Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Transavia schrapt 240 vluchten in juli en augustus

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Transavia schrapt 240 vluchten in juli en augustus
Transavia annuleert tussen 7 juli en 14 augustus 240 vluchten vanaf Schiphol vanwege de beperkingen die de luchthaven heeft opgelegd door de drukte en het personeelstekort. Daardoor worden ruim 13.000 boekingen getroffen. Voor 70 procent daarvan is een vervangende vlucht gevonden, bijvoorbeeld vanaf een andere luchthaven. Van de overige 30 procent is het ticket geannuleerd.

Bij het schrappen van vluchten op Schiphol heeft Transavia "onder andere gekeken naar vluchten waar vaker op een dag op wordt gevlogen en vluchten die ook via andere luchthavens te bereiken zijn", staat in een verklaring. "De passagiers voor wie er geen alternatief was, ontvangen direct een teruggave van de ticketkosten of kunnen hun reis uitstellen naar een ander moment (28 augustus 2022 - maart 2023)." Transavia vliegt normaal gesproken 55 keer per dag vanaf Schiphol, laat een woordvoerster weten.

Transavia had al besloten nog maar een zeer beperkt aantal tickets voor de zomer te verkopen om zoveel mogelijk teleurstelling te voorkomen. "De verkoop vanaf de luchthavens in Eindhoven, Rotterdam en Brussel blijft gewoon open, hoewel de vluchten daar nu snel vollopen."

Gedupeerden 

"Er is een groep die gedupeerd raakt door deze reductie in capaciteit", stelt topman Marcel de Nooijer in de verklaring. "Dat doet pijn. Dit is een enorme strop voor onze passagiers en voor ons bedrijf. Het gedwongen reduceren van het aantal passagiers is zeer ongewenst en moet eenmalig en kortstondig zijn."

Transavia kreeg net als andere luchtvaartmaatschappijen de opdracht om het aantal stoelen voor op Schiphol opstappende passagiers in juli te verminderen. Die maand waren er volgens de luchthaven anders dagelijks zo'n 13.500 stoelen te veel als alle vliegtuigen helemaal vol zitten. Transavia neemt nu ook al maatregelen voor augustus, volgens de woordvoerster om "mensen niet zolang te laten wachten".

Andere maatschappijen 

Andere maatschappijen bekijken veelal nog hoe zij hun capaciteit gaan verminderen. Reisorganisatie Corendon verplaatste vorige week al 150 vluchten in juli en augustus van Schiphol naar Rotterdam The Hague Airport en zegt dat "alle vakanties die geboekt zijn op vluchten van Corendon zelf sowieso doorgaan".

KLM heeft eerder gezegd dat het ondanks de maatregelen waarschijnlijk weinig vluchten hoeft te annuleren. De belangrijkste gebruiker van Schiphol denkt dat het genoeg is om een limiet te stellen op het aantal tickets dat nog wordt verkocht.

Door: ANP

14 januari '25 (12:46)

Vakantiepark Kiekebelt biedt plek aan meer statushouders

Na eerder al vijftien chalets te hebben gehuurd voor Oekraïense vluchtelingen, huurt de gemeente Wierden nog eens tien extra chalets voor 15 statushouders op vakantiepark de Kiekebelt in Hoge Hexel. Dit meldt 1Twente.

14 januari '25 (12:18)

Vastgoedondernemer Peter Gillis moet jaar de gevangenis in vanwege belastingfraude

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk, tegen vastgoedondernemer en realityster Peter Gillis voor onder meer het jarenlang plegen van belastingfraude. De 62-jarige Gillis wordt niet alleen verdacht van belastingfraude, maar ook van het onjuist voeren en bewaren van administratie, het verstrekken van onjuiste gegevens aan de Belastingdienst en het niet tijdig doen van belastingaangifte.

10 januari '25 ( 9:30)

Onderzoek ANWB: minder Nederlanders van plan om op vakantie te gaan

Iets minder Nederlanders zijn dit jaar van plan om op vakantie te gaan, komt naar voren uit een onderzoek van de ANWB. Iets meer dan 85 procent zei op vakantie te willen gaan, in 2024 en 2023 gaven ongeveer negen op de tien mensen dit aan.

08 januari '25 (10:10)

Verenigd Koninkrijk scherpt regels internationale reizigers aan

Het Verenigd Koninkrijk scherpt de regels aan voor internationale reizigers. Zij moeten zich vanaf deze woensdag voor vertrek online registreren, ook als ze op Brits grondgebied alleen overstappen op een andere vlucht. De nieuwe regels gelden aanvankelijk alleen voor reizigers van buiten de EU, maar vanaf 2 april verandert dit. Dan hebben ook Nederlanders en andere Europeanen de nieuwe Electronic Travel Authorisation (ETA) nodig.

07 januari '25 (11:43)

Noodlijdend vakantiepark ’t Broeckhuys krijgt geen tijd om regeling te treffen met schuldeisers

Vakantiepark ’t Broeckhuys in Ewijk, voorheen De Groene Heuvels, balanceert opnieuw op de rand van faillissement. Beheerder Groene Heuvels Beheer B.V. (GHB) en de horeca-exploitant vroegen de rechtbank Gelderland om een afkoelingsperiode van vier maanden. Hiermee wilden ze tijd winnen om een regeling met schuldeisers te treffen. De rechtbank wijst dit verzoek echter af. Dit meldt de Gelderlander.

07 januari '25 ( 9:25)

Minder Nederlanders op vakantie naar VS en Canada door dure dollar

Minder Nederlanders gaan dit jaar op vakantie naar de Verenigde Staten en Canada. Door de duurdere dollar ten opzichte van de euro zijn reizen naar de twee landen flink in prijs gestegen, waardoor de Nederlandse consument liever voor een andere bestemming kiest. De verwachting is niet dat door de komst van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump Nederlanders vaker wegblijven, stellen gespecialiseerde reisaanbieders tegen het ANP.

06 januari '25 ( 9:25)

Sporthal in Lochem in brand

In een sporthal aan de Runmolenlaan in Lochem (Gelderland) woedt een grote brand. Volgens de brandweer slaan de vlammen uit het dak.

02 januari '25 (10:00)

Dit zijn de voorspellingen voor de kampeertrends in 2025

Als we vooruitkijken naar 2025, zien we een aantal spannende ontwikkelingen op het gebied van kamperen. De focus op duurzaamheid zal nog verder worden versterkt, met nieuwe innovaties die het kamperen nog milieuvriendelijker maken. Denk aan waterstof-aangedreven campers, zonnepanelen die niet alleen energie leveren maar ook waterzuivering mogelijk maken, en verbeterde recyclingtechnologieën.

31 december '24 (11:00)

Kampeertrends 2024: duurzaamheid, digitale detox en gezinsvriendelijk

Kamperen blijft een geliefde manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, en in 2024 zien we een aantal opvallende trends die het kampeerlandschap veranderen. Duurzaamheid, technologie en het verlangen naar verbinding met de natuur staan centraal, wat zorgt voor een kampeerervaring die zowel milieubewust als innovatief is.

31 december '24 ( 9:00)

Europarcs in 2024: dit gebeurde er allemaal

Europarcs in 2024: dit gebeurde er allemaal

Het jaar 2024 was er een van groei, uitdagingen en controverse voor Europarcs, een van de grootste vakantieparkexploitanten in Nederland. Met ambitieuze bouwprojecten, innovatieve concepten, maar ook kritiek en financiële perikelen, bleef het bedrijf volop in het nieuws. We blikken terug op de belangrijkste gebeurtenissen.