Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe attracties Club van Elf

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 12 min
location_on [xx]km

WASSENAAR - De attractiebedrijven in Nederland - verenigd in de Club van Elf - hebben weer hun uiterste best gedaan om het hun gasten weer helemaal naar de zin te maken. Het dagje uit wordt nog completer, want er is weer veel nieuws bijgekomen.

Dierenpark Emmen
Als alles volgens plan verloopt kan Dierenpark Emmen binnenkort beginnen met de bouw van een compleet nieuw park, waarin beleving centraal staat en waarin natuur en cultuur nauw met elkaar verweven zullen zijn. De totale investering ligt rond de 200 miljoen euro, maar dat is inclusief een echte schouwburg. 

Maar ook al voor dit seizoen is er weer veel nieuws te zien in Dierenpark Emmen. Op zeer korte termijn zal een nieuw verblijf voor brilberen worden geopend. Moeder en zoon brilbeer logeren nog in een Frans dierenpark om naar Emmen af te reizen als de verbouwing klaar is.

Daarnaast wordt hard gebouwd aan een nieuw verblijf voor wevervogels en een voor de zeer grote sporenschildpadden. Zij krijgen verblijven die aansluiten bij het terras van het pannenkoekenhuis. 

Onlangs zijn twee zwarttiprifhaaitjes geboren en ook drie ringstaartmaki's, maar natuurlijk worden er veel meer jonge dieren verwacht, zoals giraffen, kangoeroes, bizons, bavianen en andere apen.

De geboorte van een olifantje is altijd bijzonder. Zo'n kleine dikhuid wordt al dit voorjaar verwacht en als alles naar wens verloopt tussen leeuw Zulu en leeuwin Brandy komt er voor de zomer een worp leeuwenwelpjes.

Dolfinarium Harderwijk
Het Dolfinarium opent deze zomer de deuren van het nieuwe Noordzeegebied. Hier kun je ontdekken wat er allemaal rondzwemt in onze eigen Noordzee. In het gebied staat een zomer- en winterhotel waarin de meest bijzondere gasten te zien zijn die in de zomer- en wintermaanden in de Noordzee logeren. Ook in het Laboratorium is van alles te ontdekken.

Hier kun je verschil proeven tussen zoet en zout (zee)water. En we laten zien hoe een platvis van verticaal over gaat in horizontaal zwemmen. Ook het bijzondere verhaal over orka Morgan is in het nieuwe Noordzeegebied te vinden. Ondanks dat ze alweer een tijdje niet meer in het Dolfinarium woont kun je hier nog van alles over haar vinden.

Dolfijnen in de Hoofdrol
Vanaf 22 maart is er op RTL 4 een 5-delige serie over het Dolfinarium te zien. In dit programma, "Dolfijnen in de hoofdrol", nemen we een kijkje in de keuken. Hoe verzorg je dolfijnen om hen fit en in conditie te houden? Hoe bouw je een vertrouwensband op met deze magische dieren? Wie heeft die natuurlijke aanleg om het vertrouwen van hen te krijgen? En dan samen met hen de mooiste momenten te beleven?

Je volgt aangespoelde bruinvissen die worden opgevangen en verzorgd bij stichting SOS Dolfijn. We gaan zelfs mee de Noordzee op om ze weer terug te brengen naar zee. Je ziet hoe de schop in de grond gaat bij het Roggenrif. In slechts een paar maanden tijd moet hier het nieuwe Noordzeegebied komen. Wat komt hier allemaal bij kijken en worden de deadlines gehaald? En natuurlijk volg je ook de deelnemers op de voet, die met elkaar strijden om dolfijnentrainer voor een dag te mogen zijn. Wie gaat er winnen?

Duinrell in Wassenaar
Ruim 75 jaar geleden op 19 april 1935 werd het Landgoed Duinrell opengesteld voor het publiek door de toenmalige eigenaar Philip Graaf van Zuylen van Nijevelt. Voor 15 cent kon men wandelen in het uitgestrekte bos- en duingebied. Door de jaren heen groeide het vakantie- en attractiepark uit tot één van de mooiste en gezelligste parken van Nederland met een bezoekersstroom van ruim 1,3 miljoen bezoekers per jaar (dagbezoek inclusief verblijfsbezoek).

Ook voor het seizoen 2012 heeft Duinrell weer fors geïnvesteerd in mogelijkheden om weer eindeloos te genieten. Bij de start van het attractieparkseizoen vindt de opening plaats van de nieuwe familieachtbaan met een bijzondere thematiek en passend bij de grootschalige attracties in het omliggende gebied. De geluidsarme familieachtbaan, waarover men in vliegende vaart tussen de bomen scheert, wordt 361 meter lang met een toppunt van 15 meter.

Van 7 juli tot en met 26 augustus 2012 is er weer een muzikale zomershow met als thema "Duinrell beweegt". Voor aanvang van het vakantieseizoen 2012 worden circa 40 Duingalows van een nieuw type in gebruik genomen:"Duingalow Premium XL": ruim bemeten vier- en zespersoons Duingalows met alle benodigde faciliteiten, die staan voor topcomfort. Bovendien zijn deze Duingalows toegankelijk voor mindervaliden. Met de komst van de nieuwe Duingalows is eveneens afscheid genomen van de oudste Duingalows uit het type Comfort Basis.

Op vakantiepark Duinrell kreeg de eerst opgeleverde Duingalow Premium XL op 6 maart 2012 de naam "Jacoba van Beieren". Onder toeziend oog van de heer Piet de Vries, directeur Keukenhof en de heer Roderick van Zuylen van Nijevelt, directeur van Duinrell onthulde Jacoba, als Gravin van Holland en symbool van Keukenhof met Rick de Kikker, het character van Duinrell, het naambord.

© Nationale Recreatiegids

06 september '24 (14:25)

Gratis Delfts festival trekt de stekker eruit

Westerpop in Delft gaat ermee stoppen. Dat besluit maakte het bestuur van de organisatie. Het festival kan het hoofd in de huidige opzet niet boven water houden vanwege de gestegen kosten en aanhoudende inflatie. Door nu te stoppen wil de organisatie een faillissement voorkomen, meldt Omroep West.

06 september '24 (11:40)

Extra show van Acda en de Munnik in Ziggo Dome

Thomas Acda en Paul de Munnik geven volgend jaar op vrijdag 10 oktober een extra show in de Ziggo Dome. Eerder werd al een show op zaterdag 11 oktober aangekondigd, maar die was binnen tien minuten uitverkocht. De Poema's verzorgen het voorprogramma. Kaarten zijn direct in de verkoop gegaan.

04 september '24 (11:17)

Led Zeppelin-frontman Robert Plant volgend jaar in Carré

Robert Plant komt op 6 mei 2025 naar Koninklijk Theater Carré voor een optreden, heeft organisator MOJO woensdag bekendgemaakt. De kaartverkoop start vrijdag om 10.00 uur.

04 september '24 (10:40)

Medewerker Eurosonic die 335.000 euro verduisterde moet maand cel in

Een medewerker van het Groningse popfestival Eurosonic Noorderslag (ESNS) die tussen 2019 en 2021 meer dan 3 ton verduisterde, heeft een celstraf van een maand gekregen. Dat meldt RTV Noord.

03 september '24 ( 8:48)

Honderden geluidsklachten bij gemeenten over Mysteryland

Bij de gemeente Haarlemmermeer en de buurgemeente Haarlem zijn afgelopen weekend meer dan zeshonderd klachten binnengekomen over geluidsoverlast door het festival Mysteryland. Een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer heeft een bericht hierover van NH Nieuws bevestigd.

02 september '24 ( 9:04)

10.000 mensen bij gratis show Acda en de Munnik in Vondelpark

Zo'n 10.000 mensen hebben zondag de gratis show bijgewoond van het muzikale duo Acda en de Munnik in het Vondelpark in Amsterdam. 's Ochtends vroeg stonden fans al in de rij. "Dat was ouderwets heerlijk om terug te zijn in het Vondelpark", schrijft De Munnik op Instagram.

30 augustus '24 ( 8:44)

Armin van Buuren keert terug naar Rotterdam met A State of Trance

Armin van Buuren keert volgend jaar terug naar Ahoy Rotterdam met A State of Trance. Het trance-evenement vindt plaats op 21 en 22 februari 2025. Dat maakte de dj donderdag bekend in zijn radioprogramma op zijn eigen platform. Van Buuren werkt dit keer samen met Insomniac Europe, de Europese tak van de Amerikaanse organisator Insomniac.

28 augustus '24 ( 8:40)

Kaartenverkoop Hullabaloo gaat rap, alleen nog voor zondag kaarten

De kaartverkoop voor het tweedaagse Groningse festival Hullabaloo gaat harder dan normaal. Alle weekendtickets zijn al uitverkocht en ook de dagtickets voor zaterdag 7 september zijn uitverkocht, meldt de organisatie.

27 augustus '24 ( 8:42)

Willemijn Verkaik geeft concert in DeLaMar Theater ter ere van 25-jarige carrière

Willemijn Verkaik geeft een concert omdat ze 25 jaar op het podium staat. Het concert, getiteld 25, vindt plaats in het DeLaMar Theater op 12 april. "Mijn carrière voelt als een fantastische reis die ik met mijn publiek heb mogen delen", aldus Verkaik. "25 jaar, het is toch ongelooflijk!"

26 augustus '24 (12:07)

NS gebruikt historische treinen en uniformen op Monumentendag

De NS haalt ter gelegenheid van Open Monumentendag twee monumentale treinen van stal. De Mat '46 en de Mat '54 uit het Spoorwegmuseum worden zaterdag 14 september aan elkaar gekoppeld om als één trein een paar keer van Utrecht Maliebaan naar Den Dolder, Bilthoven en Amersfoort Centraal te rijden. Reizigers worden aan boord begeleid door medewerkers in historische uniformen. "Het gaat om historische treinen, er is dus geen airco aanwezig", aldus de NS.