Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Initiatiefnemers Outdoor Bike Experience eisen meer duidelijkheid van gemeenten

Door Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky
schedule 3 min
location_on [xx]km
Initiatiefnemers Outdoor Bike Experience eisen meer duidelijkheid van gemeenten
Een wielerparcours, een inline skatebaan en een BMX-track op één locatie: de Outdoor Bike Experience moet hét sportparadijs worden voor wielrenners en skaters. Tenminste, dat vinden elf sportclubs. Maar de politiek twijfelt. Initiatiefnemer Paul Tabak roept betrokken gemeenten op om er een klap op te geven, want het plan om dit openlucht wielerpark te realiseren is er al jaren. Dit meldt NH Nieuws.

Al jaren strijden Tabak en mede-initiatiefnemer Leo van Etten voor een openlucht wielerpark aan de Wagenweg in recreatiegebied Geestmerambacht. “Als je het wielrennen een toekomst wil geven dan moet je naar een eigen accommodatie toe”, stelt Van Etten. Hij vreest echter dat het project in de knel komt nu Alkmaar een nieuw Sportpaleis en zwembad krijgt, en Dijk en Waard een sporthal wil bouwen. “Wij vinden het prachtig dat de wielerbaan er komt, maar wij zijn in de toekomst de leverancier van renners voor de wielerbaan.”

Plek voor meerdere sporten

Het idee voor het wielerpark ontstond bij de BMX’ers van De Kleydrivers uit Noord-Scharwoude. Hun huidige locatie maakt plaats voor nieuwbouwwoningen, waardoor ze op zoek moesten naar een nieuwe plek. Volgens Bob Jong van de vereniging is de gedwongen verhuizing bij uitstek een kans om een plek te realiseren waar meerdere sporten samenkomen.

De haalbaarheid van het wielerpark is al onderzocht en elf clubs steunen het plan. Toch houden de gemeenten Dijk en Waard en Alkmaar de boot af. Wie betaalt de acht miljoen euro die nodig is?, vraagt Tabak zich af. De stichting betaalt een deel, maar een ander deel van het bedrag is voor het recreatieschap.

04 april '25 (16:10)

Staatssecretaris van Defensie betreurt hoeveelheid natuurgebied dat is afgebrand bij heidebrand

Staatssecretaris Gijs Tuinman van Defensie betreurt hoeveel natuurgebied is afgebrand bij de heidebrand in Ede. Volgens de gemeente Ede is 130 hectare heidegebied afgebrand. De brand ontstond doordat een rookgranaat tijdens een oefening van Defensie in een bosje werd gegooid. Het heidegebied is enorm droog, doordat het al weken niet of nauwelijks heeft geregend. De BBB-bewindsman zegt dat wordt onderzocht wat er precies is gebeurd en of extra voorzorgsmaatregelen nodig zijn.

04 april '25 (12:13)

ANWB publiceert nieuw boek met dertig uniek vliegtuigloze reizen in Europa

Het nieuwe boek ‘Vakantie zonder vliegtuig’ van de ANWB moet reizigers deze zomer inspireren om op reis te gaan door Europa zónder vliegreizen in te zetten. In het boek staan dertig uniek reisplannen zonder vliegtuig. Je kunt kiezen uit en uitgebreide rondreis of een korte city trip. Dit meldt ANWB.

04 april '25 (11:09)

Gemeente Ede waarschuwt mensen: 'Blijf weg bij de heide'

De gemeente Ede waarschuwt mensen om vrijdag niet naar het stuk heide te komen waar donderdag een grote brand uitbrak. "Blijf weg bij de heide. Het is gevaarlijk om op de heide te zijn vanwege de hoge temperaturen", schrijft de gemeente op haar website.

04 april '25 ( 9:05)

Bosbrand Ede onder controle, vuur nog niet uit

De grote brand op de heide in Ede is onder controle, meldt locoburgemeester Arnold Versteeg van Ede. Het vuur is echter nog niet gedoofd. "De brandweer zal nog langdurig bezig zijn met nablussen", zegt Versteeg. "Er zullen nog twee pelotons van de brandweer ingezet blijven voor het nablussen."

04 april '25 ( 9:00)

Aanleiding natuurbrand Ede ligt bij oefening van Defensie

De aanleiding van de natuurbrand die in de omgeving van Ede woedt, ligt in een oefening van Defensie, meldt de gemeente Ede. Het vuur is veroorzaakt door pyrotechnische middelen, bevestigt het ministerie van Defensie.

04 april '25 ( 8:50)

Bewoners in buurt van natuurbrand Ede geëvacueerd

In de buurt van de natuurbrand worden bewoners van een klein aantal huizen rondom het gebied geëvacueerd, meldt de gemeente Ede. "Het gaat om een dunbevolkt gebied", zegt een woordvoerder. Het gaat om woningen die liggen in de buurt van de N304. Om hoeveel mensen het gaat en of de evacuatie uit voorzorg is of uit nood is nog niet duidelijk.

04 april '25 ( 8:45)

Blushelikopter ingezet in bestrijding natuurbrand Ede

Een Chinook-transporthelikopter wordt donderdagavond ingezet bij de bestrijding van de grote natuurbrand bij Ede, meldt de luchtmacht. Eerder donderdag werd gemeld dat het vuur zich daar snel verspreidt en dat er sprake is van een "gigantische rookontwikkeling", zo zei een woordvoerder van de gemeente.

04 april '25 ( 8:30)

Grote natuurbrand in Ede: vuur verspreidt snel

Ten noorden van Ede is donderdag een grote natuurbrand uitgebroken. Het vuur verspreidt zich snel en is volgens de brandweer nog niet onder controle. Door de rookontwikkeling heeft de brandweer ook nog geen goed zicht op de omvang van de brand.

03 april '25 (13:48)

Maatregelen zijn nodig om slijtage van rivierbodem te stoppen

Maatregelen zijn nodig om slijtage van de rivierbodem in delen van de Maas en de takken van de Rijn te stoppen. Dat staat in een plan dat minister Barry Madlener (Infrastructuur en Waterstaat) donderdag heeft gepubliceerd. In de Waal tot aan Nijmegen en de Nederrijn tot Arnhem moet de rivierbodem zelfs worden opgehoogd.

03 april '25 ( 9:05)

Kans op natuurbrand in Drenthe vanwege aanhoudende droogte

De Veiligheidsregio Drenthe (VRD) heeft de alarmfase verhoogd naar fase 2. Er is namelijk een groter risico op natuurbranden. Er wordt nu door de Veiligheidsregio extra goed gecommuniceerd over het grotere risico op natuurbranden, aangezien het in de natuur erg droog is. Dat meldt RTV Drenthe.