Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Oudejaarsconferences vrijdagavond bij NPO 1 en SBS6, niet bij RTL

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Ook dit jaar zijn verscheidene cabaretiers met een oudejaarsconference op televisie te zien, ondanks de avondlockdown en de recenter aangekondigde volledige lockdown, waarbij theaters moesten sluiten. Peter Pannekoek is vrijdagavond met de show Nieuw Bloed te zien bij NPO 1 en Najib Amhali met Wie het weet mag het zeggen op SBS6. Javier Guzmans eindejaarsshow In vertwijfeling verblijven werd woensdag al uitgezonden op Comedy Central.

Ook Guido Weijers zou een oudejaarsconference geven, die op vrijdagavond bij RTL 4 zou worden uitgezonden, maar wegens onzekerheid rondom de coronasituatie besloot de cabaretier vorige maand al om de voorbereidingen te staken. De zender heeft hem de ruimte gegeven om die "moeilijke beslissing te nemen", zei hij daar eerder over. Vorig jaar trok Weijers' oudejaarsconference op RTL 4 nog bijna 1,3 miljoen kijkers.

Peter Pannekoek

Het is de eerste keer dat Pannekoek een oudejaarsconference voor de NPO maakt. Daar komt de naam Nieuw Bloed ook deels vandaan, hij zou de eerste van een nieuwe generatie cabaretiers zijn die een NPO-oudejaarsconference doet. "Ik moest die titel al ver van tevoren opgeven, dus ik vond dit wel grappig", zei hij daar eerder over. "Het kan ook verwijzen naar corona of de nieuwe bestuurscultuur, dus het past wel."

Niet alleen voor Pannekoek, ook voor Amhali is het de eerste keer dat hij een oudejaarsconference houdt, waarin wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar. Cabaretier Dolf Jansen houdt voor de 32e keer een oudejaarsconference, genaamd Het Jansen Vaccin. Die show is sinds donderdagavond op zijn YouTube-kanaal te zien.

Jansen heeft ook samen met Hans Sibbel, als duo beter bekend als Lebbis & Jansen, op 22 december een mini-oudejaarsconference opgenomen voor theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Dat deed het duo in een leeg theater. De voorstelling is onderdeel van de 'adventskalender', waarmee het theater aftelt naar het nieuwe jaar. De twee traden tussen 1988 en 2006 samen op en maakten ook jaarlijks een oudejaarsvoorstelling.

Youp

Ook vorig jaar moesten de theaters rond deze tijd van het jaar dichtblijven. Daardoor speelde Guzman zijn oudejaarsconference zonder publiek en speelde Weijers zijn voorstelling wel live, maar alleen voor zijn eigen medewerkers. BNNVARA zond vorige oudejaarsavond een drie weken oude opname van Youp van 't Hek uit.

Door: ANP

06 september '24 (11:56)

Katja Schuurman en Dennis Weening in nieuw seizoen Waku Waku

De KRO-NCRV-quiz Waku Waku keert 23 september terug op NPO Zapp. Onder anderen Katja Schuurman, Anna Drijver en Dennis Weening zijn in het derde seizoen van de natuurquiz te zien, die wordt gepresenteerd door Sosha Duysker.

06 september '24 (10:27)

Haagse cultuur in de schijnwerpers tijdens Spotlight Festival

Inwoners van Den Haag is kan proeven van de cultuur van de stad tijdens het Spotlight Festival. Op vrijdag 6 september en zaterdag 7 september kunnen inwoners meer dan 200 optredens bijwonen verspreid over 32 locaties in de stad, meldt AD.

06 september '24 ( 8:54)

BNR begint nieuw station met alleen muziek

BNR is donderdag gestart met een eigen muziekzender, getiteld BNR Business Beats. Op de nieuwe zender is dag en nacht enkel muziek te beluisteren.

05 september '24 (14:40)

Volop activiteiten door heel Nederland tijdens Open Monumentendag

Het grootste culturele evenement van Nederland gaat bijna weer van start: op zaterdag 14 en zondag 15 september is de 38 editie van de Open Monumentendag. Door heel Nederland zijn er activiteiten, van Groningen tot Limburg. Duizenden monumenten openen de deuren voor publiek. Toegang is helemaal gratis. Dit meldt Open Monumentendag. 

05 september '24 ( 6:03)

William Spaaij gaat koning Herodes spelen in Jesus Christ Superstar

William Spaaij wordt de komende maanden onderdeel van de cast van Jesus Christ Superstar. De acteur gaat koning Herodes spelen, een rol die hij gaat delen met Alex Klaassen en Paul de Leeuw. Dat heeft producent Albert Verlinde bekendgemaakt.

03 september '24 (15:41)

Museum Klok & Peel in Asten heeft ambitieuze vernieuwingsplannen

Zowel inhoudelijk als fysiek moet het Museum Klok & Peel in Asten een flinke transformatie ondergaan. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan van bijna 14 miljoen euro, meldt SIRIS.

03 september '24 (11:32)

Architect dreigt gemeente en Boijmans met rechter om sloop vleugel

Het Belgische architectenbureau Robbrecht & Daem overweegt een rechtszaak aan te spannen tegen de gemeente Rotterdam en museum Boijmans Van Beuningen. Dit als de Rotterdamse gemeenteraad besluit de plannen voor de sloop van de door het bureau ontworpen vleugel van het museum goed te keuren.

03 september '24 ( 9:09)

Voormalig directeur Moam vervolgd om tien zedenfeiten

De voormalige directeur van het cultureel platform Moam in Amsterdam, Martijn N. (36), staat vanaf volgende week donderdag terecht in de rechtbank in Amsterdam voor tien zedenfeiten en een poging tot zware mishandeling. Het Openbaar Ministerie verdenkt N. van zes verkrachtingen, twee pogingen tot verkrachting en ontucht met twee minderjarigen.

02 september '24 (14:55)

Jeugdfonds Sport & Cultuur krijgt 22 procent meer aanvragen

Het aantal ouders dat om een financiële bijdrage vraagt voor de contributie van verenigingen voor hun kinderen is in twee jaar tijd met 22 procent gegroeid. Het Jeugdfonds Sport & Beweging vergeleek het aantal aanvragen van januari tot en met juli van dit jaar met die in dezelfde periode in 2022.

02 september '24 (13:03)

Nu geen steun van gemeente en provincies voor nader onderzoek Slot Hulkestein

De kans dat er een grootschalig vervolgonderzoek komt naar het verloren Slot Hulkestein is niet heel groot. De provincie Flevoland en de gemeente Zeewolde zien hier geen heil in en zijn momenteel terughoudend om een bijdrage te leveren. Dat meldt Omroep Flevoland.