Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

RIJKS® Restaurant lanceert een pop-up locatie in Amsterdam

Door Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
RIJKS® Restaurant lanceert een pop-up locatie in Amsterdam
Deze zomer opent RIJKS® Restaurant RIJKS® POP UP op de Zuidas in Amsterdam. Vanaf eind augustus tot half oktober werken Executive Chef Joris Bijdendijk en chef-koks Friso van Amerongen en Yascha Oosterberg op de tijdelijke locatie culinair toe naar het nieuwe RIJKS® dat eind oktober op zijn vertrouwde plek in het Rijksmuseum opengaat na een grootscheepse renovatie met een nieuw interieur en met een nieuwe kaart. Dit meldt het Rijksmuseum.

De pop-up van RIJKS® Restaurant komt deze zomer in de circulaire locatie aan het Gustav Mahlerplein 1B. Op deze tijdelijke locatie worden wekelijks nieuwe gerechten toegevoegd en ook staan RIJKS®-klassiekers op de kaart.

"De pop-up is misschien wel de laatste kans om enkele signature dishes van het huidige RIJKS® te proeven. We gaan deze tijdelijke locatie echt gebruiken om samen met het team nieuwe producten, combinaties en bereidingswijzen te ontdekken die we in het nieuwe RIJKS® op de kaart gaan zetten. Heel gaaf, want als gast kan je dus zomaar een primeur gereserveerd krijgen! We werken op deze manier toe naar de nieuwe selectie, zodat we eind oktober in het nieuwe RIJKS® fantastische gerechten kunnen serveren en onze gasten weer die ene unieke ervaringen kunnen geven."

Joris Bijdendijk, Executive Chef van RIJKS® Restaurant

Verassing

Om de verrassing van de nieuwe gerechten tot de opening te bewaren wordt gasten van de POP UP gevraagd de gerechten niet met camera vast te leggen.

"We werken deze zomer echt toe naar een grande finale in oktober en daar horen verassingen bij. Het nieuwe RIJKS® wordt spectaculair, een casual restaurant met een nieuwe selectie high end gerechten en een gave line up; een plek waar gasten zich relaxed en welkom voelen."

Culinair erfgoed

In de POP UP blijft het RIJKS®-fundament leidend: het Nederlands culinair erfgoed met oer-Hollandse producten voert de boventoon op de kaart en er wordt alleen met duurzame producten gewerkt. Het complete interieur van RIJKS® Restaurant verhuist mee naar de POP UP en ook in het nieuwe RIJKS® wordt vastgehouden aan duurzame en circulaire principes.

"Het is een gegeven dat we duurzame en toekomstbestendige keuzes moeten maken en daarin kunnen wij als restaurant een grote rol spelen. Niet alleen in onze productkeuze houden we hier rekening mee, maar bijvoorbeeld ook in het interieur."

Reserveren

Het pop-up restaurant is vanaf nu te reserveren voor eind augustus tot en met half oktober. De locatie is: Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam. Voor reserveringen klik hier.

Lunch: dinsdag tot en met vrijdag vanaf 11.30 uur

Diner: dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur en vrijdag vanaf 16.00 uur

Keuken open vanaf 18.00 uur

RIJKS® in het Rijksmuseum - Museumstraat 1 – ondergaat in deze periode een renovatie en zal eind oktober weer open zijn.

Door: Nationale Recreatiegids

06 september '24 (11:56)

Katja Schuurman en Dennis Weening in nieuw seizoen Waku Waku

De KRO-NCRV-quiz Waku Waku keert 23 september terug op NPO Zapp. Onder anderen Katja Schuurman, Anna Drijver en Dennis Weening zijn in het derde seizoen van de natuurquiz te zien, die wordt gepresenteerd door Sosha Duysker.

06 september '24 (10:27)

Haagse cultuur in de schijnwerpers tijdens Spotlight Festival

Inwoners van Den Haag is kan proeven van de cultuur van de stad tijdens het Spotlight Festival. Op vrijdag 6 september en zaterdag 7 september kunnen inwoners meer dan 200 optredens bijwonen verspreid over 32 locaties in de stad, meldt AD.

06 september '24 ( 8:54)

BNR begint nieuw station met alleen muziek

BNR is donderdag gestart met een eigen muziekzender, getiteld BNR Business Beats. Op de nieuwe zender is dag en nacht enkel muziek te beluisteren.

05 september '24 (14:40)

Volop activiteiten door heel Nederland tijdens Open Monumentendag

Het grootste culturele evenement van Nederland gaat bijna weer van start: op zaterdag 14 en zondag 15 september is de 38 editie van de Open Monumentendag. Door heel Nederland zijn er activiteiten, van Groningen tot Limburg. Duizenden monumenten openen de deuren voor publiek. Toegang is helemaal gratis. Dit meldt Open Monumentendag. 

05 september '24 ( 6:03)

William Spaaij gaat koning Herodes spelen in Jesus Christ Superstar

William Spaaij wordt de komende maanden onderdeel van de cast van Jesus Christ Superstar. De acteur gaat koning Herodes spelen, een rol die hij gaat delen met Alex Klaassen en Paul de Leeuw. Dat heeft producent Albert Verlinde bekendgemaakt.

03 september '24 (15:41)

Museum Klok & Peel in Asten heeft ambitieuze vernieuwingsplannen

Zowel inhoudelijk als fysiek moet het Museum Klok & Peel in Asten een flinke transformatie ondergaan. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan van bijna 14 miljoen euro, meldt SIRIS.

03 september '24 (11:32)

Architect dreigt gemeente en Boijmans met rechter om sloop vleugel

Het Belgische architectenbureau Robbrecht & Daem overweegt een rechtszaak aan te spannen tegen de gemeente Rotterdam en museum Boijmans Van Beuningen. Dit als de Rotterdamse gemeenteraad besluit de plannen voor de sloop van de door het bureau ontworpen vleugel van het museum goed te keuren.

03 september '24 ( 9:09)

Voormalig directeur Moam vervolgd om tien zedenfeiten

De voormalige directeur van het cultureel platform Moam in Amsterdam, Martijn N. (36), staat vanaf volgende week donderdag terecht in de rechtbank in Amsterdam voor tien zedenfeiten en een poging tot zware mishandeling. Het Openbaar Ministerie verdenkt N. van zes verkrachtingen, twee pogingen tot verkrachting en ontucht met twee minderjarigen.

02 september '24 (14:55)

Jeugdfonds Sport & Cultuur krijgt 22 procent meer aanvragen

Het aantal ouders dat om een financiële bijdrage vraagt voor de contributie van verenigingen voor hun kinderen is in twee jaar tijd met 22 procent gegroeid. Het Jeugdfonds Sport & Beweging vergeleek het aantal aanvragen van januari tot en met juli van dit jaar met die in dezelfde periode in 2022.

02 september '24 (13:03)

Nu geen steun van gemeente en provincies voor nader onderzoek Slot Hulkestein

De kans dat er een grootschalig vervolgonderzoek komt naar het verloren Slot Hulkestein is niet heel groot. De provincie Flevoland en de gemeente Zeewolde zien hier geen heil in en zijn momenteel terughoudend om een bijdrage te leveren. Dat meldt Omroep Flevoland.