Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

BNNVARA en Micha Wertheim houden oudejaarsshow tot einde geheim

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
BNNVARA en Micha Wertheim houden oudejaarsshow tot einde geheim
BNNVARA en cabaretier Micha Wertheim kunnen tot oudejaarsavond niet zeggen hoe de traditionele oudejaarsconference van de NPO eruit gaat zien. Dat laat een woordvoerder van de omroep desgevraagd aan het ANP weten. Wertheim speelde vanaf begin september al try-outs van de voorstelling die op 31 december het jaar uitluidt. Maar tot het laatste moment kan Wertheim nog veranderingen in de voorstelling aanbrengen.

Om die reden vroeg zijn impresariaat journalisten ook om geen recensies te plaatsen over het programma. "Micha Wertheim voor twaalven, zoals de oudejaars heet, "is de eerste theatervoorstelling die Micha Wertheim speciaal voor de televisie maakt", laat BNNVARA weten. "Hij heeft daarom besloten dat hij optimaal gebruik wil maken van de mogelijkheden die de tv hem biedt."

Tijdens de tournee zijn al opnames van zijn voorstelling gemaakt "die misschien in de uitzending worden gebruikt. Zoals bij al zijn voorstellingen zal er tot vlak voor de première nog veel radicaal veranderen." Pas op het laatste moment besluit de cabaretier met zijn team "hoe de première en daarmee ook de tv-uitzending van de voorstelling in elkaar valt. Bij de try-outs wilde hij geen pers omdat ook die te ver af stonden van het eindresultaat."

Dolf Jansen

De oudejaarsshow van Wertheim is vanaf 22.30 uur op NPO1 te zien. Daarna zal de voorstelling terug te zien zijn op NPOStart. RTL en SBS zenden dit jaar geen oudejaarsconferences uit.

Toch is Wertheim niet de enige cabaretier die een eindejaarsshow maakt. Dolf Jansen speelt dit jaar voor de 35e keer een oudejaarsconference, voor het eerst in 17 jaar doet hij dit weer samen met zijn oude maatje Lebbis. De tournee was in noodtempo uitverkocht, maar op 28, 29 en 30 december is de voorstelling wel via een streaminglink te bekijken. Kaartjes zijn te koop via de Kleine Komedie, waar zij de laatste week van het jaar spelen.

Paul Haenen

Ook Paul Haenen maakt voor de 31e maal een eindejaarsshow, met zijn alter ego's Margreet Dolman en Dominee Gremdaat. Deze voorstelling is te zien in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Haenen speelt de voorstelling vanwege de grote vraag naar kaarten tot eind januari.

06 september '24 (11:51)

Langverwacht Beetlejuice-vervolg trekt veel bezoekers

Het langverwachte vervolg op filmklassieker Beetlejuice doet het goed in de Nederlandse bioscopen. De komedie met acteur Michael Keaton in de hoofdrol kwam donderdag direct binnen op de eerste plek van de Nederlandse bioscooplijst. Beetlejuice Beetlejuice trok de eerste avond bijna 10.000 bezoekers, meldt distributeur Warner Bros.

06 september '24 ( 8:48)

Hans Zimmer maakt muziek voor BBC-serie van Lord of the Flies

Hans Zimmer gaat de muziek componeren van de BBC-serie Lord of the Flies, naar het gelijknamige boek van William Golding. Daarnaast werd donderdag de cast voor de serie bekendgemaakt, meldt entertainmentwebsite Deadline. Zimmer is met name bekend van zijn muziek voor films als Pirates of the Caribbean, The Lion King, Gladiator en The Da Vinci Code.

06 september '24 ( 8:45)

Carrie ten Napel stelt verhalen van gasten voorop in nieuwe show

Carrie ten Napel wil in haar nieuwe Omroep MAX-talkshow Carrie op Vrijdag de verhalen van haar gasten vooropstellen. Na jaren aan tafel bij Op1 kijkt de presentatrice ernaar uit om zonder copresentator vanuit een voetbalclubhuis haar eigen, dynamische programma te maken, zegt ze tegen het ANP.

05 september '24 ( 8:32)

Nieuwe namen bekend van acteurs in zesde Grote Sinterklaasfilm

Gerard Joling heeft een rolletje bemachtigd in de zesde Grote Sinterklaasfilm. Ook diverse andere BN'ers maken hun opwachting: Royce de Vries, Rob Geus, Alberto Stegeman, Johnny de Mol en Danilo Kuiters staan eveneens op de aftiteling, is woensdag bekendgemaakt.

05 september '24 ( 8:17)

André Kuipers lanceert op 12 december podcast over carrière als astronaut

André Kuipers heeft een podcast gemaakt over zijn carrière als astronaut. In de podcast Kuipers en de Kosmos van BNR en Quest vertelt hij hoe het hem lukte om Nederlands eerste ruimtevaarder te worden met twee missies op zijn naam. De podcast is vanaf 12 september te beluisteren op alle podcastapps.

04 september '24 (20:47)

Only Murders in the Building krijgt vijfde seizoen op Hulu en Disney+

De serie Only Murders in the Building krijgt een vijfde seizoen. De nieuwe reeks zal opnieuw tien afleveringen tellen, meldt The Wrap.

04 september '24 (15:39)

Inside Out 2 in top 10 van best bezochte films ooit

De animatiehit Inside Out 2 is de top 10 van meest succesvolle bioscoopfilms binnengestormd. De film van studio Pixar bracht de afgelopen drie maanden ruim 1,66 miljard dollar op. Daarmee staat de sequel nu op de negende plek van titels die het meeste geld tot nu toe opleverden.

04 september '24 (14:10)

Martijn Krabbé deelt update over gezondheid: lijk het goed vol te houden

Martijn Krabbé heeft woensdag een update gedeeld over zijn gezondheid. In een bericht op Instagram laat hij weten dat hij het goed lijkt vol te houden. "Uiteraard met wisselend succes maar over het algemeen heb ik het gevoel dat er een soort status quo is ontstaan", schrijft Krabbé.

04 september '24 (13:59)

Marco Schuitmaker en Sander Lantinga doen mee aan De Verraders

Marco Schuitmaker is dit jaar een van de deelnemers aan de Halloweeneditie van het programma De Verraders. Dat maakte de zanger op Instagram bekend. "Ik mag het EINDELIJK vertellen!! Ik doe mee aan De Verraders Halloween", schrijft Schuitmaker.

04 september '24 (10:39)

Zieke Martijn Krabbé deelt selfie met vrouw

Martijn Krabbé heeft woensdag op Instagram weer van zich laten horen. De 56-jarige presentator deelde een selfie met zijn vrouw in de natuur. Er staat verder geen tekst bij de foto.