uitbetaald. Dat meldt de vakbond AVV, die de aanvraag voor een bankroet samen met de ondernemingsraad had ingediend.

11 april '25 ( 8:50)

Bedrijven wijzen naar elkaar in gesprek over verschillen boodschappenprijzen

Voedingsproducent Nestlé is klaar met het geweeklaag van supermarkten over lage marges. Directeur Rob Trompetter van de Nederlandse tak van het Zwitserse levensmiddelenbedrijf vindt dat "een beetje stemmingmakerij", zei hij donderdag in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer. Jumbo-topman Tom Heidman had leveranciers van A-merken vlak daarvoor beticht van "powerplay" bij prijsonderhandelingen.

09 april '25 ( 8:55)

Groningen krijgt nieuwe grote concerthal

Groningen krijgt een nieuwe grote concerthal. Het complex, dat de titel De Grote Popzaal krijgt, heeft straks een capaciteit van 3200 bezoekers, heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt. Tegelijkertijd wordt de huidige concerthal De Oosterpoort gerenoveerd.

09 april '25 ( 8:45)

Faillissement aangevraagd voor interieurwinkelketen CAS

De ondernemingsraad van interieurwinkelketen CASA in Nederland vraagt samen met vakbond AVV het faillissement van de werkgever aan bij de rechter. "Werknemers hebben er geen vertrouwen meer in dat de onderneming nog een toekomst heeft. Het bedrijf heeft de salarissen over maart niet uitbetaald, ondanks alle toezeggingen vanuit het bedrijf", maakte de vakbond dinsdag bekend.

09 april '25 ( 8:30)

Brand op industrieterrein Moerdijk

Op een industrieterrein in Moerdijk is brand uitgebroken bij een bedrijf. Het is nog onduidelijk waar de brand precies woedt, maar het lijkt er volgens de veiligheidsregio op dat de brand woedt op het terrein van Shell.

08 april '25 ( 8:55)

Couturier Addy van Krommenacker gaat samenwerken met modeonderneemster Ramona Koonings

Couturier Addy van den Krommenacker gaat samenwerken met modeonderneemster Ramona Koonings. De eigenaresse van de grote bruidsmodezaken The Wedding Palace in Deurne en The Wedding Castle in Valkenburg neemt van Van den Krommenacker het zakelijke gedeelte van zijn bedrijf over. De bekende couturier kan zich door de samenwerking volledig richten op het ontwerpen van couture, bruidsmode en zijn collectie voor moeders van de bruid.

07 april '25 (15:05)

Kansspelautoriteit (Ksa) heeft twintig illegale apps verwijderd

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft de afgelopen drie maanden twintig apps van illegale gokaanbieders uit appwinkels laten verwijderen. De Ksa houdt intensiever toezicht op dit soort apps en meldt dat de problemen rond illegaal gokken steeds urgenter worden.